PREMIER LEAGUE

Premier League: Στην τέταρτη θέση η Έβερτον μετά τη νίκη επί της Γουέστ Μπρομ

Οι παίκτες της Έβερτον πανηγυρίζουν το γκολ επί της Γουέστ Μπρομ
Οι παίκτες της Έβερτον πανηγυρίζουν το γκολ επί της Γουέστ Μπρομ 2021 ALEX PANTLING

Έβερτον και Τότεναμ νίκησαν αντίστοιχα εκτός έδρας Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ με το ίδιο σκορ (0-1) με τα "ζαχαρωτά" να ανεβαίνουν στην τέταρτη θέση της Premier League.

Στην τέταρτη θέση της Premer League σκαρφάλωσε η Έβερτον μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Γουέστ Μπρομ το βράδυ της Πέμπτης με σκόρερ τον Ριζάρλισον.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Ντιανέ στο 2' να πιάνει την κεφαλιά και τον Πίκφορντ με μια εκπληκτική κεφαλιά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι παίκτες της Έβερτον πήραν εν συνεχεία την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Ιγουόμπι και τον Ρισάρλιζον.

Τελικά το 0-1 έγινε στο 65' μετά από σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά του Ρισάρλιζον από το ύψος της μικρής περιοχής. Η Γουέστ Μπρομ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με δυνατό σουτ του Ντιανέ αλλά το VAR εξέτασε τη φάση και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ για χιλιοστά.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Φούρλογκ, Οσέι, Μπάρτλι, Τάουνσεντ, Γιοκουσλού, Περέιρα, Γκάλαχερ (78' Ρόμπσον Κανού), Μάιτλαντ - Νάιλς, Φίλιπς (78' Σνόντγκρας), Ντιανιέ,

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Γκόντφρι, Κιν, Χολγκέιτ, Ντιν, Ντουκουρέ (64' Σίγκουρτσόν), Γκόμες, Ιγουόμπι (58' Άλαν), Μπερνάρντ (84' Κινγκ), Ρισάρλιζον, Κάλβερτ - Λιούιν.

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΛΕ ΑΛΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Στο άλλο παιχνίδι που ξεκίνησε επίσης στις 20:00 η Τότεναμ επικράτησε εκτός έδρας της Φούλαμ με 1-0 με γκολ του Ντέλε Άλι από νωρίς στην αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα στο 19' λεπτό οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από τα αριστερά με τον Σον να κάνει παράλληλη μπαλιά προς τον Ντέλε Άλι ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε για το 0-1. Η Τότεναμ απείλησε ξανά στο 29' και το 39' μετά από τελικές προσπάθειες του Σον που πέρασαν έξω.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Λεμινά το οποίο έφυγε έξω. Ενώ στο 52' ο Λιορίς με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε την κεφαλιά του Άντερσεν. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Λεμινά από κοντά στο 62' ε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να απομακρύνει τη μπάλα.

Η Φούλαμ ισοφάρισε στο 62' με πλασέ του Μάτζα μέσα από την περιοχή αλλά η φάση εξετάστηκε από το VAR για χέρι στην αρχή της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε.

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεόλα, Άϊνα, Άντερσεν, Ανταραμπίχο, Ρόμπινσον (75' Μπράιαν), Ριντ, Λεμινά, Λούκμαν, Λόφτους Τσικ (64' Ανκουίσα), Καβαλέιρο (71' Μίτροβιτς), Μάχια.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Ντόχερτι, Αλντεβάιλερντ, Σάντσεζ, Ντέιβις, Εντομπελέ (75' Λαμέλα), Χόζμπιεργκ, Μπέιλ (67' Λούκας Μόουρα), Ντέλε Άλι (67' Σισοκό), Σον, Κέιν.

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ