STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λάρισα-Ηρακλής 0-1

Λάρισα-Ηρακλής 0-1
φορτούζι

Το μαγικό ραβδί του Γιόζεφ Μπουμπένκο έφερε με το καλησπέρα, την άνοιξη για τον Ηρακλή μέσα στο καταχείμωνο

Ο Αλβανός επιθετικός αποδείχθηκε ο άσος στο μανίκι του πρώην προπονητή του Πανιωνίου καθώς τον δικαίωσε με την είσοδο του στον αγώνα πετυχαίνοντας με ένα εκπληκτικό σόλο το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Στον αντίποδα η Λάρισα συνεχίζει τον αγωνιστικό της κατήφορο στην Σούπερ Λίγκα με ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα που έφερε γκρίνια αλλά και απογοήτευση στους φίλους της που έδωσαν για μία ακόμη φορά βροντερό «παρών» στις εξέδρες του «Αλκαζάρ».
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Βάλλας, Γκαλίτσιος (58΄ Χατζηλιόντας), Μπασίλα, Διγκόζης (87΄ Βενέτης), Κλέιτον, Καλαντζής, Γαβριλόπουλος (33΄ Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης.

Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Ρίβας (73΄ Παπαστεργιαννός), Ερέρα (83΄ Φορτούζι), Επαλέ (90΄ Παπαποστόλου), Γεωργιάδης
td> Με μια ματιά
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικούς προσανατολισμούς το παιχνίδι καθώς η ανάγκη για βαθμούς ήταν μεγάλη. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε ένα σχήμα 4-4-2 με τον Χριστόπουλο να παίρνει την θέση του Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τον Κατσιαρό να επανέρχεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Καλατζή-Γαβριλόπουλο ως επιθετικό δίδυμο.

Με το ίδιο σχήμα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Ηρακλή ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τους "κυανόλευκους" να αγωνίζονται κυρίως με αντεπιθέσεις. Με το...καλησπέρα του αγώνα η ΑΕΛ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον "Γηραιό", όταν ο Καλαντζής από την μικρή περιοχή δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε εννέα λεπτά αργότερα όταν ο Γεωργιάδης με σουτ από τα δεξιά και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ανάγκασε τον Χριστόπουλο να διώξει σε κόρνερ.Η Λάρισα είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 17’ όταν ο Κλέιτον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Αμπάρης.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης στο 32’ αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στην επίθεση καθώς πέρασε στην θέση του τραυματία Γαβριλόπουλου, τον Κυπαρίσση. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι την λήξη του ημιχρόνου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 42’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Επαλέ να φεύγει στην αντεπίθεση και να σουτάρει με τον Χριστόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 49’ οι φίλοι της Λάρισας πήγαν να πανηγυρίσουν, όμως το σουτ του Διγκόζη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Ο Ηρακλής όμως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, "ποντάροντας" στην ταχύτητα του Επαλέ.

Ο Καμερουνέζος στο 54’ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Χριστόπουλος και πάλι ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας με τα πόδια. Οι δύο προπονητές έκαναν τις επόμενες κινήσεις τους στην προπονητική σκακιέρα με την αναμέτρηση να παραμένει αμφίρροπη. Η ΑΕΛ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα από το 65’ και μάλιστα σε αυτό το χρονικό σημείο είχε μία καλή ευκαιρία στο ενεργητικό της σε σέντρα του Διγκόζη, ο Μπασιλά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη.

Ο Ηρακλής πάντως εξακολουθούσε να ψάχνει για το γκολ στις αντεπιθέσεις και στο 86’ χρειάστηκε μία ακόμη εξαιρετική επέμβαση του Χριστόπουλου στο σουτ του Γεωργιάδη για να κρατήσει το μηδέν η Λάρισα. Στις καθυστερήσεις όμως η "χρυσή" όπως αποδείχθηκε αλλαγή του Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο Ίντριντ Φορτούζι με ένα εκπληκτικό σόλο απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το γκολ που έστειλε τον Ηρακλή στον παράδεισο και την Λάρισα στην κόλαση.
td> Συνέντευξη Τύπου
Ένταση στο Αλκαζάρ

Μετά το τέλος του αγώνα στο Αλκαζάρ και τη νίκη του Ηρακλή επί της Λάρισας πολιορκήθηκε πρώτα η αίθουσα Τύπου από αγανακτισμένους φιλάθλους των "βυσσινί" που μετά πήγαν στα αποδυτήρια βρίζοντας κυρίως τους παίκτες της ομάδας και τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Νίκο Λυρακή.

Με την στάση τους αυτή φάνηκε ότι δεν τα έχουν με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστα Πηλαδάκη, αλλά με τον γενικό της διευθυντή, Νίκο Λυράκη.

Από την πλευρά του ο κ. Πηλαδάκης απευθυνόμενος προς τους φιλάθλους της ομάδας τους τόνισε: " Δώστε μου υπομονή για 30 μέρες".

Εξαιτίας λοιπόν του ότι συνέβη στα αποδυτήρια της ομάδας της Λάρισας μετά το τέλος του παιχνιδιού στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου δεν παραβρέθηκε ούτε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, αλλά ούτε και κάποιος παίκτης. Για το λόγο αυτό παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Κωνστάντος, που τόνισε: " Επειδή υπάρχει πρόβλημα με τα αποδυτήρια της Λάρισας δεν θα προσέλθει ούτε ο προπονητής της ομάδας μας αλλά ούτε και κάποιος παίκτης".

Μπουμπένκο: "Θα μας δώσει φτερά"

Φανερά ικανοποιημένος παρουσιάστηκε από την πλευρά του ο Γιόζεφ Μπουμπένκο στη συνέντευξη Τύπου αφού το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ηρακλή συνοδεύτηκε από νίκη με το γκολ του Φορτούζι και τον ίδιο να τονίζει: " Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δεν ήταν καλή. Πετύχαμε όμως ένα σημαντικό γκολ στο τέλος του παιχνιδιού που μας έδωσε μία μεγάλη νίκη που θα μας δώσει φτερά. Είχαμε τέτοια τακτική ώστε να μην αφήσουμε την Λάρισα στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου για να κάνει επελάσεις.

Στις στημένες φάσεις είχαμε καλή άμυνα για να πηγαίνουμε στις αντεπιθέσεις για γκολ. Ήμασταν νευρικοί στην αρχή του παιχνιδιού αλλά ηρεμήσαμε μετά. Κάναμε όμως φάσεις που δεν τις αξιοποιήσαμε. Πιστεύω ότι στην διάρκεια του χρόνου θα πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζουμε καλύτερη θέση από αυτή που έχουμε

".

Σε ερώτηση το την επίτευξη του 5 στα 5 που είχε πει στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του απάντησε: " Δεν θα έλεγα όχι σε πέντε νίκες. Θα ήμουν ευτυχισμένος αν τις κάνουμε. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια. Να μην μείνουμε εδώ. Μετά από αυτή τη νίκη η ψυχολογία μας θα ανέβει".

Αν αλλάζει κάτι στον Ηρακλή μετά από αυτή τη νίκη απάντησε: " Πιστεύω ότι και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που δεν ήμουν στον πάγκο είχαμε παίξει καλά αμυντικά. Είχε βελτιωθεί η ομάδα. Είπα στους παίκτες μου πριν το ματς ότι πρέπει να παίξουμε 94΄ και όχι 90΄. Το αποτέλεσμα κρίνεται στο τέλος και αυτό σημαίνει ότι δείξαμε χαρακτήρα και ότι έχουμε ψυχικά αποθέματα".Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η νίκη ο Μπουμπένκο απάντησε: " Για τον κάθε προπονητή είναι ευνοϊκό να ξεκινάει με νίκη. Ηρεμεί για το υπόλοιπο της συνεργασίας του και η ομάδα ανεβαίνει πιο ψηλά".

Δρούγας: "Ήρθαμε για τη νίκη"

" Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη και ποιοτική ομάδα. Ήρθαμε για τη νίκη .Στο πρώτο δεκάλεπτο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Μας πίεσε η Λάρισα αλλά βρήκαμε ρυθμό. Παίξαμε πειθαρχημένα και έξυπνα με αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μπήκαμε δυνατά με πειθαρχία στην άμυνα. Ξέραμε ότι η Λάρισα ήταν καλή στα στημένα.

Μας δίνει φτερά αυτή η νίκη και κουράγιο να δουλέψουμε. Ελπίζουμε να έρθει και ο κόσμος στο Καυτανζόγλειο στα δύο επόμενα παιχνίδια με Κέρκυρα και Αιγάλεω. Μας έλειπαν τα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα αν κερδίσουμε Κλέρκυρα και Αιγάλεω θα είναι καλύτερο το μέλλον του Ηρακλή

".
td> Όλα τα λεφτά...
Το εκπληκτικό γκολ του...ξεχασμένου Ιντριντ Φορτούζι. Ο Αλβανός επιθετικός βγήκε από την ναφθαλίνη και με ένα εντυπωσιακό σόλο, πέτυχε το γκολ που χάρισε την παρθενική νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ηρακλή.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την παρουσία της Λάρισας στα τελευταία παιχνίδια όπου διανύει καθοδική πορεία. Η ΑΕΛ μπορεί να βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο ξεκίνημα αλλά πλέον μετράει πέντε αγώνες χωρίς νίκη και οι αποδοκιμασίες από τους φίλους της στο τέλος του αγώνα στο "Αλκαζάρ" ήταν ενδεικτικές.
td> To Live του αγώνα...
94΄ Λήξη του αγώνα.

93΄ Γκοοολ για τον Ηρακλή. Ο Φορτούζι στην πρώτη του συμμετοχή ήταν ο λυτρωτής για τον Ηρακλή, δίνοντας παράλληλα το πρώτο "τρίποντο" στον "Γηραιό". Ο Παπαποστόλου βγήκε στον αιφνιδιασμό και έβγαλε μπαλιά στα δεξία στον Φορτούζι. Ο Αλβανός παίκτης του Ηρακλή μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή "χόρεψε" την άμυνα της Λάρισας με διαδοχικές προσποιήσεις και με πλασέ από την μικρή περιοχή, νίκησε τον ανίκητο μέχρι έκεινη την στιγμή Χριστόπουλο.

92΄



Ο Παπαποστόλου του Ηρακλή θα μπει στην θέση του Επαλέ.

86΄ Ακόμα μία εξαιρετική απόκρουση από τον Χριστόπουλο. Ο Γεωργιάδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε το σουτ που έβγαλε σε κόρνερ απλώνοντας το αριστερό χέρι ο Χριστόπουλος.

85΄ Αλλαγή για την Λάρισα. Ο Βενέτης μπαίνει στην θέση του Διγκόζη.

83' Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεργιαννό για μαρκάρισμα στον Κλέιτον.

81΄ Ο παίκτης του Ηρακλή Φορτούζι θα περάσει στην θέση του Ερέρα.

77΄ Κόρνερ για την Λάρισα, ο Νταμπίζας πιάνει την κεφαλιά, ο Μπασιλά δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της.

73΄ Κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα για σκληρό φάουλ στον Ερέρα.

71΄ Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Ρίβας θα αποχωρήσει αφήνοντας την θέση του στον Παπαστεργιανό.

65΄ Σε σέντρα του Διγκόζη, ο Μπασιλά έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέλειξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη.

62΄ Σουτ του Ερέρα από τα πλάγια έδιωξε πάλι με τα πόδια στην γωνία του ο Χρσιτόπουλος.

60' Kίτρινη κάρτα στον Κυπαρίσση.

57΄ Αλλαγή για την Λάρισα. Ο Χατζηλιόντας παίρνει την θέση του Γκαλίτσιου.

54' Ο Επαλέ μπαίνει από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή, το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με τα πόδια ο Χριστόπουλος.

52΄ Σουτ του Ερέρα έξω από την μεγάλη πειροχή και αριστερά η μπάλα έφυγε άουτ.

50΄ Κίτρινη κάρτα στον Λαβάλ για μαρκάρισμα στον Γκαλίτσιο.

49΄ Σουτ του Διγκόζη μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεξιά, έφυγε άουτ.

46΄ Έναρξη 2ου ημιχρόνου.

45΄ Λήξη 1ου ημιχρόνου.

45'





Kίτρινη κάρτα στον Μαυρογεννίδη για μαρκάρισμα στον Μπασιλά.

42΄ Σουτ του Επαλέ έξω από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χριστόπουλος.
40΄ Κίτρινη κάρτα στον Διγκόζη για διαμαρτυρία, στο φάουλ κατά του Ερέρα.

34΄ Γρήγορη αντεπίθεση για τον Ηρακλή με τον Επαλέπου άνοιξε στον ο Ερέρα, όμως ο δεύτερος δεν έκανε καλό κοντρόλ και η μπάλα πέρασε άουτ.

32΄ Πρώτη αλλαγή για την Λάρισα. Ο Θωμάς Κυπαρίσσης παίρνει την θέση του τραυματία Γαβριλόπουλου.

29' Οι δύο ομάδες δεν μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

17΄ Σουτ του Κλέϊτον έξω από την μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Αμπάρης.

11' Ο Γεωργιάδης με σουτ από τα δεξιά και με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή, αναγκάζει τον Χριστόπουλο να διώξει σε κόρνερ.

9' Kίτρινη κάρτα στον Γεωργιάδη για μάρκαρισμα στον Αλωνεύτη.

7' Κίτρινη κάρτα στον Βάλλα για μαρκάρισμα στον Επαλέ.

Πρώτη καλή στιγμή για την Λάρισα, όταν ο Καλαντζής από την μικρή περιοχή δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.

Έναρξη του αγώνα.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα: Χριστόπουλος, Βάλλας, Γκαλίτσιος, Κλέϊτον, Καλαντζής, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μπασιλά, Διγκόζης, Γαβριλόπουλος, Αλωνεύτης.

Ηρακλής: Αμπάρης, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Μαυρογεννίδης, Λαουάλ, Ρίβας, Ερέρα, Επαλέ, Γεωργιάδης

Διαιτητής: Α. Μπριάκος (Ηπείρου)

































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ