STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-1

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Με τον Λουκά Βύντρα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ και τον ίδιο παίκτη να αποσοβεί την ισοφάριση πάνω στη γραμμή της εστίας του Καρνέζη, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από την Λιβαδειά.

Η παρένθεση του ελληνικού πρωταθλήματος έκλεισε νικηφόρα για τον Παναθηναϊκό, αφού επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού εκτός έδρας και πλέον στρέφεται στη ρεβάνς με τη Μάλαγα.

Σε θετικό ενεργητικό βαθμών στη Superleague επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του με 0-1 επί του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Με τους τρεις πόντους που του πρόσφερε το γκολ του Βύντρα στο 34’, εξάλειψε το -2 με το οποίο άρχισε το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα ολοκλήρωσε αναίμακτα την ελληνική παρένθεση, πριν τη κρίσιμη ρεβάνς με τη Μάλαγα την Τρίτη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Φερέιρα παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, επιτυγχάνοντας διπλό στόχο. Από τη μία ξεκούρασε κάποιους βασικούς και από την άλλη έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς και τσέκαρε την ετοιμότητα τους. Οι δεύτεροι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν, όμως χρειάζεται να ανεβάσουν και άλλο την απόδοση τους.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έδειξε ότι διαθέτει καλό σύνολο, στα τελευταία λεπτά απείλησε σοβαρά τον Παναθηναϊκό και με την πάροδο των αγώνων, θα αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση του.

Επίσης, σε ένα γήπεδο που έχουν συμβεί αρκετά τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια των δύο ομάδων, το ματς κύλησε ήρεμα και χωρίς παρατράγουδα. Οι περίπου 2.500 οπαδοί ευχαριστήθηκαν μία αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό για την εποχή, ευκαιρίες και δυνατές μονομαχίες.

Το δεδομένο είναι πάντως πως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη απέναντι στη Μάλαγα, πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και να μηδενίσει τα νεκρά διαστήματα και τα επιπόλαια λάθη. Διαφορετικά, με την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των Ισπανών, θα έχει άσχημη κατάληξη…

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Κομίνης

Βοηθοί: Δημητριάδης, Θανασακούδης

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μεντί (84’ Μεντί), Ακόστα (78’ Μουζαούι), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Ροτζέριο (62’ Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λυσγάρας.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Λαγός, Μαρίνος, Ζέκα (61’ Σπυρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (46’ Φορναρόλι), Μπαρμπαρούσης, Μαυρίας (46’ Σισοκό), Πετρόπουλος.

Κίτρινες κάρτες: Κόρμπος, Μάρτινς, Ζαουΐ - Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Σεϊταρίδης

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: 34' Βύντρα

Ο Φερέιρα παρουσίασε έναν ολότελα αλλαγμένο Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά, σε σύγκριση με το παιχνίδι της Μάλαγα. Γκολκίπερ έπαιξε ο Καρνέζης, στόπερ οι Πίντο και Βύντρα, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Λαγός, αμυντικοί μέσοι οι Μαρίνος και Ζέκα, δεξί εξτρέμ ο Μπαρμπαρούσης, αριστερό ο Μαυρίας, επιτελικός μέσος ο Χριστοδουλόπουλος και καθαρός επιθετικός ο Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός παρατάχτηκε με τους Κυριακίδη, Μεντί, Ακόστα, Μουλόπουλο, Ναπολεόνι, Κόρμπο, Μάρτινς, Πόι, Ζησόπουλο, Γεωργίου και Λυσγάρα.

Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα κακό σουτ του Ακόστα στο 3’, αλλά ένα λεπτό αργότερα, από γύρισμα του Μπαρμπαρούση, ο Γεωργίου πρόλαβε τον Πετρόπουλο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προσπάθεια να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά για άλλη μία φορά του έλειπε η τελική πάσα.

Στο 19’ ο Ναπολεόνι έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι του Καρνέζη. Έπειτα από δύο λεπτά, ο Μαυρίας έπιασε την κεφαλιά από φάουλ του Λάζαρου, όμως ο Κυριακίδης μπλόκαρε. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του και κυριάρχησε, αλλά του έλειψε το κάτι παραπάνω για να σκοράρει.

Στο 31’ μετά από κακή εκτέλεση του φάουλ του Ζέκα, ο Κόρμπος μπήκε στην περιοχή και ο Καρνέζης τον πρόλαβε, με τον γηπεδούχο να πέφτει και να ζητά πέναλτι, όμως σωστά τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα από τον Κομίνη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 34’ με τον Λουκά Βύντρα. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Βύντρα στόπαρε και άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός άγγιξε την ισοφάριση στο 39’, όταν ο Πόι έκανε τη σέντρα, ο Ναπολεόνι έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Ακόστα στη μικρή περιοχή πλάσαρε, όμως ο Βύντρα πάνω στη γραμμή έσωσε. Στην αντεπίθεση, ο Μαρίνος σέντραρε από αριστερά, ο Πετρόπουλος έκανε την κεφαλιά και μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά, ο Μαυρίας μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ο Λυσγάρας πρόλαβε τον Πετρόπουλο σε κενή εστία. Οι δύο ομάδες έτρεξαν αρκετά έως το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν άλλαξε κάτι και το Τριφύλλι μπήκε στα αποδυτήρια.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαγός αποχώρησε τραυματίας, ενώ στο 93’ ο Πετρόπουλος με πλασέ, έχασε μοναδική ευκαιρία! Η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε και ο Κομίνης σφύριξε τη λήξη, με τον Παναθηναίκό να αποχωρεί νικητής.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο μέρος μέρος, με τους Φορναρόλι και Σισοκό στις θέσεις των Μαυρία και Χριστοδουλόπουλο. Με φρέσκα πόδια επιχείρησε να πιέσει, όμως ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με «ψαλίδι» του Λυσγάρα στο 49’, αλλά ο Καρνέζης τη μπλόκαρε.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι και στο 52, ο Πετρόπουλος άργησε να πλασάρει σε τετ α τετ και στο 58’, πάλι ο ίδιος γύρισε τη μπάλα, όμως ο Γεωργίου έδιωξε. Ο Λεβαδειακός επιχειρούσε κυρίως από αριστερά, σημαδεύοντας τον Λαγό, με τον νεαρό μπακ να έχει προβλήματα. Στο 61’ ο Πίντο πρόλαβε τον Ροτζέριο και απομάκρυνε, ενώ δύο λεπτά μετά, το σου του ίδιου πέρασε άουτ.

Οι αλλαγές του Φερέιρα ολοκληρώθηκαν στο 62’, όταν ο Σπυρόπουλος αντικατέστησε τον Ζέκα και ο Λαγός πήγε στη φυσική του θέση ως δεξί μπακ. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος θέλησε να σταματήσει την πίεση που δέχτηκε η ομάδα του από εκεί και να ξεκουράσει τον Ζέκα. Στο 63’ ο Παράσχος έκανε την πρώτη του κίνηση, με τον Βασιλείου στη θέση του Ροτζέριο.

Με τις αλλαγές του Φερέιρα ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο και στο 75’, ο Φορναρόλι βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή, όμως κατάφερε να αστοχήσει… Οδεύοντας προς το 80’, συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο στο 80’ ο Ναπολεόνι απείλησε, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε το πολύ δύσκολο σουτ του. Ένα λεπτό αργότερα, ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού με εντυπωσιακή επέμβαση είπε «όχι» στον Μουλόπουλο.

Ο Λεβαδειακός είχε διπλή ευκαιρία σε στημένη φάση στο 82’ και στην αντεπίθεση, ο Μπαρμπαρούσης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Ο Παράσχος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 84’ με τον Κουτσόπουλο να παίρνει τη θέση του Μεντί. Ο Φορναρόλι έχασε άλλη μία ευκαιρία στο 89’ αλλά από το ημικύκλιο σούταρε άουτ.

MVP του αγώνα

Ο Λουκάς Βύντρα είχε δυο καθοριστικές στιγμές στο παιχνίδι, που σημάδεψαν και το τελικό αποτέλεσμα. Η πρώτη ήταν το γκολ που πέτυχε με εκπληκτικό γύρισμα, ενώ η δεύτερη, η σωτήρια παρέμβαση πάνω στη γραμμή της περιοχής του. Γενικά ο αρχηγός των πράσινων ήταν σταθερός και βοήθησε σε όλους τους τομείς.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο του Λεβαδειακού δεν βοήθησε αρκετά, παρότι οι Βοιωτοί στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι. Κάποιοι παίκτες απλά υστέρησαν ατομικά και από τις δυο ομάδες. Μάρτινς, Φορναρόλι, Κουτσόπουλος και ο Πετρόπουλος για τις δυο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 7
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 3
2 Αποκρούσεις 7
18 Επεμβάσεις 21
13 Κλεψίματα 15
13 Φάουλ 23
0 Οφσάιντ 4
5 Κόρνερ 4
39 Λάθη 47
11/30 Γεμίσματα 8/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ