PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1: Ο Μιναμίνο έκανε ζημιά στους μπλε

Ο Τακούμι Μιναμίνο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Σαουθάμπτον γκολ κόντρα στην Τσέλσι για την Premier League
Ο Τακούμι Μιναμίνο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Σαουθάμπτον γκολ κόντρα στην Τσέλσι για την Premier League Ⓒ 2021 NEIL HALL/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της τετράδας μένοντας στο 1-1 στο "Σεντ Μέρις" με την Σαουθάμπτον, η οποία με σκόρερ τον Μιναμίνο έδωσε φρένο στο σερί των έξι διαδοχικών ηττών της στην Premier League (VIDEO).

Τέλος και στα δύο σερί! Σαουθάμπτον και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Σεντ Μέρις" το απόγευμα του Σαββάτου (20/2) για την 25η αγωνιστική της Premier League, με τους άγιους να πανηγυρίζουν δικαίως καθώς έβαλαν φρένο στο μαύρο ρεκόρ των έξι σερί ηττών στο πρωτάθλημα και τους μπλε να μετρούν την πρώτη τους απώλεια μετά απο πέντε διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο -δανεικός από την Λίβερπουλ μέχρι το τέλος της σεζόν- Τακούμι Μιναμίνο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χάσενχουτλ στο 33' και έφτασε τα 2 τέρματα σε 3 εμφανίσεις του στην Premier League με την Σαουθάμπτον (μόλις 1 σε 19 παιχνίδια του με τους ρεντς) ενώ ο Μέισον Μάουντ έδωσε το βαθμό στην Τσέλσι με εύστοχο πέναλτι στο 54', για να κάνει τον Τούχελ τον 16ο τεχνικό στην ιστορία του πρωταθλήματος που μένει αήττητος μετά από τα πρώτα έξι παιχνίδια του στη διοργάνωση (4 νίκες - 2 ισοπαλίες).

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Τσέλσι είχε την πρώτη της καλή στιγμή μόλις στο 6', με το διαγώνιο μονοκόμματο αριστερό σουτ του Αλόνσο να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι, όμως στη συνέχεια η Σαουθάμπτον κατάφερε με υποδειγματική αμυντική λειτουργία να εξουδετερώσει όλα τα επιθετικά όπλα της ομάδας του Τούχελ.

Οι Λονδρέζοι είχαν μεν τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας (σε ποσοστό πάνω από το 75% στο πρώτο ημίωρο) αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να απειλήσουν και στο 33' τιμωρήθηκαν σκληρά, με τους άγιους να βρίσκουν δίχτυα όχι απλά με την πρώτη τους τελική αλλά στην πρώτη φορά που παίκτης τους είχε επαφή με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ρέντμοντ έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά και ο Μιναμίνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας ανάμεσα σε Ρίντιγκερ-Ζουμά, για να ξαπλώσει στο έδαφος με διαδοχικές προσποιήσεις τους Μεντί και Αθπιλικουέτα και να γράψει το 1-0 με πλασέ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του.

Η μοναδική φορά μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου που κινδύνευσαν με ισοφάριση οι γηπεδούχοι ήταν στο 39', όταν ο Ζουμά πήρε την κεφαλιά μέσα απο την περιοχή μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο, με τον ΜακΚάρθι να πέφτει ωστόσο στην αριστερή γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι ευτύχησε να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ινγκς έκανε ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή στον Μάουντ και προκάλεσε την ανατροπή του, με τον Άγγλο μέσο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει στην άλλη γωνία τον ΜακΚάρθι για το 1-1.

Το τέρμα πάντως αυτό δεν ήταν αρκετό για να προκαλέσει την αφύπνιση των Λονδρέζων που συνέχισαν να υπολειτουργούν στην επίθεση και στο 71' ήταν τυχεροί που δεν βρέθηκαν για δεύτερη φορά πίσω στο σκορ.

Τότε που ο Βέστεργκααρντ έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Ρέντμοντ από τα αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ινγκς να πιάνει μονοκόμματο σουτ στην επαναφορά και να την στέλνει άουτ.

Ο Τούχελ έφτασε στο 76' να κάνει αλλαγή στην... αλλαγή (ο Ζιγές πήρε τη θέση του Χάντσον-Οντόι που είχε αντικαταστήσει με τη σειρά του τον Άμπραχαμ στο 46') για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως η ένταση, η κίνηση χωρίς τη μπάλα και οι επινοήσεις που περίμενε να δει από τους παίκτες του δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Η μοναδική μεγάλη στιγμή για τους μπλε εκτός του γκολ ήταν ουσιαστικά αυτή του 84ου λεπτού, με τον Τζέιμς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μάουντ από τα αριστερά, για να μείνει έτσι το 1-1 που σφράγισε δικαίως τις προσπάθειες των παικτών στο ματς.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Σαλίσου, Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Μπέρτραντ, Τζενεπό, Γουόρντ-Πράους, Ρομέου, Μιναμίνο (76' Τέλα), Ινγκς (85' Άνταμς), Ρέντμοντ (90+4' Ενλουντουλού)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Ζουμά, Τζέιμς, Καντέ, Κόβατσιτς (76' Ζορζίνιο), Αλόνσο, Μάουντ, Βέρνερ, Άμπραχαμ (46' Χάντσον-Οντόι (75' Ζιγές))

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Γουλβς - Λιντς 1-0 (64' αυτ. Μεσλιε)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1 (33' Μιναμίνο / 54' πεν. Μάουντ)

Μπέρνλι - Γουέστ Μπρομ (17:00)

Λίβερπουλ - Έβερτον (19:30)

Φούλαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ (14:00)

Άστον Βίλα - Λέστερ (16:05)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (21:00)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Μπράιτον - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Neil Hall/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ