ΑΡΗΣ

Λεβαδειακός-Άρης 2-0

Λεβαδειακός-Άρης 2-0
Λεβαδειακος πανηγυρικο

Ο Λεβαδειακός με δυο γκολ του Μοντόγια νίκησε 2-0 τον Άρη που υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν

Οι Βοιωτοί αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και σε συνδυασμό με την μέτρια εμφάνιση των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφθασαν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Άρη διαμαρτύρονται για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, επειδή στο ξεκίνημα της φάσης ο Σίσιτς τραβάει απο την φανέλα τον Νέτο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Γκεόργκι Βασίλιεφ): Καρακώστας, Εμεράν, Αντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίσιτς, Μοντόγια (87' Ζησόπουλος), Ανδράλας (92' Ρούσεφ), Διαμάντης, Ντιμπαλά (80' Πιέτρ), Σίντζιελορζ, Θεοδοσιάδης.

Αρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο (78' Άντερσον), Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο (54' Κυριάκος), Σιστόν, Σανσόν (54' Γκουγκουλιάς), Ίβιτς, Κόκε.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Γ. Λιόλιος (Λάρισας), Δ. Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Θεοδοσιάδης, Σίντζιελορζ, Ανδράλας (Λεβαδειακός) – Νέτο, Ίβιτς. Α. Παπαδόπουλος (Άρης)
Με μια ματιά
Τα πρώτα λεπτά στο γήπεδο της Λιβαδειάς ήταν άκρως συναρπαστικά. Μόλις στο 3' ο Σίσιτς έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, ο Ντιμπαλά έκανε προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής όμως έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Κέλεμεν.

Στο επόμενο λεπτό, οι Βοιωτοί απείλησαν για δεύτερη φορά την εστία των Θεσσαλονικέων, όταν ο Μπασαλά βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά όταν μπήκε στην περιοχή άνοιξε την μπάλα με αποτέλεσμα όταν αποφάσισε να σουτάρει η μπάλα να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Άρη.

Η απάντηση απο τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήρθε στο 6'. Ο Σιστόν βρήκε πολύ ωραία στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού τον Ίβιτς, όμως ο Σέρβος μέσος δεν υπολόγισε σωστά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Καρακώστα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Νέτο προωθήθηκε απο τα δεξιά όμως επιχείρησε απογοητευτικό σουτ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, οι “κίτρινοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 24' απείλησε εκ νέου την εστία του Καρακώστα, όταν ο Νέτο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κόκε που επιχείρησε σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδιακού αρχικά και στην συνέχεια οι αμυντικοί της ομάδας απομάκρυναν την μπάλα και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Μοντόγια και... 1-0!
Ενώ λοιπόν οι “κίτρινοι” είχαν την κατοχή της μπάλας, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο 29'. Ο Ντιμπαλά έκανε ωραία ατομική προσπάθεια απο τ' αριστερά, λίγο πριν φθάσει στην τελική γραμμή γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο επερχόμενος Μοντόγια με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κέλεμεν και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0) σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στην επόμενη φάση, ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση, με τον Κόκε να τροφοδοτεί τον Ίβιτς που βρέθηκε μόνος του απέναντι απο τον Καρακώστα, αλλά ο Έμεραν με προβολή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

“Ξαναχτύπησε” ο Μοντόγια
Μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς ο Λεβαδειακός κοίταγε περισσότερο την άμυνα και ο Άρης που είχε την κατοχή της μπάλας έψαχνε τρόπους για να πλησιάσει την περιοχή του Καρακώστα.

Δυο λεπτά πριν απο την λήξη του ημιχρόνου οι Βοιωτοί βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μοντογιά να παίρνει κεφαλιά στην μεσαία γραμμή και να τροφοδοτεί τον Σίσιτς που απέφυγε τον Νέτο (αφού πρώτα τράβηξε απο την φανέλα τον παίκτη του Άρη) πλησίασε στην περιοχή απο τ' αριστερά και έκανε παράλληλη σέντρα, ο Κέλεμαν απομάκρυνε μπροστά απο τον Ντιμπαλά, όμως ο Μοντόγια ακολουθούσε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-0).

Νέα ευκαιρία ο Λεβαδειακός
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πρώτοι στο γκολ. Στο 50' έγινε εξαιρετική προς τον Σίσιτς που ξεπέρασε στο σπριντ τον Παπαδόπολου, μπήκε στην περιοχή αλλά την ώρα που επιχείρησε σουτ ο Νέτο έκαναν την κόντρα και έστειλαν την μπάλα κόρνερ, με τον επόπτη να δείχνει άουτ. Στο 57' ο Ντιμπάλα επιχείρησε μακρινό σουτ όμως έστειλε την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια.

Απο εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έδειξαν να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα, με απτοέλεσμα ο Άρης να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα όμως οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Καρακώστα.

Στο 59' ο Κυργιάκος εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε προβολή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ίβιτς βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Λεβαδειακού αλλά δεν κατάφερε δυο φορές να νικήσει τον Καρακώστα.

Στο 65' ήταν η σειρά του Κόκε να επιχειρήσει μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει πάνω απο τα δοκάρια των γηπεδούχων, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία των Βοιωτών.

Απο εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν ούτε μια αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παμπορίδη.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς

"Κάποια στιγμή θα ερχόταν η ήττα και ήταν σήμερα σε ένα δυνατό παιχνίδι. Παίξαμε δυνατά και εμείς και ο αντίπαλος με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές και θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες να βάλουμε γκολ. Είχαμε και νεύρα με τον Λεβαδειακό να φθάνει από το πρώτο ημίχρονο πιο κοντά στη νίκη με τα δυο γκολ. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ.Με βάση την θέση που έχουμε όταν χάνεις θα πρέπει να έχεις πιο καθαρό μυαλό για τη συνέχεια. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα κοιτάμε την Μπόλτον".


Σε ερώτηση για το αν στην εμφάνιση της ομάδας του επηρέασαν οι απουσίες που υπήρχαν ο "Ντούσκο" δήλωσε: "Πάντα οι απουσίες παίζουν ρόλο. Έχω πει ότι πιστεύω σε όλους τους παίκτες. αυτούς είχαμε και δεν είχαμε άλλους. Δεν πιστεύω όμως ότι χάσαμε το παιχνίδι από τις απουσίες".


Για το τι θα μετρήσει στα δύσκολα παιχνίδια που ξεκίνησαν με τον Λεβαδειακό και ακολουθούν αυτά με την Μπόλτον για το Κύπελλο UEFA την Πέμπτη εκτός και την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" απάντησε: "Ξέραμε τι μπορούσε να συμβεί. Δυστυχώς σήμερα χάσαμε. Κοιτάμε όμως ένα-ένα τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".


Για την παρουσία του κόσμου του Άρη στην Λιβαδειά σχολίασε: "Έχω πει πολλές φορές για τον κόσμο μας και σήμερα δείξανε ότι παρά την ήττα ότι είναι κοντά μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και θα συνεχίσουμε με την σκληρή δουλειά να έχουμε και πάλι επιτυχίες".


Γκεόργκι Βασίλιεφ
"Είχαμε αρκετές καλές ευκαιρίες από την αρχή του αγώνα. Χάρη και στο δικό μας τέρμα έγινε πιο επιθετικός ο Άρης αλλά είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά μας και την αμυντική μας λειτουργία. Κερδίσαμε τον αγώνα γιατί επιβάλλαμε το δικό μας παιχνίδι στο χώρο του κέντρου αφού έτσι δημιουργήθηκαν κενοί χώροι που εκμεταλλευτήκαμε με τον Ντιμπαλά και τον Σίσιτς. Ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και εύχομαι την Πέμπτη να έχει ένα καλό αποτέλεσμα ενώ το γεγονός ότι ο Άρης παίζει στο Κύπελλο UEFA δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας".



Σε ερώτηση για το αν έχει μείνει ικανοποιημένος από την ομάδα του μετά τις δύο τελευταίες νίκες επί του ΟΦΗ και του Άρη απάντησε: "Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ έγιναν αλλαγές στην ενδεκάδα μας. Δεν το κρύβω ότι είμαι ικανοποιημένος γιατί πάμε στην μορφή παιχνιδιού που θέλω με το ρόστερ που υπάρχει. Από την άλλη, όλη αυτή την περίοδο είχαμε ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν και περίμεναν την ευκαιρία ώστε να την αρπάξουν από τα μαλλιά και να δείξουμε ότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Ο Ποπόφ και ο Λάτσκο για αντικειμενικές δυσκολίες δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν. Γενικότερα υπάρχει καλό υλικό και για ανταγωνισμό", για να επισημάνει: "Πάνω από όλα όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσφορά του Καρακώστα στην ομάδα".



Σε εκείνο το σημείο ο κ. Βασίλιεφ αποκάλυψε πως: "Θέλω να πω ένα μυστικό της ομάδας. Ότι σε όλους, και σε μας αλλά και στην ομάδα πίστευε ο πρόεδρος και εκεί είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν το λέω για να τον παινέψω απλά δεν είχαν βοηθήσει τα αποτελέσματα για να το πω νωρίτερα. Είναι ένας άνθρωπος που ότι χρειαστεί η ομάδα είναι πάντα δίπλα μας".
Όλα τα λεφτά...
Ντιμπαλά και Σίσιτς δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Άρη
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του Άρη που έδειξε επηρεασμένος απο την διακοπή.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Παράλληλη μπαλιά του Σίσιτς από τα αριστερά αλλά ο Ντιμπαλά από πλεονεκτική θέση χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του
6' Ευκαιρία Αρης Ίβιτς
Κάθετη πάσα του Σανσόν στον Ίβιτς στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού αλλά ο Kαρακώστας του έκλεισε το οπτικό πεδίο αναγκάζοντας το Σέρβο να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
11' Σχόλιο
Δυνατά και θέλοντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ, μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες.
26' Ευκαιρία Αρης Κόκε
Μακρινή μπαλιά του Νέτο που βρίσκει τον Κόκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον επιθετικό του Αρη να απεγκλωβίζεται με ωραία ενέργεια από το προσωπικό του φρουρό αλλά να σημαδεύει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Καρακώστα.
29' Γκολ Λεβαδειακός Μοντόγια
Ο Εντουάρντο Μοντόγια αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ντιμπαλά από τα αριστερα και σχεδόν από το ύψος του κόρνερ και με συρτό σουτ στην κίνηση νικάει τον Κέλεμεν και δίνει το προβάδισμα στο Λεβαδειακό.
31' Ευκαιρία Αρης Ίβιτς
Μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει στο γκολ του Λεβαδειακού χάνει ο Ίβιτς, ο οποίος βρέθηκε μετά από πάσα του Κόκε τετ α τετ με τον Καρακώστα με το Σέρβο όμως να μη σημαδεύει σωστά και να πλασάρει άουτ.
38' Σχόλιο
Ο ρυθμός της αναμέτρησης έχει πέσει μετά το γκολ του Λεβαδειακού με μοναδική εξαίρεση την ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία του Βλάνταν Ίβιτς.
41' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Θεοδοσιάδης
43' Γκολ Λεβαδειακός Μοντόγια
Δεύτερο προσωπικό γκολ του Αργεντίνου μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Σίσιτς, ο οποίος με υποψία φάουλ ξεπέρασε τους προσωπικούς του αντιπάλους, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μοντόγια βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασταθή απόκρουση του Κέλεμαν κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
49' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό να κάνει το 3-0! Εκπληκτική κάθετη πάσα από τον Σίντζιλορτζ, με τον Σίσιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Κέλερμαν, αλλά το πλασέ του να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
52' Κίτρινη κάρτα Αρης Νέτο
55' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει την πρώτη αλλαγή στο ματς, με τον Γκουγκουλιά να παίρνει τη θέση του Σανσόν.
57' Σουτ Λεβαδειακός
Aπό θέση πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή του Άρη ο Ντιμπαλά επιχειρεί το σουτ, με τη μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμαν.
59' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Σίντζιλορτζ
59' Κίτρινη κάρτα Αρης Ίβιτς
60' Ευκαιρία Αρης
Εκτέλεση φάουλ από τον Κυριάκο, με τον Παπαδόπουλο να κάνει την προβολή από κοντά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
62' Ευκαιρία Αρης
Μετά από κεφαλιά-πάσα του Κυριάκου, ο Ίβιτς έκανε το πλασέ από κοντά που αποκρούστηκε από τον Καρακώστα, με τον Σέρβο μέσο να κάνει πεσμένος νέο πλασέ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
66' Σουτ Αρης
Σουτ του Κόκε από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Καρακώστα, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
69' Σουτ Αρης
Εκτέλεση φάουλ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, με το σουτ του κεντρικού αμυντικού του Άρη να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Καρακώστα.
70' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ανδράλας
75' Σχόλιο
Χωρίς μεγάλη φάση το τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Λεβαδειακό να διατηρεί του υπέρ του 2-0.
77' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Άντερσον παίρνει τη θέση του Νέτο.
80' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Πιετρ περνά στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντιμπαλά.
81' Σουτ Αρης
Σουτ του Άντερσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Καρακώστα να έχει καλή τοποθέτηση και να μπλοκάρει τη μπάλα.
86' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Ζησόπουλο να περνά στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μοντόγια.
89' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα επιπρόσθετα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Κίτρινη κάρτα Αρης Α.Παπαδόπουλος
90' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Τελευταία αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Ρούσεφ να παίρνει τη θέση του Ανδράλα στις καθυστερήσεις.
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, με τον Λεβαδειακό να επικρατεί 2-0 του Άρη, σταματώντας το αήττητο των "κιτρίνων" στο πρωτάθλημα.







































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ