ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυβέρνηση Κερέταρο: "Τρεις άνθρωποι σε σοβαρή κατάσταση, θα τιμωρηθούν όποιοι ευθύνονται"

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Κουερεταρο - Άτλας
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Κουερεταρο - Άτλας 2022 AP PHOTO/SERGIO GONZALEZ

Η Κυβέρνηση του Κερέταρο διαβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (6/3) ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τα επεισόδια στην αναμέτρηση μεταξύ Κερέταρο και Άτλας, κάνοντας λόγο μόνο για τρεις σοβαρά τραυματισμένους.

Ο Κυβερνήτης του Κερέταρο, Μαουρίσιο Κούρι, διαβεβαίωσε την Κυριακή (6/3) ότι δεν υπάρχουν νεκροί μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Κερέταρο - Άτλας, κάνοντας λόγο για τρεις σοβαρά τραυματισμένους.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι 26 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, εκ των οποίων οι δύο είναι γυναίκες, ενώ οι τρεις έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Πλέον νοσηλεύονται 23 άνθρωποι και τρία θεωρούνται σοβαρά.

Παράλληλα, ο Κυβερνήτης προανήγγειλε κυρώσεις μέσω ανάρτησης στα social media, τονίζοντας πως ήδη έχει ζητήσει να αποδοθούν οι ευθύνες για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο (5/3).

"Αισθάνομαι προσβεβλημένος, αγανακτισμένος, πληγωμένος. Είναι κρίμα που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια πολιτεία που είναι σύμβολο ανεξαρτησίας. Είναι απαράδεκτη μια τραγωδία όπως αυτή, γιατί είναι, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θάνατοι. Αν και δεν υπάρχουν νεκροί, είναι μια τραγωδία και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούρι και πρόσθεσε:

"Δεν είναι επίθεση εναντίον μιας ομάδας οπαδών και θεατών, ούτε μεταξύ των φιλάθλων του Κερέταρο, είναι μια επίθεση εναντίον του Κερέταρο (της πολιτείας), του τρόπου ζωής και των αξιών μας".

Στην ανάρτηση που προχώρησε λίγο αργότερα: "Έχω δώσει επτά οδηγίες για τον καθορισμό των ευθυνών. Θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει να τιμωρηθεί. Θα διορθώσουμε ό,τι πρέπει να διορθωθεί και θα επιβληθούν κυρώσεις σε όποιον πρέπει".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ