ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Χάνει για τουλάχιστον πέντε ματς τον Χέντερσον

Ο Τζόρνταν Χέντερσον αποχωρεί τραυματίας από ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον για την Premier League
Ο Τζόρνταν Χέντερσον αποχωρεί τραυματίας από ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον για την Premier League Ⓒ 2021 LAWRENCE GRIFFITHS/ASSOCIATED PRESS

Την ώρα που η Λίβερπουλ περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του Τζόρνταν Χέντερσον, τα αγγλικά ΜΜΕ εκτιμούν πως οι πρωταθλητές θα στερηθούν για αρκετές εβδομάδες τον αρχηγό τους.

To ντέρμπι κόντρα στην Έβερτον έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην Λίβερπουλ. Όχι μόνο για την επώδυνη ήττα με 2-0 που ήταν η τέταρτη διαδοχική στην Premier League, τέταρτη σερί στο σπίτι της και έφερε την πρώτη νίκη για τα ζαχαρωτά στο Άνφιλντ στον 21ο αιώνα (η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1999).

Ο αγώνας αυτός εξακολουθεί να βασανίζει τους πρωταθλητές Αγγλίας για έναν ακόμα λόγο και αυτός έχει να κάνει με την νέα ατυχία που τους χτύπησε δυνατά την πόρτα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να αποχωρεί λαβωμένος στο 30' ελέω μυικού τραυματισμού.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής όπου θα διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού θα γίνουν γνωστά την Τρίτη, ωστόσο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ ο τραυματισμός του κάπτεν των κόκκινων στη βουβωνική χώρα δεν είναι κάτι που θα του επιτρέψει να επιστρέψει άμεσα στη δράση.

Οι "κόκκινοι" είναι προετοιμασμένοι να τον στερηθούν αρκετό καιρό και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο 30χρονος μέσος θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 4 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα τα πέντε επόμενα ματς της ομάδας του: με Σέφιλντ, Τσέλσι, Γουλβς και Φούλαμ στην Premier League καθώς και την ρεβάνς της 10ης Μαρτίου με την Λειψία για τους "16" του Champions League.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι πως δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής Αγγλίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, με τα τρία λιοντάρια του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ να αντιμετωπίζουν Σαν Μαρίνο, Αλβανία και Πολωνία στις 25, 28 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραυματισμός του Χέντερσον αφήνει ακόμα πιο γυμνή την Λίβερπουλ στο κέντρο της άμυνάς της, με τον Κλοπ να υποχρεώνεται απέναντι στην Έβερτον να αγωνιστεί για μία ώρα με δίδυμο τους Καμπάκ - Φίλιπς, που ήταν το 14ο διαφορετικό δίδυμο στόπερ στα 25 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στη φετινή Premier League η ομάδα του Γερμανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Lawrence Griffiths/Associated Press

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ