ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάρισα-Απ. Καλαμαριάς 2-1

Λάρισα-Απ. Καλαμαριάς 2-1
πανηγυρικο για γιωργο

Η Λάρισα επικράτησε με 2-1 της Καλαμαριάς στο γήπεδο "Αλκαζάρ" βυθίζοντας του "Πόντιους" ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία

Ο Απόλλων Καλαμαριάς ήθελε το "τρίποντο" που θα του έδινε σσημαντικές ελπίδες τον αγώνα του για τη σωτηρία. Ο Γιώργος Δώνης είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του για τη δυσκολία του αγώνα και οι παίκτες του συμμερίστηκαν την άποψή του όπως απέδειξαν στο γήπεδο. Οι Θεσσαλοί ήθελαν επίσης τη νίκη θα που τους έφερνε πιο κοντά στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα της Super League, στα πλέι οφ και την Ευρώπη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κλέιτον (73' Πάρα), Μετίν (83' Μπακαγιόκο), Σαρμιέντο (79' Γκίκας), Φωτάκης, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κελπέκης, Αμπονσά (68' Σαμουηλίδης), Γκονσάλβες (57' Χετεμάι), Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Μπρίτο, Μπούσι, Μπάρκογλου, Μουράφσκι (16' Σίκοφ), Γαλανόπουλος, Βέλα Τζούνιορ

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Μετίν, Βενετίδης, Αμπονσά, Σαρμιέντο, Γκαλίτσιος, Σαμουηλίδης
Με μια ματιά
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τη Λάρισα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κηπουρός. Ο Νταμπίζας με τον Κατσιαρό αποτέλεσαν τους δίδυμους πύργους στην άμυνα της Θεσσαλικής ομάδας ενώ οι Γκαλίτσιος και Βενετίδης κάλυψαν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Φωτάκης, Σαρμιέντο και Ιγκλέσιας στα χαφ ενώ την τριάδα της επίθεσης συμπλήρωσαν οι Κλέιτον, Μετίν και Ζουράφσκι.

Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και 4-3-3 έστησε την ομάδα του και ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Κελπέκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων με τους Γαλανόπουλο, Αμπονσά, Μουράφσκι και Σαρακατσάνο να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Ουέλινγκτον, Μπάρκογλου και Βέλα Τζούνιορ στα χαφ με τους Μπρίτο, Μπούσι, και Φαβάλι να αποτελούν τις επιθετικές αιχμές της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη.

Το παιχνίδι στα πρώτα δέκα λεπτά δεν είχε ρυθμό με τη Λάρισα να διατηρεί πάντως την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ. Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Χρήστου Κελπέκη συνέβη στο 8' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, κεφαλιά του Σαρμιέντο αλλά την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ των "Ποντίων".

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα η Λάρισα πήρε το προβάδισμα μετά από λάθος της άμυνας της Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα ο Αμπονσά έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης ο Ζουράφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας, τροφοδότησε υπέροχα τον Κλέιτον κι εκείνος με άψογο πλασέ νίκησε τον Κελπέκη και 1-0.

Η απάντηση από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν άμεση. Στο 17' ο Μπάρκογλου πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού με τον Μπρίτο να πέρνει το ριμπάουντ να δοκιμάζει το σουτ αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 27' ο Μετίν πραγματοποίησε το σουτ αλλά τελικά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Στο μισάωρο του ρώτου ημιχρόνου ο Ζουράφσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση έφυγε έξω από την εστία του τερματοφύλακα των "ροσονέρι".

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα καλό σουτ. Στο 35' ο Μετίν ανάγκασε τον Κελπέκη σε εντυπωσιακή απόκρουση ενώ στο 43' ο Μπούσι δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κηπουρού με το δεύτερο να αποκρούει το σουτ του επιθετικού της Καλαμαριάς.

Οι φιλοξενούμενοι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Μπούσι έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο αμαρκάριστος Γκονσάλβες πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κηπουρού.

Χωρίς αλλαγές από τους δύο τεχνικούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Και μόλις 7 λεπτά μετά την έναρξή του ο Ζουράφσκι έκανε το 2-0. Οι ρόλοι αυτοί τη φορά αντιστράφηκαν και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κλέιτον έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε τη σέντρα και ο Πολωνός με πλασέ στην κίνηση δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κελπέκη και να δώσει αέρα 2 γκολ στην ομάδα του.

Στο 65' η Λάρισα με τον Μετίν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Ο Τούρκος δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν δε σημειώθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία για τις δύο ομάδες με το Γιώργος Δώνη να δίνει ευκαιρίες-ανάσες στους παίκτες του πραγματοποιώντας δύο αλλαγές.

Αλλά στο 81' ήρθε η ψυχρολουσία. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπούσι ανέλαβε την εκτέλεσή του και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ξαναβάζοντας με αυτό τον τρόπο στο παιχνίδι την Καλαμαριά, δίνοντας παράλληλα μία άγρια ομορφιά στα τελευταία 9 λεπτά του αγώνα.

Η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού έγινε από τον Καλαμαριά λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Χετεμάι ξόδεψε τεράστια ευκαρία για τον Απόλλωνα με την μπάλα μετά το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Η Λάρισα μετά και τη νίκη της επί της Καλαμαριάς παρέμεινε σε τροχιά πεντάδας καθώς σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Αστέρα, ενώ οι "Πόντιοι" χρειάζονται πλέον ένα θαύμα για τη σωτηρία.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης (προπονητής ΑΕΛ): "Κερδίσαμε τους πάντες σήμερα και φτάσαμε σε ένα ακόμη πολύτιμο "τρίποντο". Ήταν πολύ μεγάλη η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, ενώ είχαμε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και μια πολύ πιο άνετη νίκη. Παραμένουμε μέσα στον στόχο μας και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Εγώ θα επαναλάβω ουσιαστικά αυτό που είπα και παλιότερα, ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους.
Είμαι ικανοποιημένος ακόμη και από την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίχτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα, παρότι η διαιτησία ήταν κάκιστη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και πάμε για την συνέχεια.
Νομίζω ότι δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Θα έπρεπε ίσως να είμαστε πιο ομαδικοί και ίσως πιο προσεχτικοί και αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Χάνοντας εμείς τις ευκαιρίες, ο Απόλλων κατάφερε να μειώσει με ένα πέναλτι το οποίο ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το έκανε, γιατί ο διαιτητής δεν έχει διευκρινίσει ακόμη ποιος υπέπεσε στην παράβαση. Ο Σαρμιέντο μας ζήτησε ο ίδιος αλλαγή, καθώς ήταν κουρασμένος. Στον Κλέιτον, διακρίναμε εμείς μια κούραση, ενώ ο Τουμέρ όπως και ο Ζουράφσκι, είναι κουρασμένοι από τα πολλά ταξίδια κατά την διάρκεια της εβδομάδας".







Για την την επανεμφάνισή του Μπακαγιόκο υπογράμμισε: "Εγώ δεν είμαι ποτέ κακός με τους παίκτες μου και ούτε κρατάω κακία. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να καταλαβαίνουν το λάθος τους, όταν οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ποτέ δεν θα καταδικάσω κάποιον. Ο Ιμπραήμ δέχθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο και επέστρεψε, περιμένοντας πλέον από αυτόν, να μας βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Ερωτηθείς για τις κάρτες που συμπλήρωσε ο Γκαλίτσιος απάντησε: "Δεν είναι μόνο του Γκαλίτσιου, οι κάρτες αλλά και του Βενετίδη. Ο πρώτος θα απουσιάσει σε έναν και ο άλλος σε δύο αγώνες. Είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς θα κληθούμε να αγωνιστούμε χωρίς δύο από τους βασικούς μας μπακ και θα αποφασίσω μέχρι την Τρίτη, για το ποιες θα είναι οι αγωνιστικές. Εξάλλου έχουμε ήδη δηλωμένους για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, τους Φέρστερ και Ιγκλέσιας, οπότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Όσο για τον Κώτσιο, από θέμα φυσικής κατάστασης είναι έτοιμος. Θα δούμε όταν αρχίσει με μπάλα".



Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής Απόλλων Καλαμαριάς): "Κάναμε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια.. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ποιότητα και κάποιους παίκτες οι οποίοι έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από την πλευρά μας μαθηματικά δεν έχουμε τελειώσει. Πάντα έχοντας σαν δεδομένο ότι θα πάρουμε τους τέσσερις βαθμούς, έχουμε τρία παιχνίδι στην έδρα μας, από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ξάνθη. Εκτός του άσχημου αποτελέσματος, είχαμε και ένα άσχημο τραύμα για τον Ματσέι Μουράφσκι. Υπάρχουν υπόνοιες για χιαστό και γίνεται μαζί με τον Κοντοδήμο ο δεύτερος παίκτης μας για τον οποίο θα τελειώσει πρόωρα για φέτος η χρονιά. Αυτή είναι η κατάσταση, θα πολεμήσουμε και ο Θεός βοηθός. Εξαρτάται και από τους άλλους αν θα μείνουμε στην κατηγορία. Τους βαθμούς θα τους πάρουμε. Σήμερα περιμέναμε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ήρθε. Ατυχήσαμε σε πολλές φάσεις και δυστυχώς χάσαμε. Προχωράμε με ψηλά το κεφάλι".

Όλα τα λεφτά...
Κλέιτον και Ζουράφσκι ήταν... όλα τα λεφτά
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την Καλαμαριά που ξέχασε να μπει στο στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
(Γ. Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Μετίν, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Απόλλων Κ.
(Μ. Κατσαβάκης): Κελπέκης, Αμπονσά, Γκονσάλβες, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Μπρίτο, Μπούσι, Μπάρκογλου, Μουράφσκι, Γαλανόπουλος, Βέλα Τζούνιορ
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Αλκαζάρ"
Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης
Βοηθοί: Κ.Βλάχος, Ι.Σταματόγλου

1' Έναρξη αγώνα
8' Σχόλιο
Η Λάρισα διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας στα πρώτα λεπτά του αγώνα
10' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Μετίν
11' Σχόλιο
Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλισε το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού
14' Γκολ Λάρισα Κλέιτον
Λάθος εκτίμηση από τον Αμπονσά, ο Ζουράφσκι τροφοδότησε τον Κλέιτον κι εκείνος με άψογο πλασέ νίκησε τον Κελπέκη
16' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Σίκοφ στη θέση του Μουράφσκι
17' Δοκάρι Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπάρκογλου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κηπουρού
27' Σουτ Λάρισα Μετίν
Σουτ του Μετίν, η μπάλα πέρασε άουτ
30' Ευκαιρία Λάρισα Ζουράφσκι
Ο Ζουράφσκι από πλεονεκτική θέση δοκιμάζει το πλασέ, η μπάλα κατέληξε άουτ
31' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βενετίδης
35' Σουτ Λάρισα Μετίν
Σουτ του Μετίν, ο Κελπέκης εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ
43' Σουτ Απόλλων Κ. Μπούσι
Καλό σουτ από τον Μπούσι, απέκρουσε ο Κηπουρός
45' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Γκονσάλβες
Σέντρα του Μπούσι από τα αριστερά, κεφαλιά από τον αμαρκάριστο Γκονσάλβες, με την μπάλα όμως να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κηπουρού
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Αμπονσά
51' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σαρμιέντο
52' Γκολ Λάρισα Ζουράφσκι
Σέντρα του Κλέιτον, πλασέ του Ζουράφσκι στην κίνηση και 2-0
57' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Χετεμάι στη θέση του Γκονσάλβες
65' Ευκαιρία Λάρισα Μετίν
Κοντά στο 3-0 η Λάρισα με τον Μετίν να επιχειρεί το σουτ αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ
68' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Σαμουηλίδης στη θέση του Αμπονσά
73' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Πάρα στη θέση του Κλέιτον
79' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Γκίκας στη θέση του Σαρμιέντο
81' Πέναλτι Απόλλων Κ. Μπούσι
Ο Μπούσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μείωσε σε 2-1
83' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Μετίν
85' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Χετεμάι
Τεράστι Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Διαγώνιο σουτ του Χετεμάι, η μπάλα ελάχιστα άουτ
87' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκαλίτσιος
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
93' Λήξη αγώνα







































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ