ΑΡΗΣ

Κόντης:"Ο Σκόρδας δεν ήθελε τον Εστογιανόφ"

Κόντης:"Ο Σκόρδας δεν ήθελε τον Εστογιανόφ"
κοντης

Σε συνέντευξη του ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη Γ. Κόντης αποκάλυψε πως είχε κλείσει τον Εστογιανόφ

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Κόντη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4FM είχε να κάνει με την εμφάνισή του στο Νέο Ρύσιο και την ομιλία προς τους παίκτες της ομάδας στην προπόνηση της περασμένης Τρίτης με τον ίδιο να ανέφερε ότι:
" Αυτό που είπατε για ηγετική παρουσία μπορεί να παρεξηγηθεί και θέλω να τονίσω ότι δεν εμπλέκομαι σε κανένα ψηφοδέλτιο. Ωε εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας πήγα και μίλησα με τους παίκτες εν όψει της νέας χρονιάς ώστε να είναι ενημερωμένοι, να γνωρίζουν τι γίνεται.

Όπως είναι λογικό υπάρχει μια ανησυχία για τα χρήματα τους ενώ πρέπει να γίνουν συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων κτλ. Νομίζω ότι η υπεύθυνη θέση που έχω στην ομάδα επέβαλλε να κάνω κάτι τέτοιο, οι παίκτες άλλωστε πρέπει να είναι ενημερωμένοι για να λάβουν κι αυτοί τις αποφάσεις τους, είναι λογικό".

Ο κ. Κόντης αναφέρθηκε και στο δικαίωμα προσφυγής που έχουν αποκτήσει ποδοσφαιριστές της ομάδας είπε: " Δεν θέλω να πω πόσο καιρό είναι απλήρωτοι, είναι γνωστό πάντως ότι έχουν να λαβαίνουν. Κάθε παίκτης που δεν έχει πληρωθεί για 30+1 ημέρες έχει αυτόματα δικαίωμα προσφυγής στην FIFA και μπορεί να μείνει ελεύθερος, η διάθεση τους πάντως όπως διαπίστωσα είναι για την ώρα συγκαταβατική.

Έχουν πάντως δει πολλά τα μάτια μας και δεν είναι απίθανο μερικοί να παρασυρθούν από κάποιους τρίτους, τίποτε δεν είναι απίθανο. Εγώ είμαι κοντά στους παίκτες αλλά δεν ξέρω αν τελικά γίνουν προσφυγές. Σίγουρα υπάρχει δυσφορία στους παίκτες και έχουν απορίες αλλά για την ώρα, όπως είπα, είναι συγκαταβατικοί".

Στην ερώτηση γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο ο κ. Σκόρδας απάντησε λέγοντας ότι: " Το ποιος θα έπρεπε να το κάνει αυτό είναι σχετικό, το σημαντικό ήταν να γίνει αυτή η κουβέντα με τους παίκτες. Πήγα άλλωστε σαν άνθρωπος της διοίκησης, σαν κάποιος που είναι από την αρχή μαζί τους και άκουσα τα παράπονα τους, το περίεργο θα ήταν αν πήγαινε κάποιος εξωθεσμικός να το κάνει αυτό.

Αυτό που τους είπα ουσιαστικά είναι ότι ο σύλλογος είναι οικονομικά ανεξάρτητος και είναι σε θέση να καλύψει τις οφειλές του προς αυτούς, ότι και αν συμβεί στην συνέχεια, είτε μείνει ο πρόεδρος είτε έρθει άλλη διοίκηση".

Σε ερώτηση για τα οικονομικά του Άρη, ο κ. Κόντης είπε: " Δεν γνωρίζω για τα οικονομικά της ομάδας, άλλωστε δεν είμαι μέλος της διοίκησης, είμαι εκτός συμβουλίου. Εξεπλάγην πάντως από αυτή την εξέλιξη και την κατάσταση που επικρατεί τώρα, σίγουρα τα χρήματα της ΕΡΤ θα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων και ο Άρης δεν θα είχε πρόβλημα αυτή την στιγμή".

Για την φετινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης υπογράμμισε πως: " Στην φετινή χρονιά η ομάδα δεν φάνηκε αντάξια των ικανοτήτων της, δεν είχε σταθερότητα και μιλάω για την συνολική της παρουσία στο πρωτάθλημα.

Αν κρίνουμε την πορεία της στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, τα πήγε πολύ καλά και σίγουρα παρουσίασε μια εικόνα που ικανοποιούσε τον κόσμο της ομάδας, αν μάλιστα είχε αυτή την εικόνα στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Στην διάρκεια όμως των 30 αγώνων των πρωταθλήματος δεν ήταν σταθερή και αυτό κόστισε, σίγουρα οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους με τις εμφανίσεις τους αλλά φταίνε πολλά ακόμη.

Επηρέασαν αρκετοί εξωθεσμικοί παράγοντες, λίγο και η διαιτησία, ήταν πολλά αυτά που έφεραν την ομάδα πίσω φέτος. Μόνο ο κόσμος του Άρη δεν φταίει για την αποτυχία της ομάδας, φέτος ήταν για μένα πρωταθλητής, σε μια τέτοια σεζόν ανέβασε τον μέσο όρο εισιτηρίων και στήριξε απίστευτα την ομάδα, έστω και αν δεν τον ικανοποιούσε.

Μπορώ να πω ότι ο κόσμος έδωσε μαθήματα στους παίκτες της ομάδας και όλοι πήραν το μήνυμα που έστειλε φέτος, όποιοι μάλιστα είναι στην ομάδα και του χρόνου θα το δείξουν έμπρακτα αυτό", και συνέχισε: " Ο Άρης αν ήταν πιo υπεύθυνος φέτος και οι συνθήκες γύρω από την ομάδα καλύτερες, θα είχε φτάσει πολύ ψηλότερα φέτος, αυτό είναι σίγουρο.

Δεν θέλω να μιλήσω για τους προπονητές, είναι άδικο πιστεύω, πάντως η αλλαγή προπονητή βοήθησε στην ψυχολογία των παικτών, φάνηκε αυτό από τα αποτελέσματα χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι έφταιγε για όλα ο Ερνάντεθ. Υπήρξε σίγουρα χαλαρότητα από τους παίκτες, επαναπαύτηκαν και δεν έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, δεν νομίζω όμως ότι το έκαναν ηθελημένα αυτό.

Σαν Άρης μας προβλημάτισε πολύ αυτό, κάναμε κινήσεις, τιμωρήσαμε παίκτες, απομακρύναμε παίκτες και έτσι χάλασε η χημεία της ομάδας. Έγιναν σαφώς διοικητικά λάθη και υπάρχουν ευθύνες στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης για την φετινή αποτυχημένη χρονιά.

Για παράδειγμα, ήταν λάθος ο χειρισμός της υπόθεσης Νεμπεγλέρα, για μένα ο παίκτης έπρεπε να έχει τελειώσει το καλοκαίρι, ειδικά από την στιγμή που απομακρύνθηκαν οι Αουρέλιο και Γκιάρο για μικρότερα παραπτώματα. Αυτό είχε ως συνέπεια να λάβουν λάθος μηνύματα οι παίκτες και χάλασε έτσι η χημεία της ομάδας."

Αναφορικά με την δήλωση του στην αρχή της σεζόν ότι ο Άρης κάνει πρωταθλητισμό, ο κ. Κόντης ρωτήθηκε αν μετάνιωσε που το είπε και η απάντηση του ήταν: " Όχι βέβαια, δεν μετανιώνω, όταν είσαι στον Άρη και δημιουργείς μια καλή ομάδα οφείλεις να πεις ότι έχεις στόχους, ο Άρης μόνο με τον κόσμο του μπορεί να βγαίνει 5ος συνέχεια.

Πάντως η δήλωση παρεξηγήθηκε, πρωταθλητισμό κάνουν πολλές ομάδες και η ΑΕΚ φέτος πρωταθλητισμό έκανε, όλοι από τον 5ο και πάνω κάνουν πρωταθλητισμό. Είναι άλλο κάνω πρωταθλητισμό και άλλο κατακτώ το πρωτάθλημα".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις μεταγραφές της ομάδας σχολίασε: " Δεν θα ήθελα να αναφερθώ για τις μεταγραφές, σκοπεύω να μιλήσω στην Λέσχη σχετικά και να πω εκεί όλες τις λεπτομέρειες. Σίγουρα όμως δεν έκανα εγώ όλες τις μεταγραφές, τον Βιτόλο πάντως εγώ τον έφερα και όχι ο Ερνάντεθ, οι μεταγραφές είναι περίεργη ιστορία και ο κόσμος εύκολα ξεχνά τα καλά και σου χρεώνει ακόμη πιο εύκολα τα άσχημα.

Στον Άρη επίσης πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε κινήσεις οικονομικά προσιτές όπως π.χ. ο Κάμπορα, καθώς δεν είχαμε τα πολλά λεφτά για να φέρουμε ακριβούς και φτασμένους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο επίσης συμβαίνει μερικές φορές να μην προσαρμοστεί καλά ένας παίκτης και να μη παίξει όσο μπορεί ενώ είναι πολύ καλός παίκτης.

Τον Ιανουάριο δεν κάναμε πολλές λόγω της οικονομικής αδυναμίας ενώ ναυάγησε και η υπόθεση Ντίας, τον οποίο περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή και μετά δεν είχαμε χρόνο. Δεν είχα εμπλοκή στην υπόθεση Ντίας, την χειρίστηκε ο πρόεδρος και ίσως να βιάστηκε να την ανακοινώσει, μας είχε συμβεί στο παρελθόν και με τον Ορλάντι και μάλλον θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα".

Ειδικότερα, για τους Κόκε και Νάτσο Γκαρσία από τους οποίους ο κόσμος του Άρη είχε αυξημένες απαιτήσεις φέτος, ο κ. Κόντης ανέφερε: " Ο Κόκε είναι πολύ καλό παιδί και αγαπάει πολύ την ομάδα, τον γνωρίζω πολύ καλά και μάλιστα είχα προσπαθήσει να τον φέρω στον Άρη από την εποχή ακόμη που έπαιζε στην Μάλαγα.

Φέτος δεν έκανε καλή χρονιά ενώ στην διάρκεια της άλλαξε και θέση (έπαιξε και στο κέντρο) και ήταν σίγουρα κατώτερος των περσινών εμφανίσεων του, είμαι ότι σίγουρος ότι αν είναι του χρόνου στην ομάδα θα παίξει πολύ καλύτερα και θα θελήσει να σβήσει την φετινή χρονιά.

Ο Νάτσο είναι επίσης ένας παίκτης που γνωρίζω καλά και ξέρω ότι είναι ένα πολύ φιλότιμο παιδί, δεν πιστεύω με αυτούς που λένε ότι "έκατσε" πάνω στο συμβόλαιο του φέτος, δεν πήγε καλά από την αρχή και μάλλον τον πήρε από κάτω στην συνέχεια".

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Κοντης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Εστογιανόφ αποκαλύπτοντας ότι: " Θα σας αποκαλύψω ότι είχαμε κινηθεί για την απόκτηση του Εστογιαννόφ, πριν τον Πανιώνιο και είχαμε συμφωνήσει μαζί του, θα ερχόταν μάλιστα και με λιγότερα χρήματα από αυτά που του έδωσε ο Πανιώνιος στην συνέχεια. Ενώ όμως είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι επαφές και τα είχαμε βρει σε όλα, επικράτησε η άποψη του κ. Σκόρδα και δεν προχωρήσαμε στην απόκτηση του".

Για το θέμα Βιτόλο, ο κ. Κόντης ήταν επίσης σαφής ότι: " Από ότι ξέρω ο Βιτόλο θέλει να μείνει στην ομάδα ενώ πιστεύω ότι ο μάνατζερ του θέλει να περιμένει όσο γίνεται περισσότερο ώστε να μην χάσει ο παίκτης κάποια χρήματα που έχει να παίρνει από την Σανταντέρ.

Τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη έχει η Σανταντέρ και επειδή έχω καλές σχέσεις με την ομάδα ξέρω ότι θα ζητήσει 1 εκ. ευρώ από όποιον ενδιαφερθεί τώρα να τον αποκτήσει, ξέχωρα όμως από την επιθυμία της ομάδας για να γίνει όποια κίνηση πρέπει να συναινέσει και ο Βιτόλο.

Εμείς είμαστε σε συζητήσεις εδώ και καιρό μαζί του και πιστεύω ότι αν όντως υπήρχε κάτι θα το είχα μάθει, σίγουρα υπάρχουν επαφές της Σανταντέρ με άλλες ομάδες (τις γνωρίζω μάλιστα) που έκαναν διερευνητική επαφή αλλά δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση στον παίκτη".

Για τις διοικητικές εξελίξεις στον Άρη, η άποψη του κ. Κόντη είναι: " Οι εξελίξεις είναι μάλλον λογικές, το μοντέλο διοίκησης του Άρη έτσι όπως έχει αποφασίσει η οικογένεια της ομάδας, με την δημιουργία της Λέσχης είναι ακριβώς αυτό.

Δεν υπάρχει κανένα πραξικόπημα, αυτός δεν ήταν άλλωστε ο σκοπός της δημιουργίας της Λέσχης; Όποιος ενδιαφέρεται για την ομάδα να απευθύνεται σε αυτή, και ο κ. Σκόρδας το ίδιο έκανε 2 φορές μέχρι τώρα, μπορεί λοιπόν όποιος θέλει να παρουσιάσει το πλάνο του και αν εγκριθεί να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό και οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρώνονται μέσα στον Μαϊο και μην είναι η ΓΣ της Λέσχης στις 30 Ιουνίου.

Έτσι, αν υπάρξει νέα διοίκηση, θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να κάνει τις κινήσεις της για παίκτες, προπονητές κτλ με μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά άνεση χρόνου. Δεν γίνεται να περιμένει η νέα διοίκηση να αναλάβει μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τον Μαϊο πρέπει να έχουν λήξει όλα".

Στο ερώτημα γιατί δεν αποχώρησε αφού υπήρχαν αρκετές διαφωνίες, ο κ. Κόντης ανέφερε: " Είναι εύκολο να το λες αυτό αλλά στην πράξη τι κάνεις: πας και διαλύεις ένα μαγαζί επειδή έχεις διαφωνίες; Πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι στις ενέργειες μας.

Δηλαδή στο θέμα Εστογιανόφ το να έκανα; να κλέψω την σφραγίδα και να κάνω την μεταγραφή ή να βγω και να κατηγορώ τον κ. Σκόρδα; Μεσούσης της περιόδου δεν μπορείς ελαφρά τη καρδία να καταστρέφεις μια ομάδα, έπειτα ήταν σαφές ότι στον Άρη τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει το ΔΣ και ο πρόεδρος, έτσι σε περίπτωση διαφωνίας είχα 2 επιλογές: ή να δεχτώ την απόφαση και να συνεχίσω ή να φύγω με κίνδυνο να καταστρέψω παράλληλα μια μεγάλη προσπάθεια του Άρη, την οποία είχα ουσιαστικά εγώ ξεκινήσει".

Για τον δικό του ρόλο στην συνέχεια, ο κ. Κόντης τόνισε: " Η συμπεριφορά μου δεν έχει αλλάξει απέναντι σε κανένα και είναι σαφές πως δεν πρόκειται να διεκδικήσω κάποια θέση στην διοίκηση στην ΠΑΕ στις εκλογές, θα πάρω πάντως θέση γιατί αυτό είναι αντρίκειο.

Δεν ξέρω αν θα είμαι ή όχι στην επόμενη μέρα αλλά το σίγουρο είναι αν παραμείνω θα είμαι το ανώτερο εκτελεστικός διευθυντής όπως τώρα, ποτέ στην ζωή μου δεν θα μπω σε ΔΣ κάποιας ΠΑΕ. Στην ζωή έχω κάποιες αρχές και τις τηρώ πάντα ενώ είναι αλήθεια ότι είχα πρόταση από ομάδα του κέντρου για να πάω εκεί αλλά δεν έφυγα καθώς θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου στον Άρη".

Για την κόντρα ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς του Άρη και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, ο κ. Κόντης ανέφερε ότι: " Πρόκειται ουσιαστικά για μια κόντρα αντιλήψεων, τίποτε περισσότερο, μακάρι πάντως να υπήρχε ο Super-3 σε υψηλότερες βαθμίδες μέσα στον Άρη, έχει προστατέψει την ομάδα από πολλά τα τελευταία χρόνια.

Για μένα ο Άρης είναι υγιής και σε λίγες μέρες θα καλέσει τον κόσμο του για να ψηφίσει μέσω της Λέσχης τον πρόεδρο της ομάδας, αν αυτό δεν είναι υγιές τότε τι να πούμε; Προσωπικά συμφωνώ με τις απόψεις του Super-3, με την φιλοσοφία του και εκτιμώ τους ανθρώπους του. Είναι οι τελευταίοι στον Άρη που θα κινηθούν από ταπεινά ελατήρια, αγαπούν την ομάδα και ότι κάνουν είναι για το καλό της.

Μπορεί να ξεγελιούνται για λίγο αλλά γρήγορα βλέπουν και κάνουν το σωστό, είναι αφοσιωμένοι στην ιδέα του Άρη".

Διέψευσε επίσης κάποιες φήμες που τον θέλουν μα μετέχει σε ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στις εκλογές τονίζοντας: " Δεν μου έχει γίνει πρόταση να μετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο, πάντως στην Λέσχη θα πω ξεκάθαρα τις απόψεις μου και τις σκέψεις μου για όλα όσα απασχολούν την ομάδα και τον κόσμο της".

Τέλος, σε ερώτηση αν ο κ. Όγιος θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη, ο κ. Κόντης είπε: " Από όσα γνωρίζω εγώ ο κ. Όγιος δεν έρχεται στον Άρη, ξέρω πάντως ότι ο κόσμος εκτιμά το έργο και τον αγαπά όπως κάθε άλλο που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Δεν θέλω να πάρω θέση στο θέμα του και να πω αν τον θέλω ή όχι, γιατί η ομάδα έχει προπονητή τον κ. Μαζίνιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πιστεύω προσωπικά ότι είναι πετυχημένος με βάση όσα προσέφερε στο διάστημα που ήταν στον πάγκο της ομάδας ενώ αν ρωτήσετε και τους παίκτες θα διαπιστώσετε πόσο τον αγαπούν.

Μιλώντας μαζί του για το επόμενο πρωτάθλημα έχω καταλήξει στην άποψη ότι η ομάδα χρειάζεται 5-6 προσθήκες για την επόμενη χρονιά και να κρατήσει φυσικά αυτούς που θέλει, τίποτε άλλο".














































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ