ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Λεονάρντο: "Έτοιμος για το μεγάλο βήμα"

Λεονάρντο: "Έτοιμος για το μεγάλο βήμα"
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

O Λεονάρντο Περέιρα αναλύει στο SPORT 24 τις σκέψεις του για το μέλλον

Οι εμφανίσεις του έχουν κάνει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, να τον θέλει διακαώς, στο ρόστερ της "Ένωσης". Ο 23χρονος Βραζιλιάνος βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ότι βρίσκεται μεταξύ των πρώτων σε πολλές στατιστικές κατηγορίες.
Πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού με 10 γκολ στο ενεργητικό του. Παίκτης με γερό σκαρί, έχοντας 27 συμμετοχές την φετινή χρονιά, ενώ ο διπλός ρόλος στο γήπεδο τόσο στην επίθεση όσο και στο οργανωτικό κομμάτι, τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις παικτών με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο χαρακτήρας του "αδαμάντινος", χωρίς ποτέ να έχει δώσει δικαιώματα. Τον περασμένο Γενάρη ο Λεβαδειακός είχε δεχτεί πρόταση παραχώρησης του Βραζιλιάνου, ωστόσο, η διοίκηση έκρινε ότι οι προτεραιότητες της ομάδας ήταν άλλες και ο Λεονάρντο δεν άλλαξε στρατόπεδο. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης τόνιζε χαρακτηριστικά: " Προέχει η παραμονή".

"Έτοιμος για το μεγάλο άλμα"

Ο στόχος για τους "πράσινους" επετεύχθη και τα δεδομένα αλλάζουν. Πλέον με μία οικονομικά συμφέρουσα πρόταση στον Λεβαδειακό, ο Λεονάρντο θα συνεχίσει σε μία εκ των μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως και ο ίδιος επιθυμεί.

" Ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομα μου είναι κάτι που με χαροποιεί. Αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Με ικανοποιεί το γεγονός να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Μετά την παραμονή του Λεβαδειακού στην κατηγορία πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο για την διοίκηση να σκεφτεί και να αποφασίσει για το μέλλον μου. Ο πρόεδρος μπορεί να εξετάσει πιο ήρεμα την κατάσταση και να πάρει τη σωστή απόφαση και για τους δυό μας".

Ο Λεονάρντο σκέφτεται το μέλλον του. Έχει πλέον ωριμάσει η ιδέα στο μυαλό του να αγωνιστεί σε μία από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Ο Μπάγεβιτς έχει εκφράσει την εκτίμηση του προς τις ικανότητες του Λεονάρντο, ενώ και ο ίδιος δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

" Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω ότι μπορώ να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Έχω περάσει από τρεις ομάδες στην καριέρα μου. Όταν αγωνιζόμουν στην Βραζιλία είχα τον ίδιο ρόλο που έχω σήμερα. Τον ίδιο ρόλο είχα και στον Θρασύβουλο. Κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αν πάω σε ένα μεγάλο σύλλογο και ο προπονητής μου με εμπιστεύεται τότε είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω. Δεν μπορώ να αποδώσω όπως ξέρω αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή της ομάδας που θα αγωνιστώ.

Όταν συμφώνησα με τον Λεβαδειακό βήμα βήμα προσπάθησα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του. Τώρα είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Από την προετοιμασία της ομάδας είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η χρονιά μου. Μετά τον Θρασύβουλο προσαρμόστηκα και στον Λεβαδειακό. Η ομάδα μου έχει προσφέρει πολλά αλλά και εγώ πιστεύω ότι έχω προσφέρει στον σύλλογο

.

Ο Μπάγεβιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής και όλοι το γνωρίζουν. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που με ενδιαφέρει. Μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση και αποτελεί έξτρα κίνητρο να αγωνιστώ σε αυτήν. Ο στόχος είναι κάποια στιγμή να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν γίνει τώρα μπορεί σε δύο ή τρία χρόνια. Με ευχαριστεί το γεγονός να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του Μπάγεβιτς".

Μετά από τέσσερα χρόνια στην χώρα νιώθει Έλληνας και δεν σκέφτεται προς το παρών την μεταγραφή του στο εξωτερικό: " Δεν σκέφτομαι για την ώρα το εξωτερικό. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Έχει έρθει και η γυναίκα μου και έχω συνηθίσει στον τρόπο ζωής στην χώρα σας. Έχω μάθει την γλώσσα και όλα πλέον είναι πιο εύκολα".

Οι απαιτήσεις γύρω από το πρόσωπο του αυξάνονται διαρκώς. Το ζητούμενο για τον Λεονάρντο είναι η διαρκής εξέλιξη του ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων πιστεύουν στις ικανότητες του. " Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Την πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα με τον Θρασύβουλο είχα σε 23 ματς 10 γκολ, την δεύτερη πραγματοποίησα καλή πορεία έχοντας σε 27 ματς 6 γκολ. Ύστερα ήρθαν προτάσεις και από άλλες ομάδες εκτός από τον Λεβαδειακό. Ο μάνατζερ μου εξήγησε ότι ο Λεβαδειακός δεν είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά μου έδωσε να καταλάβω ότι αποτελεί σκαλοπάτι στην καριέρα μου".



H παρουσία του στον Λεβαδειακό δεν αποτελεί αγγαρεία. Δηλώνει πρόθυμος να αγωνιστεί και του χρόνου στους "πράσινους" χωρίς να εκβιάζει καταστάσης: " Έχω συμβόλαιο ένα ακόμα χρόνο. Oποια ομάδα δείξει ενδιαφέρον θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με την διοίκηση και μετά μαζί μου. Δεν έχω πρόβλημα αν δεν αγωνιστώ φέτος σε μία μεγάλη ομάδα να παραμείνω στον Λεβαδειακό. Στα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα έχω καταφέρει πολλά".

"Δυναμή μας η έδρα"


Η σεζόν τελείωσε με επιτυχία για τον Λεβαδειακό. Ο στόχος της παραμονής πραγματοποιήθηκε και μεγάλο ρόλο σε αυτό, όπως παραδέχεται ο Λεονάρντο, ήταν η ισχυρή έδρα που δημιούργησαν οι παίκτες του Μομτσίλο Βούκοτιτς: " Mετά τη νίκη μας επί του Πανθρακικού μας έφυγε ένα βάρος, τόσο στην ομάδα όσο και σε εμένα. Ο κόσμος και η ομάδα έχουν απαιτήσεις από εμένα στις οποίες έπρεπε να ανταποκριθώ. Με την βοήθεια όλων καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έδρα. Στον πρώτο γύρο μαζέψαμε πολλούς βαθμούς καθώς είχαμε τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αυτό μας βοήθησε να παίξουμε πιο απελευθερωμένα στον δεύτερο γύρο, γνωρίζοντας ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες όπως Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ

".

Η αποχώρηση του Μοντόγια στα μέσα της σεζόν, πρόσθεσε μία ακόμα ευθύνη στον Λεονάρντο. Στον διπλό ρόλο ανταποκρίθηκε και πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις: " Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου. Την πρώτη μου σεζόν στον Λεβαδειακό δεν είχα την στήριξη του προπονητή μου (Βασίλεφ Γκεόργκι). Η ομάδα είχε τον Μοντόγια στην επίθεση. Όταν ξαφνικά έφυγε ανέλαβε εγώ τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Οι ευθύνες μου μεγάλωσαν και έπρεπε να ανταποκριθώ.

Με την βοήθεια του προπονητή μου, της διοίκησης και των συμπαικτών μου τα κατάφερα. Το χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα γκολ τα πετυχαίνω προς το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Την φετινή σεζόν είχα 1 γκολ μέχρι την 11η αγωνιστική και μετά πέτυχα 7 συνεχόμενα. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως συμβαίνει αυτό

".

Ο Μομτσίλο Βούκοτιτς πιθανόν να ανανεώσει με τον Λεβαδειακό. Ο Λεονάρντο έχει θετική άποψη για την παρουσία του Σέρβου στον πάγκο: " Είναι πολύ καλός προπονητής. Οι προπονήσεις δεν γίνονται πάντα αυστηρά. Όποτε το επιτρέπει έχουμε και χαλαρές στιγμές. Κατάφερε να κάνει αυτό που είχε βάλει ως στόχο να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Με βοήθησε πολύ καθώς μου έδινε έλευθερο χώρο μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν θα μείνει πάντως εμπνέει εμπιστοσύνη στους παίκτες".

























TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ