ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ο Τσιμίκας έβαλε λιθαρακι για ασύλληπτο εκτός έδρας ρεκόρ των κόκκινων

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ © 2021 JON SUPER/AP IMAGES

Με το γκολ του Ζότα από ασίστ του Τσιμίκα η Λίβερπουλ έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Φόρεστ και πανηγύρισε, μαζί με την πρόκριση στους 4 του FA Cup, την ισοφάριση ενός εξωπραγματικού ρεκόρ στην ιστορία της όσον αφορά στα εκτός έδρας ματς.

Η Φόρεστ ήταν άκρως ανταγωνιστική απέναντι τής στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς όμως η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδας του Νότιγχαμ και με πρωταγωνιστές τους Ζότα (σκόρερ) και Τσιμίκα (δημιουργός) πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 στο Σίτι Γκράουντ το βράδυ της Κυριακής, που την έστειλε στα ημιτελικά του FA Cup απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Οι κόκκινοι παραμένουν έτσι ζωντανοί στη μάχη που δίνουν για το "4 στα 4" τη φετινή σεζόν (έχουν κατακτήσει το League Cup και διεκδικούν ακόμα Premier League, Champions League και Κύπελλο Αγγλίας) ενώ με τη νίκη τους με μηδέν γκολ παθητικό έγραψαν μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία τους.

Και αυτό γιατί έφτασαν τις πέντε διαδοχικές εκτός έδρας νίκες κρατώντας ταυτόχρονα το μηδέν στην εστία τους (είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες με Μπέρνλι, Ίντερ, Μπράιτον και Άρσεναλ), επίτευγμα που έχουν να επιδείξουν μόλις μία φορά ακόμα στην ιστορία τους, από τον Μάρτιο-Απρίλιο του 1985.

Τα διαδοχικά νικηφόρα εκτός έδρας ματς με μηδέν παθητικό:

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-1 (13 Φεβρουαρίου 2022 / Premier League)

Ίντερ - Λίβερπουλ 0-2 (16 Φερουαρίου 2022 / Champions League)

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2 (12 Μαρτίου 2022/ Premier League)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2 (16 Μαρτίου 2022 / Premier League)

Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 0-1 (20 Μαρτίου 2022 / FA Cup)

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ CHAMPIONS LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ