LIGUE 1

Ligue 1: Η Λιόν έτοιμη για κορυφή, γκέλα για Μονακό

Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν υπέταξε την Οσέρ σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι στη Ligue 1 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κορυφή. Εντός έδρας χαστούκι για τη Μονακό από την Τρουά.

Η Λιόν ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο "Γκρουπάμα" όμως δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στη νίκη 2-1 επί της Οσέρ για την 5η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι "γκον" είχαν κατοχή μπάλας άνω του 70%, όμως δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις πολλές τελικές που δημιουργούσαν. Εξαίρεση το γκολ του Τετέ στο 29', που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 2ο μέρος, οι Βουργουνδοί ανέβασαν κάπως στροφές, όμως το γκολ του Καρλ Τοκό Εκαμπί στο 72' τους προσγείωσε απότομα. Ο Ματιά Οτρέ μείωσε λίγο αργότερα, όμως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή.

Στο "Λουί Ντε", όλα άρχισαν ιδανικά για τη Μονακό, ωστόσο τελείωσαν με θρίαμβο 4-2 της Τρουά, που έφτασε τους έξι βαθμούς με τις δύο νίκες που σημείωσε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Η ανατροπή στο γκολ του Γκιγέρμο Μαριπάν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 1ου μέρους, με τον σκόρερ των Μονεγάσκων να αποβάλλεται στο 44'. Στο 48' ο Μαμά Μπαλντέ έκανε το 3-1 για τους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν δύσκολο έργο για να κρατήσουν τη νίκη μέχρι τέλους, παρά τη μείωση του Γιουσούφ Φοφανά. Το γκο λτου Γιοάν Σαλμιέ στο 78' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για την Τρουά.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ