ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Λουίς Ενρίκε: "Πρόταση από την Μπαρτσελόνα; Δεν έχει το τηλέφωνό μου ο Λαπόρτα"

Ο Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας σε ματς κόντρα στην Ελβετία για το Euro 2020 | 2 Ιουλίου 2021
Ο Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας σε ματς κόντρα στην Ελβετία για το Euro 2020 | 2 Ιουλίου 2021 @2021 KIRILL KUDRYAVTSEV, POOL VIA AP IMAGES

Ο Λουίς Ενρίκε απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει την Μπαρτσελόνα παίρνοντας τη θέση του Ρόναλντ Κούμαν, τονίζοντας πως θα κρατήσει το λόγο του και θα εξαντλήσει το συμβόλαιο που τον δένει με την εθνική Ισπανίας.

Τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Ρόναλντ Κούμαν πήρε μία μικρή παράταση ζωής στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, παρά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Μπενφίκα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και τη μόλις μία νίκη των μπλαουγκράνα στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο οι φήμες περί άμεσης διαδοχής του εξακολουθούν να είναι ζωηρές.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι και αυτό του Λουίς Ενρίκε, με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή και προπονητή της Μπαρτσελόνα να φροντίζει πάντως να απορρίψει κατηγορηματικά το συγκεκριμένο σενάριο, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι διατεθειμένος να σπάσει το συμβόλαιο που τον δένει με την εθνική Ισπανίας.

"Εάν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί μου ο Τζοάν Λαπόρτα; Δεν νομίζω πως έχει το τηλέφωνό μου. Είμαι προπονητής στην εθνική Ισπανίας για δεύτερη φορά και συνηθίζω να τηρώ το λόγο μου.

Το σίγουρο είναι πως θα τηρήσω το λόγο μου. Θα είμαι εδώ μέχρι το τέλος του συμβολαίου μου. Παρά την υπερήφανη ιστορία μου με αυτό το σύλλογο, δεν θέλω να εμπλακώ σε δουλειές άλλων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκλέκτορας της Ισπανίας.

Όσον αφορά δε στην επικείμενη κόντρα με την Ιταλία στον νοκ-άουτ ημιτελικό του Nations League, που είναι ουσιαστικά μία αναβίωση της μονομαχίας των δύο εθνικών ομάδων στα ημιτελικά του Euro 2020, ο Ενρίκε εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα της φούρια ρόχα:

Μπορούσαμε να τους νικήσουμε στο Euro αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, με μία φιλοσοφία παιχνιδιού που μοιάζει με τη δική μας. Πιστεύω ότι θα ξαναδούμε ένα θεαματικό παιχνίδι.

Η Ιταλία πήρε άξια το Euro και έχει ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί, όπως όμως λέει ο ψυχολόγος μας, η ημέρα που θα χάσουν είναι κοντά..."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ