CHAMPIONS LEAGUE

Λιλ-Άντερλεχτ

Λιλ-Άντερλεχτ
Αντερλεχτ-Λιλ

Η Λιλ υποδέχεται την Άντερλεχτ με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο "κόλπο" της πρόκρισης

Έτσι λοιπόν, η αναμέτρηση της Λιλ με την Άντερλεχτ έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Βέλγοι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο "κόλπο" της πρόκρισης. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι θέλουν το "τρίποντο" γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν στην τέταρτη θέση και να μην προκριθούν ούτε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στο πρωτάθλημα η Άντερλεχτ δεν τα πάει καλά, καθώς στην τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε απο την Γάνδη (2-1), με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον Φράνκι Βερκότερεν και τις επιλογές του, με αποτέλεσμα ο τεχνικός των "μοβ"να ξέρει οτι ένα θετικό αποτέλεσμα στην Γαλλία θ' αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και θα παρατείνει την παραμονή του στην ηγεσία της ομάδας, σε αντίθετη περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Βέλγοι έχουν αρκετά προβλήματα, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι τρεις τερματοφύλακες του συλλόγου. Ο Ντανιέλ Ζίτκα τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στην αναμέτρηση με την Γάνδη, ο Σίλβιο Προτό έχει πρόβλημα στο γόνατο, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη και η συμμετοχή του τρίτου πορτιέρο, Γιαν Βαν Στένμπεργκε, κάτι που σημαίνει οτι έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο τέταρτος τερματοφύλακας, Νταβί Σόλεν. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Νικολά Φρούτος, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος, αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή είναι ο Παρέχα.

Ψάχνει το προβάδισμα...
Προβάδισμα πρόκρισης ψάχνει η Λιλ. Η ομάδα του Πιελ μετά την ήττα στην Αθήνα από την ΑΕΚ μπήκε σε… μπελάδες όσον αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης μπορεί να αποβεί "οδυνηρό". "Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ακόμα και με νίκη τίποτα δε θα έχει κριθεί αφού μετά ακολουθεί το ματς με την Μίλαν" τόνισε ρεαλιστικά ο τεχνικός των "λιλούα" και πρόσθεσε: "Εμείς θα ήμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβεί. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου και νομίζω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

Αρκετά προβλήματα καλείται να λύσει πάντως ο Πιέλ που δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ταυλαρίδη και Καμπαγιέ ενώ τραυματίες παραμένουν οι Ντιμόν και Οντέλ. Συγκριτικά με την αποστολή στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, τους δύο πρώτους θα αντικαταστήσουν οι Βίτακιτς και Γκιγκάξ ενώ αναμένονται και αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού ο τεχνικός των γηπεδούχων συνηθίζει το rotation.

Πιθανές συνθέσεις
Λιλ (4-5-1):
Σίλβα, Ταφορό, Κεϊτά, Βίτακιτς, Σμιτζ, Σαλμέ, Μακούν, Ντεμπισί, Μποντμέρ, Φοβέργκ, Οντεμβιγκί.

Αντερλεχτ(4-4-2): Σόλεν, Ντε Μαν, Ντεσάχτ, Βαν Ντάμε, Βάντεν Μπόρε, Μπίλια, Μπουσουφά, Γκοορ, Χασάν, Σερχάτ, Τσιτέ.

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Εβρεμπο (Νορβηγία)














TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ