ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοβάτσεβιτς: "Θα μείνω στην Ελλάδα"

Κοβάτσεβιτς: "Θα μείνω στην Ελλάδα"
Κοβάσεβιτς-πανηγυρισμός-αεκ

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς αποκάλυψε πως θα απαρνηθεί το Σαν Σεμπαστιάν και θα μείνει στην Ελλάδα

Ο 35χρονος άσος των "ερυθρολεύκων" σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARRENA 89,2" μίλησε μεταξύ άλλων για την ελληνική του εμπειρία, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι με την ΑΕΛ, τον Ντιόγκο αλλά και το μέλλον του.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κοβάτσεβιτς


Την εμπειρία του στην Ελλάδα: "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γι αυτά τα δύο χρόνια που έζησα στην Ελλάδα. Και είχα μια εξαιρετική εμπειρία".

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: "Είχα ένα μικρό πρόβλημα με την καρδιά μου. Πλέον, όμως, το έχω ξεπεράσει. Με τη βοήθεια του Θεού, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Το αν θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε αθλητές με παρόμοιο πρόβλημα: "Όλοι οι παίκτες πρέπει να κάνουν προληπτικούς ελέγχους. Έτσι έκανε κι εγώ και θέλω να ευχαριστήσω το γιατρό Πάνο Σταματόπουλο που με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα".

Αν θα δώσει το παρών στο παιχνίδι με τη Λάρισα: "Αν με αφήσει να παίξω ο γιατρός, θα παίξω. Θέλω να βάλω και γκολ".

Την αγάπη του κόσμου ανεξάρτητα από τη συλλογική του προτίμηση: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη των οπαδών, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και των άλλων ομάδων. Ακόμη και του Παναθηναϊκού που όταν έμαθαν για το πρόβλημα της υγείας μου με περιέβαλαν με αγάπη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με στήριξαν στο πρόβλημά μου".

Τη σύγκριση ανάμεσα στο ιταλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Έχω παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Γιουβέντους, η Σοσιεδάδ και η Λάτσιο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι επίσης μεγάλη ομάδα και θα μπορούσα να τη συγκρίνω μόνο με τη Γιουβέντους. Χρόνο με το χρόνο το ελληνικό πρωτάθλημα βελτιώνεται. Σίγουρα χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, αλλά μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο".

Τις πρώτες σκέψεις του για το μέλλον τώρα που σταματάει το ποδόσφαιρο: "Μετά από 20 χρόνια καριέρας, ένας παίκτης που έχει παίξει τόσο πολύ ποδόσφαιρο σκέφτεται πάλι το ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίσω στον ίδιο χώρο. Δεν θα γυρίσω στο Σαν Σεμπαστιάν, αλλά θα μείνω στην Ελλάδα. Η γυναίκα μου ξέρει ότι μου αρέσει και συμφωνεί, ενώ έχω και δύο γιους 11 και 13 ετών που αισθάνονται όμορφα στην Ελλάδα".

Τον αντίπαλο που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση: "Αυτός που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο Παπασταθόπουλος που έπαιζε στην ΑΕΚ και τώρα παίζει στη Τζένοα. Επίσης ο Καραγκούνης είναι πολύ καλός παίκτης, ενώ από τον Ολυμπιακό με έχουν εντυπωσιάσει ο Τοροσίδης, ο Άντζας και ο Στολτίδης".

Αυτό που κάνει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια: "Το μυστικό μας είναι ότι είμαστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους και έχουμε καλύτερους παίκτες. Μεγάλο ρόλο παίζει και η έδρα, αφού είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσουν οι άλλες ομάδες μέσα στο Καραϊσκάκη".

Το μέλλον του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση παικτών της παλιάς φουρνιάς: "Πρέπει να πάρει παίκτες στις ίδιες θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί παίκτης σαν τον Τζόρτζεβιτς και πιστεύω ότι η διοίκηση θα αρχίσει να ψάχνει προς αυτή την κατεύθυνση".

Το καλύτερο γκολ που έχει πετύχει: "Όλα τα γκολ έχουν την ίδια αξία, όταν η μπάλα περνάει τη γραμμή. Για μένα όλα έχουν την ίδια σημασία. Γι αυτό και πανηγύρισα με τον ίδιο τρόπο το γκολ με τη Βέρντερ, αλλά και με τον Θρασύβουλο".

Το ποιος θα κατακτήσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ: "Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δυνατή ομάδα απ’ όλες και πιστεύω ότι θα το πάρει".

Το τι χρειάζονται οι ελληνικές ομάδες για να σταθούν σε τέτοιο επίπεδο: "Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει οποιοσδήποτε στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα. Πιστεύω, όμως, ότι στα επόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί και μπορεί να πλησιάσει αυτό το επίπεδο".

Για τον Ντιόγο: "Έχει το ταλέντο και τις ικανότητες, αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να γίνει ένας πρωταθλητής επιπέδου".



























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ