PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Λέστερ 2-0: Καθάρισε ο συνήθης ύποπτος Ζότα

Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Λέστερ για την Premier League | 10 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Λέστερ για την Premier League | 10 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Με τον Ζότα να παραμένει σε φόρμα σκοράροντας δις, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-0 της Λέστερ στο Άνφιλντ και μείωσε στους εννέα βαθμούς τη διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι έχοντας ματς λιγότερο. Απόδραση από την έδρα της Γουλβς για Άρσεναλ.

Το κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι καλά κρατεί για την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι αποφασισμένη να αφήσει την πρωταθλήτρια να ξεφύγει στην κούρσα του τίτλου και το έδειξε και το βράδυ της Πέμπτης (10/2), με τους κόκκινους του Κλοπ να επικρατούν άνετα με 2-0 της Λέστερ για την 24η αγωνιστική της Premier League και να πλησιάζουν στους 9 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας και ματς λιγότερο (εντός έδρας με την Λιντς).

Το πρώτο ημίωρο βρήκε την Λίβερπουλ να έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά πέρα του εξαιρετικού σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 19' (απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Σμάιχελ) δεν μπορούσε να απειλήσει, για να έρθει όμως μία στατική φάση και να δώσει τη λύση για τους γηπεδούχους.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Φαν Ντάικ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ο Σμάιχελ απέκρουσε και ο Ζότα καιροφυλακτούσε για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0 με κοντινό σουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις μέχρι το 65' όμως κάπου εκεί οι παίκτες του Κλοπ ανέβασαν στροφές ψάχνοντας με πείσμα το δεύτερο γκολ που θα τους διασφάλιζε το τρίποντο.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με κυριότερους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών, τους Ντίας και Σαλάχ, για να έρθει τελικά ο Ζότα και να "βάλει για ύπνο το ματς", με τον Πορτογάλο να δέχεται φανταστική ασίστ από τον Μάτιπ στο 88' για να γράψει το 2-0 με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Αυτό ήταν το 17ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις με την κόκκινη φανέλα, γεγονός που συνιστά ήδη τη φετινή σεζόν ως την πιο παραγωγική στην καριέρα του στο Νησί, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να σημειώνει την έκτη διαδοχική νίκη της στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα και να επεκτείνει σε 15 ματς το εντός έδρας αήττητό της στην Premier League (11 νίκες - 4 ισοπαλίες)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλκάνταρα, Φαμπίνιο, Τζόουνς (60' Έλιοτ), Ζότα, Φιρμίνο (60' Σαλάχ), Ντίας (90' Μιναμίνο)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Αμαρτέι, Εντίντι, Τόμας, Σουμαρέ (61' Τίλεμανς), Ντούσμπερι-Χολ, Όλμπραϊτον, Μάντισον, Λούκμαν (79' Μπαρνς), Ντάκα (60' Ιχεανάτσο)

Άλμα Champions League για την Άρσεναλ

Όσον αφορά στο έτερο ματς της βραδιάς, η Άρσεναλ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Γουλβς στο Μολινό, που την έφερε μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 5η θέση και στο -1 απο την 4η Γουέστ Χαμ, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να έχει ωστόσο δώσει 22 παιχνίδια, έναντι 23 των κόκκινων διαβόλων και 24 των σφυριών.

Το χρυσό γκολ των Λονδρέζων ήρθε στο 25' από τον κεντρικό αμυντικό τους, Γκαμπριέλ Μαγκαλάες, που επωφελήθηκε από αδυναμία των γηπεδούχων να διώξουν τη μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και σκόραρε από κοντά, με τους κανονιέρηδες να αντέχουν μάλιστα την πίεση που τους ασκήθηκε όταν έμειναν με 10 παίκτες στο 69' λόγω αποβολής του Μαρτινέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως βασικοί για τους λύκους ήταν οι δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Ζοζέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε, που έμειναν μάλιστα μέχρι το φινάλε στο ματς.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι (81' Φάμπιο Σίλβα) Σαΐς, Σεμέδο, Νέβες, Ντεντόνκερ, Μάρσαλ (63' Ετ-Νουρί), Τρινκάο (62' Ολιβέιρα), Χιμένες, Ποντένσε

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίερνι, Παρτέι, Τζάκα, Σάκα (71' Χόλντινγκ), Έντεγκααρντ (68' Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (81' Ενκέτια)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Η 25η αγωνιστική:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΛΒΣ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ