ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Απορρίφθηκε η υπόθεση σε βάρος του Πορτογάλου που είχε κατηγορηθεί για βιασμό

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ | 12 Μαρτίου 2022
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ | 12 Μαρτίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Τζένιφερ Ντόρσεϊ, απέρριψε την υπόθεση βιασμού εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο και τιμώρησε τον δικηγόρο της Κάθριν Μαγιόργκα για "κακή συμπεριφορά" και "υπεξαίρεση" εγγράφων.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού απορρίφθηκε το Σάββατο (11/6) η υπόθεση σε βάρος του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατηγορήθηκε για βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος Πορτογάλος καταγγέλθηκε από την Κάθριν Μαγιόργκα ότι τον Ιούνιο του 2009 τη βίασε σε δωμάτιο του 57ου ορόφου του ξενοδοχείου "Palms Casino" του Λας Βέγκας, με το θύμα να αξιώνει δεκάδες εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Ο Πορτογάλος δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα κοιμήθηκε μαζί του συναινετικά κι όχι κατόπιν πίεσης, ενώ και το 2018 τοποθετήθηκε μέσω ενός tweet: "Αρνούμαι τις κατηγορίες εναντίον μου. Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είμαι και πιστεύω".

Η περιφερειακή δικαστής Τζένιφερ Ντόρσεϊ απέρριψε την υπόθεση κατηγορώντας το συνήγορο της Μαγιόργκα, Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, για "κακή συμπεριφορά" και χρήση εγγράφων που έχουν "υπεξαιρεθεί", με συνέπεια να στιγματιστεί η εκδίκαση.

Η απόφαση της Ντόρσεϊ είχε έκταση 42 σελίδων και αποτρέπει την πλευρά της Μαγιόργκα να προσπαθήσει να ανοίξει για τρίτη φορά την υπόθεση. "Θεωρώ ότι η προμήθεια και η συνεχής χρήση αυτών των εγγράφων έγινε κακή τη πίστη και απλώς το να αποκλείσω τον Στόβαλ δεν θα αλλάξει την προκατάληψη εις βάρος του Ρονάλντο, επειδή τα έγγραφα και το εμπιστευτικό περιεχόμενό τους έχουν συνδυαστεί άρρηκτα με τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Κάθριν Μαγιόργκα. Αξίζουν σκληρές κυρώσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η 36χρονη Αμερικανίδα ονομάτισε τον Πορτογάλο σε συνέντευξή της στο Der Spiegel το 2018 και αποποιήθηκε του δικαιώματος της ανωνυμίας της. Το γερμανικό περιοδικό είχε λάβει γνώση για την υπόθεση, αντλώντας πληροφορίες από τα Football Leaks.

Τα έγγραφα από τη συγκεκριμένη διαρροή αποτέλεσαν αντικείμενο παράλληλης δικαστικής διαμάχης, αφού ο Ρονάλντο προσπάθησε να μπλοκάρει δικαστικά τη διαβίβαση εγγράφων από την αστυνομία του Λας Βέγκας σε μία εφημερίδα που είχε ζητήσει πρόσβαση σε αυτά. Οι δικηγόροι του 37χρονου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστήριζαν ότι πολλές από τις πληροφορίες για την αστυνομική έρευνα και τη δικαστική υπόθεση αποκτήθηκαν παράνομα μέσω της ιστοσελίδας των Football Leaks και παραβιάζουν το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Τον περασμένο Νοέμβριο ένας Αμερικανός δικαστής εισηγήθηκε να απορριφθεί η προσπάθεια της Μαγιόργκα να μηνύσει τον Ρονάλντο αξιώνοντας 65.000.000 ευρώ, επειδή η υπόθεσή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα επίμαχα έγγραφα.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ