PREMIER LEAGUE

Κόκκινη πρεμιέρα

Κόκκινη πρεμιέρα
Μήτρογλου

Δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό όλα δείχνουν πως θα πατήσει Ολντ Τράφορντ στην πρεμιέρα του με την Φούλαμ ο Κώστας Μήτρογλου. Διαβάστε, ακόμα, τους όρους του συμβολαίου του με τους "Cottagers".

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Κώστα Μήτρογλου με την φανέλα της Φούλαμ δεν θα αργήσει. Ο Έλληνας στράϊκερ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ήταν το επαναληπτικό ματς μετά την ισοπαλία των δύο ομάδων στο "Bramal Lane", όπου ο Μήτρογλου δεν υπήρχε ακόμη στο ρόστερ της νέας του ομάδας και ο κανονισμός λέει πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στην Φούλαμ πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Μήτρογλου και περιμένουν να τους δώσει μεγάλη βοήθεια με τα γκολ του ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Championship.

Ο Έλληνας διεθνής φορ θα κάνει ντεμπούτο στο "Old Trafford" την Κυριακή (9/2, 18:00) απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδα την οποία θα αντιμετώπιζε στους "16" του Champions League με την φανέλα του Ολυμπιακού , εάν δεν είχε προκύψει η μεταγραφή του στην Φούλαμ.

Ο μισός...Μπερμπάτοφ

Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ γέννησε απορίες σχετικά με το μέλλον του Έλληνα διεθνή φορ σε περίπτωση που οι "Cottagers" υποβιβαστούν στην Championship.

Ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου βρίσκεται στην ζώνη υποβιβασμού της Premier League και θα πρέπει να παλέψει σκληρά προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που υποβιβαστεί η Φούλαμ; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, δεν υπάρχει κανένας όρος που να προβλέπει τον δανεισμό ή την πώληση του Μήτρογλου με ένα συγκεκριμένο ποσό, στην περίπτωση που ο αγγλικός σύλλογος παίζει στην Championship από την επόμενη σεζόν.

Αντίθετα, ο 25χρονος επιθετικός θα έχει "ψαλίδι" σε ποσοστό 20% στις ετήσιες απολαβές του. Βάσει συμβολαίου, ο Μήτρογλου θα αμείβεται με 2.450.000 ευρώ τον χρόνο, που με τα μπόνους μπορεί να φτάσει στα 2.550.000.

Πράγμα που σημαίνει πως εφόσον υποβιβαστεί η Φούλαμ, τότε η ετήσια αποζημίωση του παίκτη θα πέσει στα 2.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η συμφωνία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μήτρογλου θα στοιχίζει στους "Cottagers" λίγο παραπάνω από τα μισά χρήματα που έπαιρνε ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ! Ο Βούλγαρος διεθνής φορ εισέπραττε κοντά στα 4.000.000 ευρώ ετησίως από την Φούλαμ, δηλαδή περισσότερες από 70.000 λίρες την εβδομάδα.

Όσον αφορά τους όρους της πώλησης του από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ, ανάμεσα στους δύο συλλόγους δεν υπάρχει συμφωνία για ποσοστό μεταπώλησης και οι Πειραιώτες θα καρπωθούν τα συμφωνηθέντα χρήματα σε 3 δόσεις.

Ο Ολυμπιακός θα εισπράξει καθαρά 14.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σχεδόν 1.200.000 ευρώ θα πάνε σε τρίτους (προμήθειες μάνατζερ κτλ.).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ