ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 0-1: Η ασίστ του Τσιμίκα έστειλε τους ρεντς απέναντι στη Σίτι στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει μαζί με τον Λουίς Ντίας μετά από γκολ του Κολομβιανού φορ κόντρα στην Νόριτς | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει μαζί με τον Λουίς Ντίας μετά από γκολ του Κολομβιανού φορ κόντρα στην Νόριτς | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/ AP IMAGES

Με το χρυσό γκολ του Ζότα στο 78ο λεπτό από μαγική ασίστ του Τσιμίκα, η Λίβερπουλ απέδρασε με τη νίκη από το Σίτι Γκράουντ (1-0) κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και έδωσε ραντεβού με την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το όνειρο των τεσσάρων τίτλων μέσα σε μία σεζόν παραμένει ολοζώντανο για την Λίβερπουλ! Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε το βράδυ της Κυριακής (20/3) μία σπουδαία νίκη με 1-0 στο Σίτι Γκράουντ (πρώτη φορά μετά το 1984) απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup όπου θα βρει απέναντί της στο Γουέμπλεϊ την Μάντσεστερ Σίτι.

Το χρυσό γκολ για τους ρεντς του Μέρσεϊσαϊντ, που σφράγισε την 16η νίκη τους στα 17 τελευταία παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις, σημειώθηκε στο 78ο λεπτό και είχε ελληνική υπογραφή, με τον Κώστα Τσιμίκα (βασικός) να βγάζει πανέμορφη σέντρα από τα αριστερά με το δεξί του πόδι και τον Ζότα να την αξιοποιεί, νικώντας με προβολη τον Χόρβατ για το τελικό 0-1 στην αναμέτρηση.

Το ματς

Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ωστόσο συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την Νότιγχαμ Φόρεστ, που έδειξε πως οι προκρίσεις της εις βάρος των Άρσεναλ και Λέστερ στους προηγούμενους γύρους (οι δύο τελευταίες κάτοχοι του Κυπέλλου) μόνο τυχαία δεν ήρθαν.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν, πίεσαν και μάρκαραν ασταμάτητα τους παίκτες του Κλοπ και ως αποτέλεσμα το πρώτο μέρος βρήκε τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ να έχουν μόνο μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, το τετ α τετ του Φιρμίνο στο 28' που βρήκε μεγάλο νικητή τον Χόρβατ.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να κερδίσουν σταδιακά μέτρα και να κλείνουν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, έχοντας 2-3 επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά την ομάδα του Κούπερ να αγγίζει το 1-0 στο 76' όταν το πλασέ του Ζίνκερναγκελ από πλεονεκτική θέση έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Άλισον.

Από τη στιγμή που δεν μπήκε σε εκείνη τη στιγμή το γκολ για να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, ήρθε η λύτρωση για την Λίβερπουλ δύο λεπτά αργότερα, με τον Τσιμίκα να σερβίρει, τον Ζότα να εκτελεί, και την Λίβερπουλ να κλείνει θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, για να επιστρέψει στο Γουέμπλεϊ δύο μήνες μετά απο την κατάκτηση του League Cup και τον νικηφόρο τελικό στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Χόρβατ, Σπενς, Φιγκεϊρέδο, Γουόραλ, Κόλμπακ (90' Σίλβα), Ντέιβις (77' Σάριτζ), Ζίνγκερναγκελ (78' Μάιτεν), Τζόνσον, Γέιτς, Λόλεϊ (65' Καφού), Γκάρνερ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (64' Τιάγκο), Κεϊτά (64' Χέντερσον), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (64' Ντίας), Έλιοτ (64' Μιναμίνο), Ζότα, Φιρμίνο

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του FA Cup:

Τα highlights:

Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-2

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 4-0

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ