ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Πήραν τον πρώτο τίτλο με τριάρα και εξαιρετικό Νούνιες οι ρεντς

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Πήραν τον πρώτο τίτλο με τριάρα και εξαιρετικό Νούνιες οι ρεντς
AP PHOTO/LEILA COKER

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Αγγλία επικρατώντας με 3-1. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ και Νούνιες που ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε τα γκολ για τους ρεντς.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield που διεξήχθη στο Λέστερ το Σάββατο το βράδυ και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Αγγλία επικρατώντας με 3-1 των πολιτών. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ και Νούνιες που ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν τα γκολ για τους ρεντς ενώ ο σέντερ φορ από την Ουρουγουάη είχε και κερδισμένο πέναλτι.

Από την άλλη ο Χάλαντ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σίτι, είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες και ένα ανεπανάληπτο σουτ στο δοκάρι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Κλοπ μπήκε καλύτερα στο ματς και είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη μισή ώρα της αναμέτρησης έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε τη μπάλα στα πόδια της και απειλούσε συνέχεια την εστία της Μάντσεστερ Σίτι που είχε ως κορυφαίο τον Έντερσον.

Μόλις στο 4' ο Σαλάχ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Δέκα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ είχε νέα καλή στιγμή όταν ο Αλεξάντερ - Άρνολντ έκανε τη σέντρα με τον Ρόμπερτσόν να πιάνει την κεφαλιά αλλά και πάλι έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Το γκολ για τη Λίβερπουλ ήρθε στο 21' όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρέθηκε εκτός περιοχής έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Άκε, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Σίτι για το 1-0 στην αναμέτρηση.

Οι "πολίτες" απείλησαν στο 25' όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε την ενέργεια και το σουτ αλλά αυτό έφυγε έξω. Η Σίτι ανέβασε την απόδοση της μετά το 30' και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση απειλώντας δύο φορές σε λίγα δευτερόλεπτα με τον Χάλαντ. Αρχικά στο 34' έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, άντεξε στην πίεση του Ρόμπερτσον έκανε και το σουτ με τον Άντριαν να απομακρύνει. Εν συνεχεία σε σέντρα ο Νορβηγός δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τη Μάντσεστερ Σίτι με τον Μάχρεζ στο 40' να μπαίνει στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, έκανε και το πλασέ αλλά και πάλι ο Άντριαν είπε "όχι".

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο, η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 47' όταν ο Ρόδρι έκανε τη μπαλιά, ο Μαχρέζ κατέβασε υπέροχα τη μπάλα, επιχείρησε το πλασέ αλλά και πάλι ο Άντριαν σταμάτησε την πορεία της μπάλας.

Στο 59' της αναμέτρησης ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Νούνιες αντί του Φιρμίνο με τον Ουρουγουανό φορ πέντε λεπτά αργότερα να βρίσκεται "αγκαλιά" με το 2-0. Ο Νούνιες βγήκε τετ α τετ με τον Έντερσον, έκανε την προσπάθεια να τον κρεμάσει αλλά ο γκολκίπερ της Σίτι σταμάτησε τη μπάλα με το πρόσωπο του.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 73' σε μια φάση διαρκείας. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα, ο Φόντεν το πλασέ με τον Άντριαν να διώχνει τη μπάλα, ο Άλβαρεζ μπήκε στην πορεία της φάσης και την έστειλε στα δίχτυα. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για την υπόδειξη οφσάιντ. Το γκολ τσεκαρίστηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Στο 81' η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Ντίας. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση. Εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδειξε πέναλτι. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Έντερσον που έπεσε όμως σωστά για να κάνει το 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ.

Στο 90+4' ο Νούνιες έκανε το 3-1 όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Ρόμπερτσον πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Νούνιες που με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον φορ από την Ουρουγουάη να πανηγυρίζει έξαλλα το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να μειώσει το σκορ αλλά ο Χάλαντ έχασε το άχαστο. Σε σουτ εκτός περιοχής ο Άντριαν απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Νορβγό που έκανε το σουτ η μπάλα όμως βρήκε στο οριζοντιο δοκάρι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74' Έλιοτ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (74' Μίλνερ), Τιάγκο (85' Κεϊτά), Ντίας (90' Καρβάλιο), Σαλάχ (90+5 Τζόουνς), Φιρμίνο (59' Νούνιες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (74' Γκιντογάν), Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ (58' Άλβαρεζ), Χάλαντ, Γκρίλις (58' Φόντεν).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ