PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Έβερτον 0-2: Ιστορικός θρίαμβος για τα ζαχαρωτά

O Ρισάρλιζον πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Έβερτον κόντρα στην Λίβερπουλ για την Premier League
O Ρισάρλιζον πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Έβερτον κόντρα στην Λίβερπουλ για την Premier League Ⓒ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Η Έβερτον επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη επί της συμπολίτισσας μετά από το 2010! Τέταρτη σερί ήττα στην Premier League για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και τέταρτη διαδοχική εντός έδρας (VIDEOS).

Το ματς της 20ης Φεβρουαρίου του 2021 θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους οπαδούς και των δύο ομάδων καθώς το βράδυ του Σαββάτου γράφτηκε ιστορία στο χορτάρι του "Άνφιλντ" από Λίβερπουλ και Έβερτον.

Με χρυσά γράμματα για την Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι καθώς με το υπέρ της 2-0 πανηγύρισε την πρώτη νίκη της κόντρα στη συμπολίτισσα μετά από τον Οκτώβριο του 2010 και 20 στη σειρά αποτυχημένες προσπάθειες (8 νίκες για τους κόκκινους και 12 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) αλλά και την πρώτη νίκη της στην έδρα των κόκκινων σε επίπεδο Premier League μετά από τον Σεπτέμβριο του 1999.

Με μαύρα γράμματα στον αντίποδα για εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας όχι μόνο να παραδίδουν το στέμμα τους μέσα σε έναν χρόνο αλλά να γκρεμίζονται και ο γδούπος να είναι εκκωφαντικός: αυτή ήταν η τέταρτη στη σειρά ήττα της στην Premier League και η τέταρτη διαδοχική εντός έδρας (αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1923), με την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο νέο Champions League να φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Όσο για τους πρωταγωνιστές του μπλε θριάμβου; Ο Ρισάρλιζον άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με δυνατό σουτ εντός περιοχής και ο Σίγκουρντσον το έκλεισε στο 83' με εύστοχο πέναλτι, για να σφραγίσει το σπουδαίο 2-0 της Έβερτον επί της Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστική της Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ονειρεμένη ήταν η εκκίνηση στο ντέρμπι για την Έβερτον αφού μόλις στο 3ο λεπτό βρήκε δίχτυα και πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από διαδοχικά λάθη των Τιάγκο και Καμπάκ, η μπάλα έφτασε στον Χάμες Ροντρίγκες που πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Ρισάρλιζον πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Λίβερπουλ για να νικήσει τον Άλισον με δυνατό δεξί σουτ στη δεξιά γωνία του.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει και το καλό της διάστημα ήταν λίγο μετά το πρώτο 15λεπτο, όπου έκλεισε την συμπολίτισσα στα καρέ της και άγγιξε τρεις φορές το γκολ σε ισάριθμα λεπτά: στο 19' ο Κιν έβαλε σωτήρια το πόδι του για να φύγει κόρνερ το σουτ του Φιρμίνο από εξαιρετική θέση ενώ στο 20' και στο 21' ο Πίκφορντ έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις στα φοβερά σουτ εκτός περιοχής των Χέντερσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ αντίστοιχα.

Στο 30' η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε μία ακόμα ατυχία τη φετινή σεζόν καθώς έχασε με μυικό τραυματισμό τον αρχηγό της, Τζόρνταν Χέντερσον, για να έρθει στο 33' ο Κιν και να φλερτάρει με το 2-0 για τους φιλοξενούμενους αλλά τον Άλισον να επιδεικνύει άριστα ρεφλέξ και να αποκρούει σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Λίβερπουλ να έχει 7 τελικές (2 εντός εστίας) έναντι 5 της Έβερτον (3 εντός εστίας) και κατοχή μπάλας κοντά στο 65%, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά κατοχής που έφτασαν κάποια στιγμή στο 80%.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η Έβερτον είχε οχυρωθεί μπροστά από την εστία του Πίκφορντ έχοντας ως μοναδικό στόχο να υπεραπιστεί το 1-0 και δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να βγει μπροστά, κρατούσε χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία το προβάδισμα, χάρη στην εξαιρετική βραδιά της κεντρικής αμυντικής τριάδας της (Κιν, Χόλγκεϊτ, Γκόντφρι) αλλά και τις κακές επιλογές των κόκκινων στο τελευταίο μισό του γηπέδου.

Σε όλο αυτό το διάστημα της εδαφικής υπεροχής της η Λίβερπουλ είχε μόνο μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, το σουτ το Σαλάχ από το ύψος της μικρής περιοχής που απέκρουσε ο Πίκφορντ στο 69', για να έρθει και το δεύτερο χτύπημα από πλευράς ζαχαρωτών στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις τους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρισάρλιζον έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κάλβερτ-Λιούιν, εκείνος ανατράπηκε από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, με τον Σίγκουρντσον να εκτελεί από τα 11 βήματα τον Άλισον για να γράψει το τελικό 2-0 και να δώσει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο μπλε κομμάτι της πόλης του Λίβερπουλ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Καμπάκ, Χέντερσον (30' Φίλιπς), Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (63' Σακίρι), Τιάγκο (87' Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Γκόντφρι, Ντιν, Ντουκουρέ, Ντέιβις, Γκόμες (59' Σίγκουρντσον), Χάμες Ροντρίγκες (62' Κάλβερτ-Λιούιν), Ρισάρλιζον (86' Ιγουόμπι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λιντς 1-0 (64' αυτ. Μεσλιε)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1 (33' Μιναμίνο / 54' πεν. Μάουντ)

Μπέρνλι - Γουέστ Μπρομ 0-0

Λίβερπουλ - Έβερτον 0-2 (3' Ρισάρλιζον, 83' πεν. Σίγκουρντσον)

Φούλαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ (14:00)

Άστον Βίλα - Λέστερ (16:05)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (21:00)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Μπράιτον - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Phil Noble/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ