ΑΕΛ

Κυνηγώντας το θαύμα

Κυνηγώντας το θαύμα
Λάρισα πανηγυρικο

Οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση έχουν μειωθεί αισθητά μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα, ωστόσο η Λάρισα θέλει να τις εξαντλήσει επί ολλανδικού εδάφους,αντιμετωπίζοντας την Άλκμααρ(21:45-ΝΕΤ).

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη καλείται να δώσει τέλος σε μία εντυπωσιακή παράδοση που έχουν οι γηπεδούχοι και τους φέρνει αήττητους για 31 παιχνίδια στην έδρα τους,προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της εξασφάλισης του εισιτηρίου για τον επόμενο γύρο.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ μάλιστα έδωσε το σύνθημα προαναγγέλοντας ένα επιθετικό σχήμα." Για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης θέλουμε τη νίκη. Ομως, ό,τι και να διεκδικούσαμε θα κάναμε το παιχνίδι μας. Το 4-3-3 είναι αυτό που ξέρουμε και παίζουμε καλύτερα", ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

" Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, αλλά πάνω απ όλα θα προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της πολύ σημαντικής προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα και φυσικά αντάξιοι της στήριξης των φιλάθλων μας που θα έρθουν για να μας ενισχύσουν.

Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που είναι αήττητος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μία ομάδα με πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη, που συνηθίζει να βάζει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να περιορίσουμε και να συμπεριφερθούμε πολύ καλά αμυντικά -κι όταν λέω αμυντικά δεν εννοώ την τετράδα της άμυνας, αλλά ολόκληρη την ομάδα. Σε ότι αφορά στην επιθετική μας ανάπτυξη πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες και θα σκοράρουμε όπως κάναμε και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς".

Ο τεχνικός της Κυπελλούχου Ελλάδος που δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Μπακαγιόκο αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους:Κοτσόλη, Γκαλίτσιο, Βενετίδη, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Φωτάκης, Κόζλεϊ και Αλεξάνδρου.

Φαν Γκάαλ:"Ελκυστικό ποδόσφαιρο η Λάρισα"

Ο τεχνικός της Άλκμααρ, Λουίς Φαν Γκάαλ αναφερόμενος στη Λάρισα, τόνισε:" Παρακολούθησα την ΑΕΛ ζωντανά κόντρα στον Ηρακλή και σε βίντεο τους αγώνες με Μπλάκμπερν και Εβερτον. Παίζει ελκυστικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι για μας και θετικό και αρνητικό.

Θετικό για μας αρέσει να παίζουμε απέναντι σε ομάδες που δημιουργούν και δεν καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου, γιατί αυτό μας δίνει χώρους και ευκαιρίες να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αρνητικό γιατί η πίεση που δέχεσαι από μια τέτοια ομάδα είναι μεγαλύτερη".

Παράλληλα όμως μίλησε και για το ρεκόρ που κυνηγά η ομάδα του καθώς αν συμπληρώσει 32 παιχνίδια χωρίς ήττα στην έδρα της θα κάνει ευρωπαϊκό ρεκόρ. " Θα είμαι πολύ υπερήφανος αν το καταφέρουμε. Ισως αυτό το ρεκόρ να είναι το σπουδαιότερο στην καριέρα μου μαζί με το αντίστοιχο ρεκόρ που είχα ξεκινήσει στη Μπαρτσελόνα και συνέχισε μετά από μένα ο Αντιτς.

Θα είμαι υπερήφανος αν το καταφέρουμε κόντρα στην ΑΕΛ γιατί θα είμαι μέρος της ιστορίας, έστω κι αν το ρεκόρ δεν θα ανήκει εξ ολοκλήρου σε μένα, αλλά θα το μοιράζομαι με τους προκατόχους μου". Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γεωργιανός Λεβάν Πανιασβίλι.


















TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ