ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανρί: Αποχωρεί από τα social media ως αντίδραση στο ρατσισμό και στο bullying

Ο Τιερί Ανρί στον πάγκο της Μόντρεαλ Ίμπακτ σε αγώνα του MLS
Ο Τιερί Ανρί στον πάγκο της Μόντρεαλ Ίμπακτ σε αγώνα του MLS @ 2020 STEVEN SENNE/ASSOCIATED PRESS

Ο Τιερί ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει άμεσα από τα social media ως μία μορφή αντίδρασης στην αδυναμία που δείχνουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απέναντι σε επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ρατσισμού και bullying.

Ο ρατσισμός, το bullying, τα κακόβουλα και τοξικά σχόλια, τείνουν να εξελιχτούν σε μάστιγα στη σύγχρονη εποχή των social media και ο Τιερί Ανρί δεν αντέχει να βλέπει άλλο αυτή την κατάσταση και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα για την περιθωριοποίηση ανθρώπων που δεν έχουν σεβασμό προς το συνάνθρωπό τους.

Τα περιστατικά εκτόξευσης ρατσιστικών εκφράσεων εις βάρος παικτών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον αμέτρητα και ο άλλοτε αρχισκόρερ της Άρσεναλ και νυν προπονητής, θέλησε να κάνει κάτι δραστικό για να στείλει μήνυμα σε εκείνους που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση δεν το κάνουν ως τώρα.

Αυτό είναι να ρίξει τίτλους τέλους σε όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, υποστηρίζοντας ότι έτσι θέλει να καταστήσει σαφές πως η ανοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αγγίζει όλη την ανθρωπότητα.

"Από αύριο το πρωί θα αποσυνδέσω τον εαυτό μου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως ότου οι άνθρωποι στην εξουσία μπορέσουν να ρυθμίσουν τις πλατφόρμες τους με το ίδιο σθένος και αγριότητα που κάνουν αυτήν τη στιγμή όταν παραβιάζετε τα πνευματικά δικαιώματα", έγραψε αρχικά στη σελίδα του στο Instagram ο 43χρονος Γάλλος, απευθυνόμενος στους 2.700.000 ακόλουθούς του, για να συμπληρώσει:

"Το τεράστιο μέγεθος του ρατσισμού, του εκφοβισμού και των ψυχικών βασανιστηρίων σε άτομα είναι πολύ τοξικός για να αγνοηθεί. Πρέπει να υπάρχει κάποια λογοδοσία.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να τον χρησιμοποιήσετε για να εκφοβίσετε και να παρενοχλήσετε χωρίς συνέπεια και να παραμείνετε ανώνυμοι.

Μέχρι να αλλάξει αυτό, θα απενεργοποιήσω τους λογαριασμούς μου σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες. Ελπίζω να συμβεί σύντομα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2020 Steven Senne/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ