ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Λύμπε:"Δεν γυρνάω στην Ελλάδα"

Λύμπε:"Δεν γυρνάω στην Ελλάδα"
Λυμπερόπουλος

Λύμπε:"Δεν επιστρέφω στην Ελλάδα", δήλωσε ο διεθνής επιθετικός σε συνέντευξη του

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι από τους ποδοσφαιριστές που μιλάνε πολύ σπάνια σε δημοσιογράφους, αφού σε όλα τα χρόνια της καριέρας του κρατάει χαμηλό προφίλ.
Στις λίγες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει φροντίζει να μιλάει για όλα τα θέματα χωρίς να μασάει τα λόγια του, κάτι που έκανε και στην εφημερίδα τα "ΝΕΑ" και στο συνάδελφο Γιώργο Νασμή.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Λυμπερόπουλο στα "ΝΕΑ"

Τι έχεις κερδίσει και τι έχεις χάσει από το ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια;

"Όταν κάνεις πρωταθλητισμό ζεις μεγάλες χαρές και λύπες. Όταν κάθομαι όμως ήρεμος διαπιστώνω πως στο ποδόσφαιρο μόνο έχω κερδίσει. Έχω κερδίσει σε γνωριμίες, την αγάπη του κόσμου, χρήματα αλλά το κυριότερο από όλα πιστεύω είναι οι φιλίες. Λίγες και καλές".

Θα πουλούσες την ψυχή σου στον διάβολο για να γυρνούσες τον χρόνο πίσω;

"Δεν θα το έλεγα έτσι, θα ήθελα όμως να ξεκινούσα πιο νέος την καριέρα μου στο εξωτερικό. Μην ξεχνάμε όμως ότι πριν από 15 χρόνια οι συνθήκες ήταν διαφορικές καθώς τελευταία έχει ανοίξει η αγορά".

Πως εξηγείς ότι οι Έλληνες επιθετικοί βρίσκουν καταφύγιο στο εξωτερικό την στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο κατακλύζεται από ξένους παίκτες;

"Είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών. Οφείλεται στην ύπαρξη πολλών ξένων μάνατζερ, στο προγραμματισμό των ομάδων, καθώς και στο γεγονός ότι οι νεαροί Έλληνες παίκτες είναι πολύ ακριβοί. Δεν είμαι κατά των ξένων, είμαι αντίθετος στην υπερβολή.

Στην Ελλάδα έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια παίκτες με ποιότητα και καλό χαρακτήρα που ανεβάζουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου"

.

Έχεις δηλώσει πως θα τελειώσεις την καριέρα σου στην Γερμανία. Πότε το οριοθετείς αυτό;

"Δεν ξέρω αν θα τελειώσω την καριέρα μου στην Γερμανία. Σίγουρα όμως όχι στην Ελλάδα. Έχω συμβόλαιο δυο χρόνων με την Φρανκφούρτη και δόξα τον θεό στην καριέρα μου δεν είχα ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς.

Αν δω ότι μπορώ ακόμα να συνεχίσω και υπάρχει η θέληση και από την άλλη πλευρά τότε ναι, θα συνεχίσω. Αν όμως διακρίνω στα μάτια τους οίκτο τότε το καλύτερο θα είναι να σταματήσω σε ένα καλό επίπεδο την καριέρα μου"

.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήγε το καλοκαίρι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης όταν και έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Σε δέκαεπτά εμφανίσεις στην Γερμανία μετρά ήδη επτά τέρματα, συγκεντρώνοντας έτσι τα εγκωμιαστικά σχόλια του προπονητή του.























TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ