PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2: Έφυγε με το διπλό από το King Power με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράμσντεϊλ

Ο Σμιθ Ρόου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Άρσεναλ - Άστον Βίλα
Ο Σμιθ Ρόου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Άρσεναλ - Άστον Βίλα © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Άρσεναλ έφυγε με το διπλό από το King Power, επικρατώντας της Λέστερ με 2-0 και διατήρησε το αήττητο σε εννέα σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Γκάμπριελ και Σμιθ Ρόου οι σκόρερ για τους Gunners, ενώ ο Άαρον Ράμσντεϊλ πραγματοποίησε τρομερές επεμβάσεις, σημειώνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση.

Η Άρσεναλ "καθάρισε" το ματς κόντρα στη Λέστερ από το πρώτο ημίχρονο και επικρατώντας 2-0 απέδρασε από το King Power με το τρίποντο, που την ανέβασε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Ο Άαρον Ράμσντεϊλ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με τους Gunners να παίρνουν τη νίκη, χάρη στις τρομερές επεμβάσεις του.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συνέχισε τις νίκες, μετά και την πρόκριση στους "16" του Carabao Cup, όπου επιβλήθηκε της Λιντς με 2-0 και πλέον παραμένει αήττητη σε εννέα σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. σημειώνοντας ένα γκολ από τα αποδυτήρια. Έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Σακά, ο Γκάμπριελ έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Σμάιχελ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 18' η Άρσεναλ διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Σακά να κάνει την παράλληλη στον Λακαζέτ, με την μπάλα να κοντράρεται και να φτάνει στον Σμιθ Ρόου, ο οποίος σούταρε από θέση βολής διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Μάλιστα, αυτό ήταν το τέταρτο γκολ που έχει σημειώσει τη φετινή σεζόν ο 21χρονος σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι τόσα είχε πετύχει σε 33 αγώνες.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου η Λέστερ ανέβηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ιχεανάτσο, ο οποίος στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Ράμσντεϊλ δήλωσε "παρών", διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Άγγλος κίπερ κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Αρτέτα, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία και στο 43'. Ο Μάντισον εκτέλεσε το φάουλ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει σε δεύτερο χρόνο ο Πάρτεϊ και να απομακρύνει από τη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι αισθάνθηκαν την ανάσα της ομάδας του Μπρένταν Ρόντζερς, με τον Ράμσντεϊλ να συνεχίζει την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο πρώτο μέρος και να κρατά το μηδέν για την Άρσεναλ. Ο Άγγλος κίπερ, που δέχθηκε και τα εύσημα από τον Πίτερ Σμάιχελ, είπε τρεις φορές "όχι" στον Μπαρνς στο 62', στο 65' και το 79'. Κάπως έτσι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσντεϊλ οι Gunners έφυγαν με το τρίποντο από το King Power.

Λέστερ: Σμάιχελ, Καστάνιε, Αμαρτέι (46' Μπαρνς), Έβανς, Σογιουντσού, Τόμας, Τίλεμανς, Σουμαρέ. Μάντισον (71' Ντάκα), Ιχεανάτσο (46' Λούκμαν), Βάρντι

Άρσεναλ: Ράμστντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Πάρτεϊ, Λοκόνγκα, Σακά (85' Πεπέ), Σμιθ-Ρόου (90' Κολάσινατς), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (58' Έντεγκαρντ)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην Premier League

Τα highlights της 10ης αγωνιστικής

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ