EUROPA LEAGUE

Λεβερκούζεν - Ρόμα 2-2: Γλίτωσε ξανά στο 90+7' και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League

Οι παίκτες της Λεβερκούζεν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρόμα για τη φάση των ημιτελικών του Europa League 2023-2024 στην "Μπαϊαρένα", Λεβερκούζεν | Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
Οι παίκτες της Λεβερκούζεν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρόμα για τη φάση των ημιτελικών του Europa League 2023-2024 στην "Μπαϊαρένα", Λεβερκούζεν | Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 © 2024/MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Λεβερκούζεν απέφυγε την πρώτη ήττα της σεζόν ξανά στο 90+7' και το 2-2 με τη Ρόμα της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Η πρώτη ήττα της Λεβερκούζεν στη σεζόν δεν καταγράφηκε έπειτα από 48 αγώνες, αφού η πρωταθλήτρια Γερμανίας ισοφάρισε άλλο ένα παιχνίδι στο αγαπημένο λεπτό της, το 7ο των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στη Ρόμα, βρέθηκε δύο γκολ πίσω, όμως ένα αυτογκόλ του Τζιανλούκα Μαντσίνι και το γκολ του Γιόσιπ Στάνισιτς στο τέλος της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Europa League μετά το 2-2 στην "Μπαϊαρένα".

Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ματέι Κόβαρ να προλαβαίνει τον Ρόμελου Λουκάκου σε τετ α τετ. Ο τραυματισμός του Λεονάρντο Σπινατσόλα άλλαξε τα πλάνα του Ντανιέλε ντε Ρόσι, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και να έχουν δοκάρι με τον Εσεκιέλ Παλάσιος.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ρωμαίοι κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λεάντρο Παρέδες, επαναφέροντάς τους στο κόλπο της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Μίλε Σβίλαρ, ο οποίος εξελίχθηκε σε MVP της Ρόμα μέχρι το δεύτερο πέναλτι.

Εκεί ο Παρέδες του πήρε τη σκυτάλη, γράφοντας το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, όμως κάπου εκεί ο Τσάμπι Αλόνσο άρχισε να ρίχνει τους βασικούς στην ενδεκάδα, για να μη χάσει την πρόκριση.

Στο 82ο λεπτό άρχισε η αντεπίθεση με έναν ήρωα της Ρόμα στα προηγούμενα δύσκολα παιχνίδια της, τον Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ. Με το 1-2 η πρόκριση επέστρεψε στην αγκαλιά της Λεβερκούζεν, με συνέπεια οι παίκτες του Ντανιέλε ντε Ρόσι να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Χωρίς συγκέντρωση όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν και δημιούργησαν ευκαιρίες και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όπως τόσες φορές φέτος, ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Γιόσιπ Στάνισιτς που μπήκε αλλαγή στο 90' για να κρατήσει το σκορ και έμειναν αήττητοι για 49ο παιχνίδι στη σεζόν.

  • ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ (90' Στάνισιτς), Παλάσιος, Τζάκα, Γκριμάλντο (90' Κοσουνού), Χόφμαν (81' Βιρτς), Αντλί, Χλόζεκ (74' Σικ)
  • ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Σπινατσόλα (21' Ζαλέβσκι), Εντικά, Μαντσίνι, Ανχελίνιο (81' Σμόλινγκ), Κριστάντε, Παρέδες, Πελεγκρίνι (81' Έιμπραχαμ), Αζμούν (72' Μπόβε), Λουκάκου, Ελ Σαραουί

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μαρσέιγ - Αταλάντα 1-1 (20' Μπεμπά / 11' Σκαμάκα)
  • Ρόμα - Λεβερκούζεν 0-2 (28' Βιρτς, 73' Άντριχ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Αταλάντα - Μαρσέιγ 3-0 (30' Λούκμαν, 52' Ρουτζέρι, 90+5' Τουρέ)
  • Λεβερκούζεν - Ρόμα 2-2 (82' αυτ. Μαντσίνι, 90+7' Στάνισιτς / 43' πέν., 66' πέν. Παρέδες)

Το πρόγραμμα του τελικού (Αβίβα)

  • 22/05 22:00 Αταλάντα - Λεβερκούζεν
TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ