ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κρατάει τη νίκη, σκέφτεται Ρέϊντζερς

Κρατάει τη νίκη, σκέφτεται Ρέϊντζερς
παναθηναικος πανηγυρικο

Στον Παναθηναικό κρατούν μόνο τη νίκη απο τον αγώνα με την Βέροια και σκέφτονται την Ρέϊντζερς

Απο τον αγώνα με την Βέροια ο Ζοσέ Πεσέϊρο και οι παίκτες του δεν μπορούν να κρατήσουν πολλά πράγματα. Η απόδοση του ''τριφυλλιού'' δεν ήταν οτι καλύτερο (ίσως να έκαναν κακό οι πανηγυρισμοί πριν την έναρξη του αγώνα για την ήττα της ΑΕΚ), όμως απο την στιγμή που έχουν περάσει τα 2/3 του πρωταθλήματος, αυτό που μετράει πλέον είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης και τίποτα άλλο, καθώς δεν επιτρέπονται ''γκέλες''.
Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας είναι γνωστά και έχουν ξαναεμφανιστεί σε αγώνα στο ''Απόστολος Νικολαΐδης''. Όταν ο αντίπαλος παίζει ''κλειστά'' είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα, όμως με εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη -και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- έχουν βρεθεί λύσεις και οι νίκες έχουν έρθει.

Στην Παιανία δεν μπορούν να κάνουν όμως τίποτα περισσότερο απ' το να αφήσουν στην άκρη αυτή την αναμέτρηση και να στρέψουν την προσοχή τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου η Ρέϊντζερς περιμένει στην Γλασκώβη την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Μάτος: ''Εμείς τον τίτλο''

Ο Μαρσέλος Μάτος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Βέροια παραδέχθηκε οτι ήταν δύσκολη αναμέτρηση, όμως τόνισε οτι η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. ''Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Το σημαντικό όμως είναι ότι καταφέραμε και κερδίσαμε και παραμείναμε στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Κυπέλλου UEFA.

Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη φυσική δύναμη. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι αρκετά πολύπλοκο και σημαντικό. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά. Έχουμε πολλούς παίκτες με ποιότητα και αν συνεχίσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές''.

Νιλσον: ''Φανταστικό το φάουλ του Ίβανσιτς''
Ο Μίκαελ Νίλσον αναγνώρισε ότι η εμφάνιση απέναντι στη Βέροια δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. ''Ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε. Δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε πολύ άσχημα και είμαστε τυχεροί που νικήσαμε χάρη στο φανταστικό φάουλ του Ίβανσιτς. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχαμε μεγάλη προβλήματα και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Αλλάξαμε το σύστημα και στο πρώτο ημίχρονο ίσως κάποιοι παίκτες να έπαιξαν σε θέσεις που δεν έχουν συνηθίσει. Έτσι όπως το έβλεπα εγώ από πίσω είναι ότι δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όταν παίρναμε τη μπάλα πίσω, όλοι την ήθελαν στα πόδια, χωρίς να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Ήταν εύκολο γι' αυτούς να αμυνθούν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο καλύτερο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ήταν καλό.

Είναι πρόβλημα η μαζική άμυνα του αντιπάλου. Προσπαθούμε να παίζουμε πιο γρήγορα, αλλά αυτό ορισμένες φορές είναι δύσκολο λόγω του γηπέδου. Όποτε παίρνουμε τη μπάλα είναι πολύ δύσκολο να την παίξουμε με τη μία, αλλά αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Να παίζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παίξαμε πολύ καλά στον όμιλο του ΟΥΕΦΑ κι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούμε. Το πρώτο παιχνίδι βεβαίως είναι πολύ σημαντικό. Χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα, με ένα εκτός έδρας γκολ. Αν το καταφέρουμε θα είναι πολύ καλό για εμάς''



τόνισε ο Σουηδός μπακ-χαφ που αναφέρθηκε τόσο στην ένσταση του Ολυμπιακού, όσο και στις δηλώσεις του Νικολαΐδη για ''ψεύτικη'' βαθμολογία.

''Δεν ξέρω, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες γι' αυτό. Αν ο κανονισμός λέει να γίνει ξανά, ας ξαναγίνει. Δεν έχω άποψη εγώ. Το θέμα είναι τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η βαθμολογία δεν είναι ψεύτικη. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί με αυτό. Κι εγώ πιστεύω ότι ήταν ψεύτικη πριν από δύο χρόνια, όταν αυτοί ήταν δεύτεροι κι εμείς τρίτοι. Είναι εύκολο να λες, όταν δεν είσαι πρώτος, ότι η βαθμολογία είναι ψεύτικη. Είμαστε πρώτοι και η ΑΕΚ δεν είναι...''.


Παράλληλα, ο Σουηδός αναφέρθηκε και στην φετινή αμυντική λειτουργία της ομάδας: ''Δεν είναι μόνο οι τέσσερις που παίζουν πίσω στην άμυνα, είναι όλη η ομάδα που αμύνεται καλά. Και νομίζω ότι αυτή τη χρονιά δουλεύουμε καλύτερα όλοι μαζί. Όλοι προσπαθούν να αμυνθούν κι όλοι παίζουν το ρόλο τους. Κι επίσης προσπαθούμε να πιέσουμε πιο ψηλά, να πάρουμε τη μπάλα πιο ψηλά κάτι που δεν κάναμε πέρσι. Κι αυτό είναι καλύτερο για εμάς, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματά μας. Και ίσως πολύ απλά να έχουμε καλύτερους παίκτες''.

Σαριέγκι: ''Κλείνονται οι αντίπαλοι στην Λεωφόρο''
Στο ίδιος μήκος κύματος και τα λεγόμενα του Γιόσου Σαριέγκι: ''Όπως έχω ξαναπεί το πιο σημαντικό σε έναν αγώνα είναι οι τρεις βαθμοί και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε και στο ματς με τη Βέροια. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα κι εδώ που βρισκόμαστε όλα γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Όλες οι ομάδες έρχονται στο γήπεδό μας για να κλειστούν πίσω από τη σέντρα και πολλές φορές είναι δύσκολο να διασπάσεις την άμυνά τους.

Όλη η ομάδα αμύνεται πολύ καλά, όχι μόνο οι τέσσερις παίκτες που παίζουμε στην αμυντική γραμμή. Όλη η ομάδα κάνει σωστά τη δουλειά της και οι καλές επιδόσεις που έχουμε είναι λόγω αυτής της πολύ καλής δουλειάς.

Σαφώς μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας την Τετάρτη. Είναι δύσκολο ματς τόσο εκεί όσο και εδώ στη ρεβάνς, αλλά θεωρώ ότι έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από αυτό το ζευγάρι και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.





Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν σε ένα πρωτάθλημα. Αν η ομάδα της Καλαμαριάς είχε τα έγγραφα από την FIFA, ο παίκτης μπορούσε να αγωνιστεί. Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Ίσως επειδή είναι ο Ολυμπιακός αυτό να ήταν και το ευκολότερο''.

Σέστερ: ''Προσοχή στον Ίβανσιτς''

Στο ''Απόστολος Νικολαΐδης'' βρέθηκε ο Έβαν Σέστερ που παρακολούθησε την αναμέτρηση για λογαριασμό της Ρέϊντζερς, με τον ''κατάσκοπο'' των Σκωτσέζων να ξεχωρίζει τον Ίβανσιτς: ''Είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Παναθηναϊκού και θα ενημερώσω σχετικά τον Ουόλτερ Σμιθ. Είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το προσέξουμε.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο παιχνίδι του με την Βέροια ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και τον ρυθμό και το έκανε όποτε ήθελε. Έμεινα έκπληκτος από την αμυντική λειτουργία της αντίπαλης ομάδας, η οποία αμυνόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι σαν να έβλεπα αγώνες στο Άιμπροξ και στο Πάρκερ που έρχονται οι ομάδες και αμύνονται.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα. Ο προπονητής, όμως, του Παναθηναϊκού άλλαξε την εικόνα της ομάδας του με κάποιες αλλαγές που έκανε και η ομάδα του παρουσιάστηκε πιο φρέσκια και πήρε το παιχνίδι με το φάουλ, που εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ίβανσιτς.

Αναμφίβολα η ποιότητα του αγώνα θα είναι πιο υψηλή. Ο ρυθμός στο Άιμπροξ θα είναι πιο γρήγορος και θα παίξει ρόλο και ο κόσμος, όπως πιστεύω. Να δούμε τότε αν η ελληνική ομάδα θα μπορέσει να αντιδράσει σε αυτή την πίεση που θα έχει από τον γρήγορο ρυθμό και τον κόσμο''.



Φύσσας: ''Μπορούμε μέχρι το τέλος''
Ο Τάκης Φύσσας έκανε δηλώσεις στον Τύπο της Σκωτίας για τις επικείμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Ρέιντζερς. Ο αριστερός μπακ του "τριφυλλιού" τόνισε ότι τόσο οι "πράσινοι" όσο και οι Σκωτσέζοι είναι ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ ενώ αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Αιμπροξ.

''Είναι απίστευτο πόσο όμοιες είναι οι δύο ομάδες. Και οι δύο πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε έως το τέλος του δρόμου στο UEFA αλλά γνωρίζουμε ότι πιο σημαντικό είναι ο τίτλος στην χώρα μας. Αυτό ήταν το όνειρο μας τον Αύγουστο, το ίδιο είναι και για την ομάδα του Ουόλτερ Σμιθ. Η περασμένη σεζόν ήταν κακή, παίζαμε άσχημα και χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Έπρεπε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα μαζί με τον Ολυμπιακό. Ύστερα από τρία χρόνια πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Οι οπαδοί μας περιμένουν να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτή τη χρονιά η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική και έχουμε την ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι με την Ρέιντζερς δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Όποιος προκριθεί μπορεί να πάει έως το τέλος του δρόμου. Είναι 50-50 για μένα και κανένας δεν θα θέλει να αντιμετωπίσει κανέναν από εμάς στον επόμενο γύρο γιατί στα γήπεδα μας είναι δύσκολο να μας κερδίσει''.

Για την εμπειρία του στη Σκωτία: ''Κανένας στην Ευρώπη δεν γνωρίζει πόσο καλό είναι το Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Ακόμη νομίζουν ότι δεν έχει ποιότητα αλλά εγώ ξέρω ότι είναι καλύτερο απ' ότι νομίζουν. Έχω δει σπουδαίους παίκτες εκεί τα περασμένα χρόνια. Τα αποτελέσματα των ομάδων της Σκωτίας με έκαναν χαρούμενο γιατί απέδειξαν ότι είχα δίκιο. Παίξαμε απέναντι στην Αμπερντίν νωρίτερα στο Κύπελλο UEFA και μας έκαναν πιο δύσκολο το παιχνίδι απ' ότι δείχνει το 3-0. Αν δεχτείς το πρώτο γκολ στην έδρα μας σε λάθος χρόνο τότε δεν μπορείς να επανέλθεις.

Όμως η Ρέιντζερς και η Σέλτικ τα πήγαν καλά στην Ευρώπη και η Σκωτία λίγο έλειψε να προκριθεί στο EURO 2008. Πάντα κοιτάω τα αποτελέσματα στη Σκωτία. Μου άρεσε η Χαρτς και το Εδιμβούργο. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη Σκωτία. Θα μιλήσω με τον προπονητή μου για το παιχνίδι με την Ρέιντζερς. Ξέρω τους παίκτες στο Αϊμπροξ και έχω καλή γνώμη γι' αυτούς''.

Για την ατμόσφαιρα στο Aιμπροξ: ''Ξέρω καλά την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια στο Αϊμπροξ. Τα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά για εμάς. Πρέπει να αρχίσουμε ισορροπημένα το παιχνίδι. Αν δεν μπορούμε τότε τουλάχιστον να σταματήσουμε τη Ρεϊντζερς. Στην Αθήνα θα είναι δύσκολα για τον αντίπαλο. Το γήπεδο είναι μικρό, 16.000 θέσεων αλλά είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί οι οπαδοί. Αισθάνεσαι τη φασαρία. Οπότε εξαρτάται και από το πρώτο παιχνίδι-αν υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα να το υπερασπιστούμε''.

Πεσέϊρο: ''Συνεχίζουμε με νίκες''

Συγχαρητήρια μοίρασε στους παίκτες του ο Ζοσέ Πεσέιρο για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο Πορτογάλος τεχνικός στη σύντομη ομιλία του την Κυριακή επεσήμανε, μεταξύ άλλων: ''Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κορυφή. Να συνεχίσουμε με νίκες''.

Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Βέροια έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα δούλεψαν στις πάσες, στις ταχύτητες και τα σουτ, ενώ ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σωτήρης Λεοντίου, καθώς και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που έχει ιωση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τελευταίο η κατάστασή του θα ξεκαθαριστεί την Δευτέρα, οπότε και θ' αποφασιστεί αν είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή στη Σκωτία.










































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ