EURO 2020

Λουκάκου: "Ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο είναι στο πιο υψηλό επίπεδο όλων των εποχών"

Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει τέρμα που σημείωσε με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει τέρμα που σημείωσε με τη φανέλα της Ίντερ © 2021 LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Ο Ρομέλου Λουκάκου σε δηλώσεις του στο "CNN Sport", τόνισε ότι ο ρατισμός στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο πιο ψηλό επίπεδο στην ιστορία του, με τα social media να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο Ρομέλου Λουκάκου παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό "CNN Sport", όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του ρατσισμού και των ρατσιστικών επιθέσεων.

Ο Βέλγος επιθετικός της Ίντερ, αναφέρθηκε στην κίνηση του Ανρί να διαγράψει τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του περίπτωση και τον τρόπο που το αντιμετώπισε η ιταλική λίγκα.

Υπενθυμίζεται ότι αναστάτωση για το συγκεκριμένο θέμα δημιουργήθηκε με τον 25χρονο Ρουμάνο στόπερ της ΑΕΚ, Ιονούτς Νεντελτσιάρου, ο οποίος σε διευκρινιστική του δήλωση, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μην γονατίσει γιατί θεωρεί ότι δεν προσφέρει κάτι αυτή η "υποχρέωση", δηλώνοντας ωστόσο ότι μισεί κάθε μορφή ρατισμού και διακρίσεων.

Συγκεκριμένα ο Ρομέλου Λουκάκου ανέφερε: "Πιστεύω ότι ο ρατσισμός στο ποδοσφαίρο είναι στο πιο ψηλό επίπεδο όλων των εποχών, λόγω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης".

"Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι σαν τον Ανρί μπλοκάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή είναι εύκολο, μπορείς να ακολουθήσεις εύκολα κάποιον. Οι εταιρείες των μέσων πρέπει να κάνουν περισσότερα για μένα".

Επειτά αναφέρθηκε στην κίνηση των ομάδων να μποϊκοτάρουν τα social, αλλά και στην ρατσιστική επίθεση που συνέβη στον ίδιο: "Για μένα, για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω πραγματικά κάποια πρόοδο. Βλέπω πολλές εκστρατείες και όλα τα συναφή, αλλά δεν υπάρχει πραγματική δράση μέχρι στιγμής".

"Στην Ιταλία, όταν συνέβη σε μένα, έγινε κάτι πραγματικά επειδή η Serie A, επικοινώνησε κατευθείαν με εμένα και την ομάδα. Και εμείς βασικά προσπάθησαμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους στην Ιταλία ότι δεν είναι καλό, επειδή η Ιταλία είναι μια όμορφη χώρα και με έχουν υποδεχθεί πραγματικά καλά όλοι, οι οπαδοί μας, αλλά και των άλλων ομάδων".

"Πιστεύω ότι όταν συνέβη αυτό, άλλαξε. Αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι λίγκες. Πρέπει να μιλήσουν στους παίκτες και να κάνουν δράσεις με τους παίκτες και τις ομάδες".

TAGS EURO 2020 ΙΝΤΕΡ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ