ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαχητής από την Παραγουάη

Μαχητής από την Παραγουάη

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι τραυματισμοί, η καθιέρωση στην Παραγουάη και η μεταγραφή στην Βιγιαρεάλ. Η "ακτινογραφία" του Ερνάν Πέρες που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό ως αντι-Βάις. Τι λένε για τον 24χρονο εξτρέμ οι προπονητές του.

Ο Ερνάν Αρσένιο Πέρες Γκονζάλες γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1989 σε ένα από τα πλέον φτωχικά προάστια της Ασουνσιόν, το Νέμπι.

Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Τακουάρι (2007/2008), όπου παρέμεινε για μία σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2008 συμφώνησε με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όμως η μεταγραφή ναυάγησε την τελευταία στιγμή με συνέπεια η ομάδα του να τον παραχωρήσει δανεικό στην Λιμπερτάδ με την οποία μοιράστηκε τα δικαιώματά του.

Η ατυχία δεν εγκατέλειψε τον Πέρες καθώς λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του παίζοντας σε μόλις ένα ματς.

Στις 30 Ιουλίου 2009, διέσχισε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Βιγιαρεάλ. Στις δύο πρώτες σεζόν του στην Ισπανία αγωνίστηκε με την δεύτερη ομάδα των "κίτρινων υποβρυχίων".

Ο 24χρονος δεξιός εξτρέμ πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ την σεζόν 2011/12. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Νάπολι αντικαθιστώντας τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν στις καθυστερήσεις.

Μαχητής από την Παραγουάη

Επίσης, ερχόμενος από τον πάγκο αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στην Primera Division σκοράροντας μάλιστα στο 84' του αγώνα με την Ρεάλ Σαραγόσα.

Ο Πέρες θεωρούνταν ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής Παραγουάης U-20 στο πρωτάθλημα Νέων Νοτίου Αμερικής το 2009, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην δεύτερη θέση με πέντε γκολ σε εφτά ματς.

Με την εθνική ανδρών της Παραγουάης έλαβε το βάπτισμα του πυρός το 2010, ενώ πήρε μέρος και στο Κόπα Αμέρικα 2011 που διεξήχθη στην Αργεντινή.

"Όταν ήταν παιδί το πρωί το μόνο που σκεφτόταν ήταν να τελειώσει το σχολείο και να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσε χωρίς την μπάλα", είχε πει σε συνέντευξη της, η μητέρα του Πέρες, Σεσίλια Γκονζάλες.

Ο προπονητής του Πέρες στην Τακουάρι, Γκονζάλο Οκάμπο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Παραγουανού εξτρέμ. "Ήταν ένας παίκτης που από μικρή ηλικία έκανε την διαφορά. Παρέμεινε ταπεινός ακόμη και όταν έφτασε μέχρι την Βιγιαρεάλ και την εθνική Παραγουάης".

Σε ανάλογο ύφος και ο αθλητικός διευθυντής της Λιμπερτάδ, Ιβάν Σεμπιάν. "Ήταν πολύ γρήγορος και έπαιζε δίχως φόβο. Ήταν χαρά μας να τον έχουμε στην ομάδα. Τίποτα δεν χαρίστηκε στη ζωή του".

Μαχητής από την Παραγουάη

Ο πρώην γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντεμπορτίβο Λα Κορούνια, Μολίνα ήταν εκείνος που τον εμπιστεύθηκε στην Βιγιαρέαλ.

Μαχητής από την Παραγουάη

"Τον παρακολουθούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και θεωρούσαμε πως πρόκειται για μία καλή περίπτωση για τον σύλλογο.

Είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής που παίζει για τον προπονητή, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς", είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Πέρες είναι 19 φορές διεθνής (1 γκολ) και φέτος αγωνίστηκε σε 13 ματς στην Ισπανία (1 γκολ).

Δείτε τον Ερνάν Πέρες να σκοράρει κόντρα στη Βαλένθια

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ