CHAMPIONS LEAGUE

Λάτσιο-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Λάτσιο-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
Φαν Νίστελροϊ, Σέρχιο Ράμος, Ρεάλ Μαδρίτης

Πάντεφ και Φαν Νίστελροϊ πέτυχαν από δύο γκολ για την Λάτσιο και Ρεάλ Μαδρίτης, εκατέρωθεν που μοιράστηκαν τους βαθμούς

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πολύ "ζεστά" το παιχνίδι αφού το πάθος που ξεχείλιζε από την εξέδρα είχε ενθουσιάσει τους παίκτες του Ρόσι, και μέσα σε ένα δίλεπτο, έχασε ισάριθμες ευκαιρίες με σουτ αρχικά του Πάντεφ (4') και εν συνεχεία του Λεντέσμα (6') με τον Κασίγιας να δείχνει σε ετοιμότητα.
Η ποιότητα των παικτών της "Βασίλισσας" όμως ήταν φανερή, αφού την πρώτη ευκαιρία και επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ την μετέτρεψαν σε γκολ. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτο δεκάλεπτο (8'), μετά από φάουλ του Σνάιντερ και αδράνεια των αμυντικών της Λάτσιο, ο Φαν Νίστελροϊ με πλασέ νίκησε από κοντά τον Μπαλότα, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Με το γκολ αυτό οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν γρήγορα και την αυτοπεποίθηση με συνέπεια να ελέγχουν την κατοχή της μπάλας για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά. Στο σημείο αυτό, ο Ιταλός τεχνικός των "λατσιάλι" έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στους Μουταρέλι και Λεντέσμα, και οι γηπεδούχοι φάνηκαν να αλλάζουν πρόσωπο.

Ενα σουτ του Μουταρέλι (21'), ένα φάουλ του Μάουρι (28') και ένα σουτ του Πάντεφ (30') έδειχναν τις προθέσεις των Ιταλών που αναζητούσαν το γκολ της ισοφάρισης.

Ετσι και έγινε, δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του ημίωρου. Ο Στεντάρντο με κεφαλιά βρήκε αμαρκάριστο τον Πάντεφ που με ευθύβολο πλασέ νίκησε τον Κασίγιας, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του "Ολίμπικο".

Εκμεταλλευόμενοι την ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό , οι παίκτες του Ρόσι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ισπανούς, αλλά το σουτ του Μάουρι στο 34', απεσώβησε ο Κασίγιας.

Οι φωνές του Σούστερ στους παίκτες του, τους αφύπνησε με συνέπεια στα τελευταία οκτώ λεπτά του πρώτου μέρους να μπορέσουν να απειλήσουν δύο φορές. Στο 37' από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ο Σέρχιο Ράμος μετά από ατομική προσπάθεια δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, ενώ ο "γερό" Μπαλότα κράτησε το 1-1 σε μια επίκίνδυνη προσπάθεια του Ρόμπεν.

Τα πρώτα δώδεκα λεπτά της επανάληψης εξελίχθηκαν σε μια προσωπική μονομαχία του Μπαλότα με τον Φαν Νίστελροϊ. Ο Ολλανδός επιθετικός νικήθηκε στο 51', 53' και 57'. Ομως ο διεθνής επιθετικός της "Βασίλισσας" πήρε την "γλυκιά" του εκδίκηση.

Ηταν το 61' όταν ο Ραούλ βγάζει μόνο τον Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος αυτή τη φορά νικάει αφού προσποιήθηκε τον Μπαλότα και οι πρωταθλητές Ισπανίας πήραν και πάλι το προβάδισμα.

Το γκολ του Ολλανδού όμως αντί να λειτουργήσει θετικά για τους παίκτες του Σούστερ, φαίνεται να επηρέασε θετικά τους Ρωμαίους που άμεσα και με την "πλάτη" στον τοίχο πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ετσι, η κατοχή των γηπεδούχων και η πίεση μετουσιάστηκε σε γκολ στο 75' με τον Πάντεφ να περνάει όποιον βρίσκει και με αριστερό σουτ εκτός περιοχής νικάει για δεύτερη φορά τον Κασίγιας.

Το τελικό 2-2 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα με τους γηπεδούχους να δείχνουν περισσότερο ευχαριστημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λάτσιο: (Ντέλιο Ρόσι): Μπαλότα, Στεντάρντο, Μουταρέλι, Ζαουρί, Μάουρι (79' Ντελ Νέρο), Ρόκι (66' Μακινουά), Πάντεφ, Λεντέσμα, Κριμπαρί, Μαντινγκάι, Μπεχραμί (67' Σκαλόνι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Χάιντσε, Καναβάρο, Σέρχιο Ράμος, Σαλγάδο, Σνάιντερ (88' Ντρέντε), Ντιαρά, Γκούτι, Ρομπέν (79' Χιγκουαΐν), Ραούλ (83' Σαβιόλα), Φαν Νίστελροϊ.




























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ