EURO 2016

Κύπρος - Καζακστάν 1-1: Τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την Κύπρο

Κύπρος - Καζακστάν 1-1: Τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την Κύπρο

Η Κύπρος υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με το Καζακστάν στο "ΓΣΠ" και αποχαιρέτησε από πολύ νωρίς κάθε ελπίδα για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 (VIDEOS).

Μετά από τρεις σερί ήττες στα προκριματικά απέναντι σε Βέλγιο, Ρωσία και Σκωτία, η Κύπρος πήρε βαθμό για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, ωστόσο το 1-1 κόντρα στο Καζακστάν την άφησε στην προτελευταία θέση του 9ου ομίλου και ουσιαστικά εκτός τελικής φάσης από πολύ νωρίς.

Οι Καζάκοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα με τον Σέτκιν, με την ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν να ανεβαίνει στη συνέχεια και να είναι καλύτερη από την αντίπαλό της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά να μην καταφέρνει κάτι παραπάνω από το γκολ του Σωτηρίου στο 39' μετά από εκπληκτική ενέργεια του Ιωάννου.

Ο αγώνας στο "ΓΣΠ" άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Κύπρο καθώς μετά από παιδικά λάθη στην άμυνα, το Καζακστάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 2', με τον Σουγιουμπάγεφ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Σέτκιν με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Η συνεχεια βρήκε την Κύπρο να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, με τις ευκαιρίες να μην αργούν να έρθουν. Η πρώτη ήρθε στο 10' με το ψαλίδι του Μερκή που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 18' ο Ερλάνοφ έβαλε το πόδι του και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Παπουλή από πλεονεκτική θέση ενώ στο 20' το πολύ δυνατό σουτ του Σωτηρίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Παρά το γεγονός πως οι ευκαιρίες χάνονταν, οι γηπεδούχοι δεν απογοήτευτηκαν, συνέχισαν να ασκούν πίεση και ανταμείφθηκαν τελικά στο 39': ο Ιωάννου με εκπληκτικη ατομική ενέργεια πέρασε σαν σταματημένους δύο αντιπάλους από τα αριστερά και έκανε αριστουργηματικό γύρισμα, για να έρθει ο Σωτηρίου να γράψει το 1-1 με σουτ απέναντι στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους Καζάκους στο πρώτο μέρος, πέρα από το γκολ στο 2', καταγράφηκε στο φινάλε των καθυστερήσεων, με τον Παναγή να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ισλαμχάν.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο που είχε ρυθμό, γκολ και φάσεις, στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με τα λάθη να είναι πολλά και για τις δύο ομάδες και τις αξιόλογες φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Κύπρος είχε τη μεγάλη της ευκαιρία στο 53' όταν ο Ευφραίμ απέφυγε δύο αντιπάλους και έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι με διαγώνιο σουτ από εξαιρετική θέση εντός περιοχής, ενώ από την πλευρά του το Καζακστάν απείλησε με τα σουτ των Ταγκιμπέργκεν και Φεντίν στο 55' και στο 68' αντίστοιχα, που βρήκαν τον Παναγή σε ετοιμότητα.

Στο 89' βέβαια θα μπορούσε η Κύπρος να αρπάξει το τρίποντο μετά από εντυπωσιακή σόλο ενέργεια του Ιωάννου που απέφυγε πέντε παίκτες (!) πριν στρώσει τη μπάλα στον Παπουλή, με το σουτ όμως μέσα από την περιοχή να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να μείνει μέχρι το φινάλε το 1-1.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Μερκής, Λαΐφης, Ιωάννου, Μιντίκκης, Κούσουλος, Κυριάκου, Κάστανος (58' Γεωργίου), Εφραίμ (73' Κωστή), Παπουλής (89' Πίττας), Σωτηρίου

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Νεπογκόντοφ, Μάλι, Μαρόκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Ταγκιμπέργκεν (82' Ζούκοφ), Κουάτ, Περτσούκ, Σουγιουμπάγεφ, Ισλαμχάν (65' Φεντίν), Σέτκιν (87' Αϊμπέτοφ)

Δραματική εξέλιξη είχε ο αγώνας της Εσθονίας κόντρα στην Λευκορωσία, με το νικητή να κρίνεται στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 48' με τον Ναούμοφ και ισοφαρίστηκαν στο 54' με τον Σόργκα, με τον Σκάβις να τους χαρίζει το τρίποντο με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και μαζί την πρώτη νίκη στα προκριματικά.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Λέπμετς, Πικ, Κάιτ, Σόργκα (83' Σάπινεν), Ζένζοβ, Ογιάμα (86' Σινιάβσκι), Βασίλιεβ (77' Ντμίτριγεφ), Κλάβαν, Ταμ, Μετς, Τενίστε

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Γκούτορ, Ντράγκουν, Ματβέιτσικ, Ναούμοφ, Πολιάκοφ, Πολίτεβιτς, Κοβάλεφ (77' Σκάβις), Σίγκνεβιτς (64' Μπακάρ), Γιαμπλόνσκι, Μαέβσκι, Στάσεβιτς

Photo Credits: AP Photo/Petros Karadjias

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κύπρος - Καζακστάν: Η τρομερή "ποδιά" και ασίστ του Ιωάννου για το 1-1
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ