ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 2-1
Ζουράφσκι

Τέταρτη σερί ήττα για τον Αστέρα και νίκη για την ΑΕΛ με 2-1. Ζουράφσκι(38'), Φωτάκης(70'), Κανούνος(90+)

Νίκη για την Λάρισα με 2-1 επί του Αστέρα χάρις τα γκολ των Ζουράφσκι στο 38' με κεφαλιά, σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή στο 70'. Για τους Αρκάδες μείωσε στο 92' ο Καούνος.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Ζωγράφος Χ. (Αθηνών)
Βοηθοί: Δ. Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης Λ. (Θεσ/νίκης)
4ος: Ζαχαριάδης Π. (Θεσ/νίκης)
Παρατηρητής: Σίπκας Α. (Φλώρινας)

Μαρίνος Ουζουνίδης: Κοστόλης, Βενετίδης (Κατσιαρός 73'), Νταμπίζας, Γκουέλα (Κυριάκος 65'), Πάρα (Φωτάκης 89'), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Αάραμπ, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι.

Νίκος Κωστένογλου: Αμπάρης, Εστέβες, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Φλάβιο, Ψωμάς, Μπαστία (Ντεμόντε 45'), Λαδάκης (Φελίσιο 64'), Ζαϊρί, Καούνος, Ρόκας (Στρατάκης 80').

Κίτρινες: Φωτάκης (59' Λάρισα), Νταμπίζας (62' Λάρισα), Νταμόντε (Αστέρας 64'),

Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Η Λάρισα στα τελευταία έντεκα ματς έχει μόλις δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες. Όλες τις οι νίκες έγιναν στο Αλκαζάρ όπου θεωρείται και το μεγάλο όπλο της ομάδας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης έχει τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα ενώ στα τελευταία δώδεκα ματς μετρά, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Με τον Γκουέλα τελικά στην ενδεκάδα της η ΑΕΛ θα ψάξει την νίκη στο σημερινό ματς, ενώ ο Αστέρας των πολλών προβλημάτων και απουσιών θα κοιτάξει να χτυπήσει στην αντεπίθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στα πρώτα δέκα λεπτά και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του. Στο 5' μάλιστα ο Ζαϊρί έκανε ένα σούτ το οποίο όμως πήγε στην αγκαλιά του Κοτσόλη.

Πρώτη επίθεση για την ΑΕΛ στο 13' με τον Πάρα να κάνει ένα σουτ από μακριά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αμπάρη.

Στο 16' ο Φλάβιο εκτέλεσε φάουλ για την ομάδα του Αστέρα αναγκάζοντας τον Κοτσόλη να κάνει μια εντυπωσιακή ενέργεια, αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Φλάβιο 18' έβγαλε μια σκαφτή μπαλιά στον Ρόκα από την δεξιά στην αριστερή μεριά της μεγάλης περιοχής του Κοτσόλη. Ο δεύτερος έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά ο τερματοφύλακας των Βυσσινή μπλόκαρε με άνεση.

Στην επόμενη φάση ο Ζουράφκσι, μετά από κάθετη μπαλιά του Πάρα, βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάρι όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ των Αρκάδων απέκρουσε.

Στο 34' ο Γκουέλα μπήκε μόνος του από τα αριστερά μέσα στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αμπάρι.

Η υπεροχή της Λάρισας στα τελευταία λεπτά καρποφόρησε στο 38' όταν ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Αμπάρης δεν έκανε καλή έξοδο και ο Ζουράφσκι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με την ΑΕΛ να προηγείται στο σκορ και τον Αστέρα να έχει δύσκολο έργο στο δεύτερο ημίχρονο.

Όπως και στην αρχή του παιχνιδιού έτσι και τώρα στην επανάληψη ο Αστέρας είναι αυτός που έχει μπει δυνατά στο ματς, κάνοντας κάποιες μικροευκαιρίες μπροστά από τον Κοτσόλη. Ο Ζαϊρί είναι ο κύριος εκφραστής της επίθεσης αλλά οι σέντρες του στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ δεν είναι καλές.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έγινε για τον φιλοξενούμενο στο 62' όταν σε φάουλ του Φλάβιο ο Νταμόντε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.

Το δεύτερο γκολ για την Λάρισα ήρθε στο 70' με τον Φωτάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα και με σουτ έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Φτωχό το δεύτερο ημίχρονο σε φάσεις αφού έχει πολλά "νεκρά" διαστήματα με τον Αστέρα να προσπαθεί να μειώσει το σκορ, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάποια αξιόλογη φάση. Μόνο στο 81' ένα σουτ του Καούνου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτσόλης, δείχνοντας έτσι τις αδυναμίες στην ανάπτυξη για τους Αρκάδες.

Στο 87' ο Φελίτσιο πήγε να κάνει την φάση του αγώνα όταν και σούταρε από την μέση του γηπέδου με σκοπό να "κρεμάσει" τον Κοτσόλη, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Αστέρας μείωσε το σκορ στο 92' με τον Ζαϊρί να κάνει την σέντρα και τον Καούνο να κάνει το 2-1 με κεφαλιά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι οι Αρκάδες ηττήθηκαν με 2-1.
Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Ο Γιώργος Φωτάκης. Καθώς εκτός από το ωραίο τέρμα που πέτυχε έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Ζουράφσκι, δείχνοντας έτσι την κλάση του.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Αστέρα. Ναι μεν πίεσε σε κάποια διαστήματα αλλά οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Συνέντευξη Τύπου


Μαρίνος Ουζουνίδης: " Συγχαρητήρια στα παιδιά, μιας και σήμερα έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και πήραμε αυτό που θέλαμε. Θα πρέπει όμως να ήμαστε πιο έξυπνοι κυρίως όταν έχουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας. Χωρίς λόγο γινόμαστε νευρικοί, όπως συνέβη στην επανάληψη, όταν και θα έπρεπε να είμαστε ήρεμοι αφού είχαμε ήδη το αποτέλεσμα με το μέρος μας. Στο σημείο εκείνο όταν χάσαμε μπάλες, χάσαμε και την ηρεμία μας και πιεστήκαμε από τον αντίπαλό μας. Ευτυχώς, όμως, ήρθε το δεύτερο γκολ και πιστεύω ότι εκεί κρίθηκε και το ματς.

Χρειάζεται να βάλουμε και την σκοπιμότητα πλέον στο παιχνίδι μας και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα, όπως σ τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια και είναι θετικό που κερδίσαμε και μείναμε κοντά στις πρώτες θέσεις. Κερδίσαμε έναν καλό αντίπαλο μιας και ο Αστέρας δεν είναι ομάδα για 14 βαθμούς. Έχει καλή οργάνωση και ποιοτικούς παίκτες. Το ματς δεν ήταν καθόλου εύκολο

".

Ερωτηθείς για τα μεταγραφικά θέματα επισήμανε τα εξής: " Βρισκόμαστε κοντά σε κάποιους παίκτες. Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με υποψήφιους στόχους. Χρειαζόμαστε παίκτες για να γεμίσουμε το ρόστερ μας. Καθώς περνούν οι αγώνες βγαίνει η κούραση σε κάποια παιδιά που έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα και θα πρέπει να έχουμε τις εναλλακτικές λύσεις για να τους βοηθήσουμε. Ευελπιστώ ότι μέσα στην εβδομάδα αυτές οι επαφές θα έχουν ολοκληρωθεί αν και θα είναι δύσκολο να τους έχουμε μαζί μας κάποιο νέο ποδοσφαιριστή στο ματς με την Ξάνθη. Εξαρτάται από τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Δεν είναι εύκολο".

Ερωτηθείς για τις αντικαταστάσεις Βενετίδη και Γκουέλα, επισήμανε ότι ήταν δύο αναγκαστικές αλλαγές. " Ο Στέλιος ένιωθε βαρύ τον προσαγωγό του όλη την προηγούμενη εβδομάδα και μετά το 2-0 αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Γκουέλα. Ο Κώτσιος συνεχίζει την αποθεραπεία του και υπολογίζουμε ότι θα είναι μαζί μας στο τέλος του μήνα, αλλά το θετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Ααράμπ, αγώνα με τον αγώνα γίνεται και καλύτερος".Μιλώντας για τα επόμενα τρία ματς τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικά και ελπίζουμε να έχουμε τους παίκτες που θέλουμε, μιας και είναι δύσκολο να βγάλουμε όλο αυτό το πρόγραμμα χωρίς προσθήκες. Είμαστε κοντά στις πρώτες ομάδες και αυτό είναι θετικό, όπως θετικό είναι και το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τρεις νίκες στο Αλκαζάρ. Είναι κάτι που μας δίνει εμπιστοσύνη. Έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε καλή ομάδα και δεν θα πρέπει να αγχωνόμαστε χωρίς λόγο. Μπήκαμε μουδιασμένα γιατί είχαμε την πίεση του αποτελέσματος και στην επανάληψη και πάλι παρουσιάσαμε τα ίδια συμπτώματα μόλις χάσαμε κάποιες μπάλες και εκεί δεν χρειάζεται να πανικοβαλόμαστε, αλλά να παίζουμε πολύ πιο έξυπνα".

Νίκος Κωστένογλου: " Ξεκινήσαμε το παιχνίδι και στα πρώτα 20λεπτά και δεν είχαμε προβλήματα. Στη συνέχεια, είχαμε προβλήματα κυρίως από αριστερά και δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση. Στην επανάληψη ισορροπήσαμε και ήμασταν καλύτεροι, δημιουργώντας ευκαιρίες και από αντεπίθεση δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν εγκαταλείψαμε, αλλά δυστυχώς μειώσαμε στο τέλος και δεν πήραμε τίποτα από το παιχνίδι. Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγούμε πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να πετύχουμε την παραμονή μας".

To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ζαϊρί
Σουτ του Ζαϊρί έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης σε ετοιμότητα, διώχνει μακριά την μπάλα
16' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης Φλάβιο
Εκτέλεση φάουλ του Φλάβιο, ο Κοτσόλης διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ
33' Ευκαιρία Λάρισα Γκουέλα
Ωραία ενέργεια του Γκουέλα από δεξιά, αποφεύγει δύο παίκτες, μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχειρεί, βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
38' Γκολ Λάρισα Ζουράβσκι
Εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, λάθος έξοδος από τον Αμπάρη, ο Ζουράβσκι πηδά ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Νταμόντε στη θέση του Μπαστία
50' Σχόλιο
Πιέζει ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου
59' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φωτάκης
62' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
62' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Νταμόντε
Εκτέλεση φάουλ του Φλάβιο από αριστερά, ο Νταμόντε παίρνει σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Κοτσόλης και πάλι διώχνει ενστικτωδώς
64' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Νταμόντε
64' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Φελίσιο στη θέση του Λαδάκη
65' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κυριάκος στη θέση του Γκουέλα
67' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Φελίσιο
Φάση διαρκείας στην περιοχή της Λάρισας, με τον Φελίσιο να δοκιμάζει τελικά το σουτ, αλλά την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι
70' Γκολ Λάρισα Φωτάκης
Αναταραχή μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Φωτάκη, ο οποίος από πλάγια θέση πλασάρει τον Αμπάρη για το 2-0
73' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κατσιαρός στη θέση του Βενετίδη
80' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Στρατάκης στη θέση του Ρόκα
81' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Καούνος
Σουτ του Καούνου στην αντεπίθεση, ο Κοτσόλης διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ
83' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Μακρινό σουτ από τον Φωτάκη, ο Αμπάρης πέφτει στη δεξιά του γωνία και απομακρύνει την μπάλα
89' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κυριακίδης στη θέση του Πάρα
90' Λήξη αγώνα
90' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Καούνος
Σέντρα του Ζαϊρί από αριστερά, ο Καούνος απέναντι στον Κοτσόλη κοντρολάρει την μπάλα και με κεφαλιά μειώνει σε 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων




























































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ