ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κύπελλο Γερμανίας: Πρόκριση στο 120' για τη Φράιμπουργκ, άνετα στα ημιτελικά η Λειψία

Ο Ρόλαντ Σάλαϊ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Φράιμπουργκ
Ο Ρόλαντ Σάλαϊ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Φράιμπουργκ @ 2020 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Φράιμπουργκ άφησε εκτός ημιτελικών κυπέλλου Γερμανίας την Μπόχουμ των Σταφυλίδη και Λαμπρούπολου με γκολ του Ρόλαντ Σάλαϊ στο 120'. Άνετη πρόκριση με τεσσάρα για τη Λειψία, ενώ το Αμβούργο προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Καρλσρούης.

Το παζλ της τετράδας του Κυπέλλου Γερμανίας συμπληρώθηκε. Μετά την πρόκριση της Ουνιόν Βερολίνου, στα ημιτελικά προκρίθηκαν και οι Λειψία, Φράιμπουργκ και Αμβούργο.

Η Μπόχουμ του Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος ήταν βασικός εκτός αποστολής ο Λαμπρόπουλος) υποδέχθηκε τη Φράιμπουργκ στο Βονόβια Ρουρστάνιον για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στην παράταση, χάρη στο γκολ του Ρόλαντ Σάλαϊ στο 120'. Στην κανονική διάρκεια ο Πέτερσεν άνοιξε το σκορ για τη Φράιμπουργκ στο 51ο λεπτό, με τον Πόλτερ να ισοφαρίζει στο 64ο λεπτό, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Άνετα στα ημιτελικά η Λειψία

Νωρίτερα, η Λειψία κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, επικρατώντας άνετα του Αννόβερο με 4-0 στην έδρα του. Για τους ταύρους μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ενκούνκου που σημείωσε δύο γκολ στο 17' και το 22'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τεντέσκο εξακολουθούσαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, και πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Λάιμερ στο 67' και τον Αντριέν Σίλβα στο 73ο λεπτό.

Στα πέναλτι προκρίθηκε το Αμβούργο

Το Αμβούργο που αγωνίζεται στη Zweitteliga νίκησε την Καρλσρούη μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (3-2) και τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου. Για να γίνει αυτό έπρεπε φυσικά Γκλάτζελ να στείλει το ματς στην παράταση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με δύο τέρματα του Χάιζε στο 40' και του Χόφμαν στο 50ο λεπτό. Ο Γκλάτζελ στο 52' μείωσε προσωρινά σε 1-2 και έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις για την ομάδα του Αμβούργου.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΙΨΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ