ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

La Sexta: "Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου υποψήφιο για το Ρίβερ - Μπόκα"

Leonardo Jara of Argentina's Boca Juniors fights for the ball with Gonzalo Martinez of Argentina's River Plate during the first leg soccer match of the Copa Libertadores final in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Gustavo Garello)
Ρίβερ, Μπόκα AP

Με δεδομένο ότι ο τελικός του Copa Libertadores θα διεξαχθεί εκτός Αργεντινής το γήπεδο της Ρεάλ, "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", φιγουράρει ως πιθανή έδρα διεξαγωγής του Ρίβερ - Μπόκα.

Στον "αέρα" βρίσκεται η διεξαγωγή του δεύτερου μεγάλου τελικού του Copa Libertadores, καθώς οι Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ δεν έχουν βρει τη "χρυσή τομή" στη σύσκεψη που είχαν με εκπροσώπους της ομοσπονδίας Νοτίου Αμερικής (Conmebol).

Οι "σενέισες" θέλουν να τους απονεμηθεί ο τίτλος χωρίς να γίνει το ματς, οι "μιγιονάριος" να διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός (ο πρώτος στο "Μπομπονέρα" είχε λήξει ισόπαλος 2-2). Μπορεί η πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, να είναι αυτή τη στιγμή η πιθανότερη έδρα, αλλά σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ ("Sexta") το γήπεδο της Ρεάλ, "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", συγκεντρώνει επίσης πιθανότητες.

Καθώς η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του Ρίβερ - Μπόκα είναι η 8η ή 9η Δεκεμβρίου, η Ρεάλ εκείνη την αγωνιστική (15η της ισπανικής Liga), φιλοξενείται από την Ουέσκα (9/12, 17:15). Οπότε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Από την Conmebol υποστηρίζεται - σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής - ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πρόθεση να μεταφερθεί η έδρα εκτός Αμερικής (Μεντεγίν στην Κολομβία, Μαϊάμι στις ΗΠΑ και Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία φέρονται επίσης να διεκδικούν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ