ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ο ασταμάτητος Σαλάχ έγινε ο αρχισκόρερ της στην Premier League

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 4 Οκτωβρίου 2022
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Ρέιντζερς για το Champions League | 4 Οκτωβρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε τα δύο γκολ που χρειαζόταν για να αφήσει πίσω του τον Ρόμπι Φάουλερ και να γίνει ο αρχισκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όπως η ομάδα του, έτσι κι αυτός έγραψε ιστορία.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έφτασε τα 129 τέρματα με τη φανέλα των "κόκκινων" στο πρωτάθλημα και έγινε ο αρχισκόρερ τους στην Premier League.

Το ρεκόρ ανήκε στον Ρόμπι Φάουλερ με 128 τέρματα από το 2007 και τον Στίβεν Τζέραρντ να βρίσκεται στην 3η θέση με 121.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος γενικά, ο 30χρονος επιθετικός βρίσκεται στην 6η θέση και απέχει αρκετά από τα 244 γκολ του Ρότζερ Χαντ.

"Είναι απολύτως παλαβό. Τι αριθμός; Είναι πραγματικά ξεχωριστό και είναι ξεχωριστός παίκτης. Τον εκτιμούμε τώρα, αλλά στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω, θα αντιληφθούμε πως ουάου", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Γιούργκεν Κλοπ.

"Είναι πολύ ξεχωριστό. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Πάντα ήταν στο κεφάλι μου από τη στιγμή που ήρθα εδώ. Γυρίζω σπίτι με την οικογένειά μου να γιορτάσουμε με χαμομήλι", δήλωσε ο ήρωας της Λίβερπουλ.

Ο Σαλάχ ήταν ήδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλη την ιστορία (παρότι στα πρώτα τέσσερα ντέρμπι δεν είχε σκοράρει) και με αυτά τα γκολ που πέτυχε έφτασε τα 12 (ο Τζέραρντ έχει 9) και 4 ασίστ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ