PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 1-1: "Ψυχρολουσία" στο 95' για τους "κόκκινους"

Newcastle's Jonjo Shelvey, ,left, challenges for the ball with Liverpool's Roberto Firmino during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle United at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, April 24, 2021. (Clive Brunskill, Pool via AP)
Newcastle's Jonjo Shelvey, ,left, challenges for the ball with Liverpool's Roberto Firmino during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle United at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, April 24, 2021. (Clive Brunskill, Pool via AP) AP

Η Λίβερπουλ κρατούσε τη νίκη στο χέρι της, αλλά πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες, με τη Νιούκαστλ να ισοφαρίζει στο τέλος σε 1-1 μέσα στο "Άνφιλντ".

Η Λίβερπουλ άρχισε την 33η αγωνιστική από την 7η θέση της Premier League, μέχρι το 91' βρισκόταν στην 4η, στο 92' έπεσε στην 6η, ακολούθως ανέβηκε ξανά στην 4η και κατέληξε στην 6η. Τα δύο γκολ που σημείωσε η Νιούκαστλ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο "Άνφιλντ" έφεραν τα πάνω κάτω, έστω κι αν τελικά μόνο το ένα μέτρησε για το τελικό 1-1 που βάζει σοβαρά εμπόδια στους "κόκκινους" και την προσπάθεια για την τετράδα που οδηγεί στο Champions League.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο για όλο το ματς, προηγήθηκε μόλις στο 3' με το 20ό τέρμα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο πρωτάθλημα, με το οποίο ξεπέρασε την περσινή συγκομιδή κι έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου με τουλάχιστον 20 γκολ σε 3 σεζόν της Premier League. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα μπορούσαν να ανεβάσουν το σκορ στη συνέχεια, ωστόσο έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Δεν κινδύνεψαν πολύ, αλλά ανησύχησαν τους φιλάθλους στο 92', όταν ο Κάλουμ Γουίλσον που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 ακυρώθηκε επειδή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του σκόρερ, όμως οι γηπεδούχοι δεν πήραν το μάθημά τους και στην επόμενη φάση ο Τζο Γουίλοκ, μια άλλη αλλαγή του Στιβ Μπρους, νίκησε τον Άλισον και ισοφάρισε σε 1-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαμπίνιο, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Σαλάχ, Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο (66' Τζόουνς), Μανέ, Φιρμίνο, Ζότα (58' Μίλνερ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μέρφι, Φερνάντες, Κλαρκ (64' Γουίλοκ), Ντάμετ, Ρίτσι, Αλμιρόν (85' Γκέιλ), Σ. Λόνγκσταφ, Σέλβεϊ, Σεν Μαξεμέν, Ζοέλιντον (60' Γουίλσον)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 4 Μαρτίου

Φούλαμ - Τότεναμ 0-1 (10' αυτ. Ανταραμπιογιό)

Τετάρτη 10 Μαρτίου

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 5-2 (15', 59' Ντε Μπράινε, 40', 55' Μαχρέχ, 45' Γιντογάν - 25' πέν. Γουόρντ Πρόουζ, 56' Άνταμς)

Παρασκευή 23 Απριλίου

Άρσεναλ - Έβερτον 0-1 (76' αυτ. Λένο)

Σάββατο 24 Απριλίου

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 1-1 (3' Σαλάχ - 90+5' Γουίλοκ)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι (19:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον (22:00)

Κυριακή 25 Απριλίου

Γουλβς - Μπέρνλι (14:00)

Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρομ (21:00)

Δευτέρα 26 Απριλίου

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Justin Setterfield/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ