ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: "Όχι" του Δήμου Λάρισας στη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη

Η AEL FC Arena στο Λάρισα - ΠΑΣ
Η AEL FC Arena στο Λάρισα - ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δήμος Λάρισας με επιστολή στην ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Ομοσπονδία να φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στην AEL FC.

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την ανεύρεση του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ΕΠΟ βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη για την παραχώρηση της AEL FC Arena, όμως ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, με επιστολή στην ΕΠΟ αρνήθηκε να διεξαχθεί ο τελικός στο γήπεδο της πόλης.

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Λάρισας:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ αρχικά για την επιστολή σας, με την οποία μας ενημερώνετε επισήμως για τη βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην πόλη μας.

Όπως ίσως γνωρίζετε μετά τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού στην πόλη της Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων εξέφρασε με ανακοίνωσή του τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο αυτό. Εν τω μεταξύ και καθώς τα δημοσιεύματα που θέλουν τον τελικό στη Λάρισα πληθαίνουν, εκφράζεται μία συνολική άρνηση των πολιτών, των φορέων της πόλης, αλλά και των φιλάθλων για τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας. Η πρόσφατη ιστορία της διεξαγωγής των τελικών Κυπέλλου, δυστυχώς δικαιώνει τόσο τις δικές μας επιφυλάξεις όσο και τη συνολική άρνηση της πόλης που εκφράζεται και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων και ανακοινώσεων.

Το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά συνοδεύεται από έκτροπα, δεν μας αφήνει περιθώρια να συμφωνήσουμε σε μία τέτοια προοπτική, παρά τη διάθεση των προηγούμενων ημερών για θεσμική συνεργασία και διεξαγωγή, με όρους και προϋποθέσεις. Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα ασφαλείας των κατοίκων, αλλά και των υποδομών της πόλης μας, ο γενικευμένος φόβος ότι η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης οπαδών καθώς κι η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεν επιτρέπουν στον Δήμο Λαρισαίων να συμφωνήσει μαζί σας.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Λάρισα ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες προτείνετε να γίνει η διεξαγωγή του τελικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη είναι αμέτοχη. Εάν παρά την ξεκάθαρη άρνηση της πόλης να φιλοξενήσει τον τελικό, προχωρήσετε στη διεξαγωγή του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει.

Ο Δήμος Λαρισαίων ερμηνεύοντας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε τα τελευταία 24ωρα, θεωρεί ότι η Λάρισα στο σύνολό της, δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να συναινέσουμε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες".

Η επιστολή του Δήμο Λάρισας
Η επιστολή του Δήμο Λάρισας


TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ