PREMIER LEAGUE

Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ματσάρα και απώλεια ξανά για τους πολίτες

Οι παίκτες της Λιντς πανηγυρίζουν το γκολ του Μορένο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι
Οι παίκτες της Λιντς πανηγυρίζουν το γκολ του Μορένο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι CATH IVILL/POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στο "Έλαντ Ρόουντ" με τον Στέρλινγκ αλλά η Λιντς βρήκε την ισοφάριση με τον Ροντρίγκο και υποχρέωσε τους πολίτες σε απώλεια βαθμών για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική στην Premier League (VIDEOS).

Ένα τρομερά συναρπαστικό και σούπερ θεαματικό ματς έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (3/10) στο "Έλαντ Ρόουντ", με τις Λιντες και Μάντσεστερ Σίτι να αποδίδουν αμφότερες εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και το φινάλε να τις βρίσκει να μένουν στο απολύτως δίκαιο 1-1.

Οι πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκαν στο 17' με υπέροχο σουτ του Στέρλινγκ εκτός περιοχής αλλά τα παγώνια του Μαρσέλο Μπιέλσα απάντησαν στο 59' με τον Ροντρίγκο, με την Λιντς να μένει έτσι αήττητη για τρίτο διαδοχικό ματς και την Σίτι να έχει νέα οδυνηρή απώλεια βαθμών στην Premier League μετά την εντός έδρας ήττα από την Λέστερ την περασμένη Κυριακή.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μέτα από την ηχηρή σφαλιάρα από την Λέστερ και τα πέντε γκολ που δέχτηκε μέσα στο σπίτι της πριν από λίγες ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο στο "Έλαντ Ρόουντ" και ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίωρο, βγάζοντας φάσεις σχεδόν ανά δίλεπτο και έχοντας διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών από το 23ο κιόλας λεπτό.

Η επιβράβευση των πολιτών για την απόλυτη κυριαρχία τους στο χορτάρι σε αυτό το διάστημα ήρθε στο 17', με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να εκτελεί με φαλτσαριστό δεξί σουτ εκτός περιοχής τον Μεσλιέ και να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στη φετινή Premier League και 34ο του σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των πολιτών από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν.

Η Λιντς δεν πέταξε όμως λευκή πετσέτα, ανέβασε στροφές στη συνέχεια, και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανάγκασε τον Έντερσον σε δύο δύσκολες επεμβάσεις σε τετ α τετ με τους Ντάλας και Άιλινγκ. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τους παίκτες του Μπιέλσα να έχουν το πόδι στο γκάζι και η δικαίωση των προσπαθειών τους δεν άργησε να έρθει.

Ο Ροντρίγκο Μορένο μπήκε αλλαγή στο 56' και στο 58' άγγιξε το γκολ με το σουτ του να σταματάει στη συμβολή των δοκών, για να χριστεί τελικά σκόρερ στην εξέλιξη της φάσης, μόλις 3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα από την είσοδό του στον αγωνιστικο χώρο.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Έντερσον έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή στρώθηκε στον Ροντρίγκο, που έκανε το 1-1 με πλασέ και πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Λιντς στην Premier League (πρώτος Ισπανός που σκοράρει για τα παγώνια).

Από εκεί και πέρα, όσοι ουδέτεροι παρακολούθησαν το ματς θα το θυμούνται με νοσταλγία για χρόνια, με τις δύο ομάδες να παίζουν στα... κόκκινα και τις φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η μπάλα ωστόσο δεν κατέληξε στα δίχτυα από τη στιγμή που οι δύο γκολκίπερ έδειξαν άριστα αντανακλαστικά (κορυφαία φάση η απόκρουση του Έντερσον στο 86' σε μοναδικό τετ α τετ με τον Μπάμφορντ) και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Λιντς να κερδίζει για ένα ακόμα ματς τα εύσημα της ποδοσφαιρικής Αγγλίας που κοίταξε στα μάτια ένα ακόμα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο και την Σίτι να χάνει βαθμούς σε δεύτερο σερί παιχνίδι.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Άιλινγκ, Κοχ, Κούπερ, Ντάλας, Φίλιπς, Κόστα, Κλιτς (77 Ντέιβις), Ρόμπερτς (56' Ροντρίγκο), Αλιόσκι (46' Πόβεδα), Μπάμφορντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί (72' Άκε), Ντε Μπράινε, Ρόντρι, Φόντεν, Μαχρέζ (77' Φερναντίνιο), Στέρλινγκ, Τόρες (65' Μπερνάρντο Σίλβα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 4-0 (50' Τσίλγουελ, 66' Ζουμά, 78', 82' Ζορζίνιο)

Έβερτον - Μπράιτον 4-2 (16' Κάλβερτ-Λιούιν, 45+2' Μίνα, 52' 70' Χάμες Ροντρίγκες/ 41' Μοπέ, 90' Μπισουμά)

Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (59' Ροντρίγκο / 17' Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ - Μπέρνλι 3-1 (14' Σεντ-Μαξιμίν, 65' 77' πεν. Γουίλσον / 61' Γουέστγουντ)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ (14:00)

Λέστερ - Γουέστ Χαμ (14:00)

Γουλβς - Φούλαμ (16:00)

Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ (18:30)

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ (21:15)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ