BUNDESLIGA

Λεβερκούζεν: Ο Αλόνσο νέος προπονητής στη θέση του Σεοάνε

Ο Τσάμπι Αλόνσο στη διάρκεια προπόνησης της Μπάγερν
Ο Τσάμπι Αλόνσο στη διάρκεια προπόνησης της Μπάγερν © 2017 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Τσάμπι Αλόνσο παίρνει τη "σκυτάλη" από τον Γκεράρδο Σεοάνε στην άκρη του πάγκου της Λεβερκούζεν, ύστερα από την κακή εκκίνηση της σεζόν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο αποτελεί το νέο προπονητή της Λεβερκούζεν, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψή του και ταυτόχρονα την απόλυση του Γκεράρδο Σεοάνε.

Ο Ελβετός προπονητής "πλήρωσε" την κακή εκκίνηση της σεζόν, που βρίσκει το σύλλογο στη ζώνη του υποβιβασμού και σε κακή θέση και στον όμιλο του Champions League.

Ο 43χρονος τεχνικός είχε αναλάβει τον Ιούλιο του 2021 και οδήγησε την ομάδα στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως τη δουλειά του θα συνεχίσει ο Ισπανός.

Ο Αλόνσο είχε αποχωρήσει πριν από την έναρξη της σεζόν από τον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ το 2018-2019 διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το γερμανικό περιβάλλον δεν του είναι άγνωστο, αφού ύστερα από την πενταετή θητεία του στους "μερένγκες" ως ποδοσφαιριστής, το 2014 μετακινήθηκε στην Μπάγερν, όπου έμεινε τρία χρόνια μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Η Λεβερκούζεν αποτελεί την πρώτη δουλειά του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, αν και πολλές φορές έχει ακουστεί το όνομά του για συλλόγους της La Liga και όχι μόνο.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ