GREXIT

Κρίσιμη μέρα, διαδοχικές επαφές με UEFA

Κρίσιμη μέρα, διαδοχικές επαφές με UEFA
INTIME SPORTS

Η σημερινή ημέρα όπως και η αυριανή είναι αρκετά κρίσιμες αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τις διαφορές και τα σημεία επαφής ανάμεσα στην Πολιτεία και τις διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Σε διαδοχικές διαβουλεύσεις βρίσκονται η Πολιτεία και οι διεθνείς Συνομοσπονδίες και η σημερινή ημέρα -όπως και η αυριανή- είναι αρκετά κρίσιμη αναφορικά με το αν θα υπάρξει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.

Στην επιστολή που έστειλαν οι εκπρόσωποι της UEFA-FIFA το περασμένο Σάββατο (2/5), θέτουν θέμα σχετικά με το άρθρο 1 και το άρθρο 5 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα πάει στην Ολομέλεια προς ψήφιση το διήμερο 6-7 Μαΐου.

Στο άρθρο 1, η πλευρά του υφυπουργείου αναμένεται να βάλει ότι ο αποκλεισμός θα γίνεται "με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών" αναγνωρίζοντας ότι αυτές είναι διοργανώσεις δικές τους και άρα υπάρχει δίκαιο αίτημα από την πλευρά του, ενώ στο άρθρο 5 η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι υπάρχει παρανόηση από την πλευρά των ανθρώπων της UEFA, ίσως γιατί η ορολογία δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο και πως θα υπάρξει και γι' αυτό συμφωνία.

Οι συνεργάτες του Σταύρου Κοντονή, δούλευαν με πυρετώδεις ρυθμούς το Σαββατοκύριακο για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και περιμένουμε πλέον την αντίδραση των Συνομοσπονδιών. Πάντως, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να μην δημιουργηθεί ζήτημα εξόδου των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ σχετικά με το περιβόητο άρθρο 15 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει πρόβλημα και δέχονται τη διατύπωση που προστέθηκε από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή.

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ