ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κούμαν: "Δεν πήρα τον ίδιο χρόνο με τον Τσάβι, ο Λαπόρτα ήθελε να με ξεφορτωθεί"

Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τη Ράγιο Βαγεκάνο
Ο Ρόναλντ Κούμαν ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τη Ράγιο Βαγεκάνο © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Ρόναλντ Κούμαν έσπασε τη σιωπή του και μιλώντας Algemeen Dagblad εξέφρασε το παράπονό του για την Μπαρτσελόνα, υποστηρίζοντας πως δεν είχε την ίδια πίστωση χρόνου που έχει ο Τσάβι.

Τη δική του εκδοχή για το "διαζύγιο" με την Μπαρτσελόνα έδωσε ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος αποχώρησε από τον Καταλανικό σύλλογο στα μέσα της σεζόν λόγω των κακών αποτελεσμάτων και αντικαταστάθηκε από τον Τσάβι, μίλησε στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Ο 58χρονος τεχνικός έσπασε τη σιωπή του και εξέφρασε τα παράπονα για τη διοίκηση των "μπλαουγκράνα" και τη στάση του Τζουάν Λαπόρτα, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε το ίδιο χρονικό περιθώριο, όπως ο Τσάβι, για να δουλέψει, αλλά ούτε έλαβε και τη στήριξη από τον πρόεδρο του συλλόγου.

"Δεν θα με δείτε στο Καμπ Νου, δεν μπορώ να το κάνω ακόμα. Με αυτόν τον πρόεδρο δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι δεν έγινε τίποτα. Δεν μου έδωσαν τον χρόνο που έδωσαν στον νέο προπονητή, τον Τσάβι. Είναι ακόμα στενάχωρο για μένα. Δούλευα με πολλούς τραυματισμούς. Τώρα ο Πέδρι είναι ξανά σε φόρμα και ο Ντεμπελέ".

"Δεν έγινε το κλικ μετά τις εκλογές. Έλειπε η απαραίτητη υποστήριξη από πάνω. Το σημαντικό δεν ήταν τα χρήματα για μένα. Ήθελα πολύ να να πετύχω ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα, να κάνω ό,τι μπορούσα, αλλά κατάλαβα ότι ο Λαπόρτα ήθελε να με ξεφορτωθεί. Μού είπε χίλιες φορές (ο Λαπόρτα) ότι ο Τσάβι δεν θα είναι προπονητής, γιατί του έλειπε η εμπειρία".

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, καθώς δήλωσε πως είναι οξύμωρο από τη μία ο σύλλογος να αφήνει τον Αργεντινό σταρ να φύγει λόγω οικονομικών δυσκολιών και από την άλλη απέκτησε τον Φεράν Τόρες, ξοδεύοντας 55 εκατ. ευρώ.

"Μετά από επιμονή της διοίκησης συμφώνησα με την αποχώρηση κάποιων παικτών για να βάλω σε τάξη τα οικονομικά. Αλλά όταν βλέπεις ότι φέρνουν κάποιον για 55 εκατομμύρια ευρώ λίγο αφότου άφησαν τον Λιονέλ να φύγει... τότε αναρωτιέσαι μήπως συνέβαινε κάτι άλλο. Γιατί έπρεπε να φύγει ο Μέσι;

Κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο και υπομονή από το διοικητικό συμβούλιο. Θα ήθελα κι εγώ αυτές τις μεταγραφές. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον σύλλογο, αφού τα πράγματα πάνε καλύτερα τώρα, και για τους παίκτες".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΣΑΒΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ