ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα: "Τα νούμερα στα συμβόλαια είναι εμπιστευτικά"

Ο Λαπόρτα κατά την παρουσίαση του Τσάβι | 8 Νοεμβρίου 2021
Ο Λαπόρτα κατά την παρουσίαση του Τσάβι | 8 Νοεμβρίου 2021 2021 JOAN MONFORT /AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, ρωτήθηκε τρεις φορές στην παρουσίαση του Τσάβι για το ποσό που έδωσαν οι Καταλανοί στην Αλ Σαντ για τη λύση του συμβολαίου του Τσάβι αλλά δεν θέλησε να απαντήσει.

Όχι μία αλλά τρεις φορές στη διάρκεια της παρουσίασης του Τσάβι από την Μπαρτσελόνα έγιναν ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ομάδας, Τζοάν Λαπόρτα, για τα χρήματα που έδωσαν οι "μπλαουγκράνα" στην Αλ Σαντ ώστε να καταφέρουν να τερματίσουν το συμβόλαιο του Τσάβι.

Και τις τρεις φορές ο Λαπόρτα απέφυγε τις σχετικές ερωτήσεις, μιλώντας για αμοιβαία θέληση και κατανόηση ενώ την τρίτη φορά σημείωσε πως τα νούμερα στα συμβόλαια είναι εμπιστευτικά και κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για αυτά:

"Τα νούμερα στα συμβόλαια είναι εμπιστευτικά. Το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να τερματίσει το συμβόλαιο με την Αλ Σαντ. Εμείς και ο Τσάβι μπορέσαμε να κάνουμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να τελειώσει το συμβόλαιο του".

Ξέρω ότι δεν θέλετε να δώσετε στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα της ρήτρας, θα υπάρχει άλλη συνεργασία με την Αλ Σαντ;

"Η συνεργασία της Μπαρτσελόνα με την Αλ Σαντ είναι ανοιχτή. Ο Τσάβι τώρα είναι ο προπονητής μας, ο Τσάβι με όλο το σεβασμό στην Αλ Σαντ ήταν πάντα "άνθρωπος" μας. Έφυγε τώρα, έχει αφήσει την πόρτα ανοιχτή βέβαια στο σύλλογο. Πως θα μεταφραστεί η συνεργασία των δύο συλλόγων θα το δούμε. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι".

Πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί η ομάδα στην πρώτη τετράδα για να συνεχίσει να παίζει στο Champions League;

"Σίγουρα είναι σημαντικό για το πρεστίζ μας να συνεχίσουμε να παίζουμε στο Champions League, όχι μόνο φέτος αλλά συνέχεια, και φυσικά θέλουμε να κερδίζουμε και τις τρεις διοργανώσεις. Ο Τσάβι το γνωρίζει αυτό πως η Μπάρτσα πρέπει να κερδίσει παντού. Το Κύπελλο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, στο Champions League είμαστε ακόμα μέσα και στο πρωτάθλημα ναι μεν έχουμε μείνει πίσω αλλά μπορούμε να επιστρέψουμε"

Από τους παίκτες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τον Τσάβι είναι οι Πουγιόλ, Ινιέστα, Άλβες, Μασεράνο, έχετε κάποια επαφή μαζί τους;

"Ήδη βοηθάνε με την εξαιρετική σχέση που έχουμε μεταξύ τους. Μπορεί να μην έχουν ρόλους αλλά βοηθάνε συμβουλευτικά μιλώντας μαζί μου ή με άλλα μέλη του συμβουλίου. Ο Ινιέστα έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ήταν ευχαριστημένος με την επιστροφή του Τσάβι. Υπάρχει με όλους μια επικοινωνία. Ο Ντάνι Άλβες είναι ενεργός, προσπαθεί να βοηθήσει το κλαμπ απ' άλλο ρόλο".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΣΑΒΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ