ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Κλωτσάει" ο Σέζαρ

"Κλωτσάει" ο Σέζαρ
ζουλιο σεζαρ

Ο ΟΣΦΠ έθεσε όρο στον Σέζαρ να μην πάει σε ανταγωνιστική ομάδα. Μώραλης:"Ο λόγος στον Αβραάμ"

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας τα έχουν βρει με τον αμυντικό που γνωρίζει πως δεν έχει θέση θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ, όμως ένας ειδικός όρος στην συμφωνία των δύο πλευρών καθυστερεί το "διαζύγιο".
Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έχουν βάλει όρο στην αποδέσμευση του Βραζιλιάνου να μην πάρει μεταγραφή σε ανταγωνιστική ομάδα, κάτι που δεν αποδέχεται ο παίκτης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σέζαρ μπορεί να έχει στα χέρια του πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα (ΠΑΟ, ΑΕΚ) ή απλά δεν θέλει να κλείσει καμιά πόρτα για το μέλλον του.

Ίσως βέβαια να μην υπάρχει τίποτα επίσημο, αλλά ένας παίκτης της αξίας του Ζούλιο Σέζαρ, δεν θα περνά απαρατήρητος από τις πρωτοκλασάτες ελληνικές ομάδες και στον Πειραιά θέλουν να φυλάξουν τα νότα τους.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν "δωράκια" στους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος όπως τις περασμένες σεζόν (Καφές, Παππάς, Ριβάλντο στην ΑΕΚ) και αυτό έχει επισημάνει έντονα και ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές που θέλουν το "διαζύγιο", όμως δεν βρίσκουν τρόπο αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ζούλιο Σέζαρ κοιτάνε το συμφέρον τους.

Μώραλης: "Έχει λόγο και ο Αβραάμ που θέλει Ολυμπιακό"

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για το θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τονίζοντας πως η επιθυμία του παίκτη να πάρει μεταγραφή στους νταμπλούχους Ελλάδας είναι θετική εξέλιξη για τους Πειραιώτες, υπογράμμισε πως οι "σφήνες" του ΠΑΟ δεν του προκαλούν έκπληξη, ενώ αποκάλυψε πως η περίπτωση του Κλάσνιτς δεν ενδιαφέρει τους ερυθρολεύκους.

Όσο για τον Κυργιάκο είπε πως είναι καλός παίκτης αλλά δεν γνωρίζει αν υπάρχουν επαφές, ενώ μίλησε για το μεταγραφικό σχεδιασμό και την περίπτωση Εθκέρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στον City 99,5:


Ο πρόεδρος του Άρη λίγη ώρα πριν είπε ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θέλει να πάει στον Ολυμπιακό. Κύριε Μώραλη το σχόλιο σας;

"Εμείς κάναμε μια συγκεκριμένη πρόταση προ πολλών ημερών όπως θυμάστε στην ΠΑΕ για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει, εάν ο κ. Σκόρδας δήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου να έρθει στον Ολυμπιακό είναι οπωσδήποτε αν θέλετε μία θετική εξέλιξη το να θέλει και ο ποδοσφαιριστής να έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν έχω κάποιο νεότερο επ’ αυτού".



Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει συμφωνήσει ο παίκτης ή είναι σημαντικότερο είναι να έχει συμφωνήσει η ομάδα;


"Νομίζω και τα δύο. Η ΠΑΕ Αρης είχε μία δεδηλωμένη επιθυμία να μην παραχωρήσει τον παίκτη σε αυτή τη φάση. Από κει και πέρα εγώ δεν -και ο Ολυμπιακός φυσικά δεν- εμπλέκονται ούτε επιθυμούν να εμπλακούν στα εσωτερικά της ΠΑΕ Άρης, γιατί υπάρχει και μια γενικότερη ανακατωσούρα με την παραίτηση τουλάχιστον του κυρίου Μπαγεβιτς από όσο γνωρίζω.

Ο Ολυμπιακός δεν εμπλέκεται ούτε ασχολείται με αυτά τα θέματα. Είναι ευχάριστο επαναλαμβάνω να θέλει ο ποδοσφαιριστής να έρθει γιατί όπως είπα παίζει ρόλο η ομάδα παίζει ρόλο ο παίκτης και η επιθυμία του παίκτη όταν δηλώνεται και δημόσια αν θέλετε παίζει ρόλο και για το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων, στην περίπτωση π.χ. του Αβραάμ, αν αυτό υπάρχει, τουλάχιστον από ο,τι διαβάζουμε στα δημοσιεύματα".





Οι πληροφορίες λένε ότι ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θέλει να πάει στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό κάνει όσο γίνεται πιο ψηλές προτάσεις οικονομικού περιεχομένου στον Άρη με σκοπό να δελεάσουν την ομάδα και κατά δεύτερο λόγο τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός πώς αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση;



"Θεμιτό είναι αυτό. Πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι οι μεταγραφές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν οι αιώνιοι κοντράρονται και σε μεταγραφές αντιλαμβάνεστε ότι ότι η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη, αλλά ακόμα και μεταγραφές ξένων παικτών που εξελίσσονται στον Ολυμπιακό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Πολλές φορές διαβάζω δημοσιεύματα ή ακούω ότι καθυστερεί ο ένας παίκτης δεν έρχεται ο άλλος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση οι μεταγραφές, είναι μια δύσκολη υπόθεση και για αυτό πολλές φορές υπάρχει και μία αν θέλετε καθυστέρηση δικαιολογημένη από την πλευρά όσων ζούμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μεταγραφές.

Επαναλαμβάνω στο θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου σίγουρα έχει λόγο ο Αρης, σίγουρα έχει λόγο και ο παίκτης ο οποίος για να πάει σε μία ομάδα πρέπει να συναινεί και ο ίδιος".







Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση 1,2...


"Είναι η πρόταση η οποία έχει γίνει προ 20μέρου".



Άρα, αυτό σημαίνει ότι θα επανέλθετε ύστερα από αυτή την εξέλιξη;


"Κοιτάξτε εμείς δεν επιθυμούμε να κάνουμε την όποια διαπραγμάτευση δημόσια για να είμαστε ειλικρινείς. Για αυτό και αν θυμάστε η πρόταση του Ολυμπιακού βγήκε από την απάντηση τη δημόσια του κ. Σκόρδα ή όποια άλλη πρόταση βγήκε είχε βγει από τον Χριστοδουλόπουλο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εντάξει ο Ολυμπιακός μιλάει με τις ομάδες μιλάει με τους ποδοσφαιριστές αυτό όμως δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να γίνεται δημόσια, ούτε είναι για το συμφέρον του Ολυμπιακού να γίνεται".



Σας ενοχλεί όμως που φαίνεται ότι ο κ. Σκόρδας θέλει να δώσει τον παίκτη στον Παναθηναϊκό λόγω της καλύτερης προσφοράς;



"Δεν έχω αυτή την εκτίμηση, πιστεύω ότι ο κ. Σκόρδας θα κοιτάξει το καλό του Άρη. Αν πράγματι υπάρχει πρόταση του Παναθηναϊκού γιατί δεν το γνωρίζω και πράγματι είναι καλύτερη από την πρόταση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, δικαιολογημένα ο κ. Σκόρδας να πάει να δώσει τον παίκτη στον Παναθηναικό. Είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω λέω απλώς ότι ενδεχομένως εάν η πρόταση είναι καλύτερη για τον Άρη να σκέφτεται το καλό του Άρη και να θέλει να κάνει αυτή την επιλογή. Από κει και πέρα θα μιλήσει και με τον παίκτη, ο παίκτης έχει λόγο σε μια μεταγραφή όπως ξέρετε και από εκει και πέρα θα δούμε τις προσεχείς μέρες αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό".



Δεν υπάρχει μόνο ο Αβραάμ, υπάρχει και Ντούσερ, υπάρχει και Ντούντα. Για τον Ντούσερ υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα για τον ΠΑΟ. Τελικά φαίνεται από την ημέρα που άλλαξαν τα δεδομένα στον ΠΑΟ όλο για κάποια σφήνα ακούμε. Το σχόλιό σας;



"Κοιτάξτε αν έκανε σφήνα ο ΠΑΟ για τον Ντούσερ δικαίωμά τους είναι αν τους ενδιαφέρει ο παίχτης και αυτό σας επαναλαμβάνω θεμιτό είναι. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν έχει γίνει. Έχουν φτάσει σε ένα προχωρημένο σημείο οι μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ήταν και χθες, είναι και σήμερα και θέλω να πιστεύω έτσι θα μείνει. Μια αισιοδοξία ότι αυτή η μεταγραφή θα υλοποιηθεί για τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε κάποιο δείγμα.

Υπάρχουν δηλώσεις κάποιων φερόμενες ανθρώπων που συνάντησα στην Αργεντινή ή κάποιων μάνατζερς ή ενδεχομένως του ιδίου που λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Σίγουρα όταν δεν έχει ολοκληρωθεί μια μεταγραφή, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κλείσει. Τα μηνύματα που έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού, είναι ότι αυτή η μεταγραφή εξελίσσεται ομαλά και ότι έχουν μείνει κάτι λίγες λεπτομέρειες για να κλειστεί.

Αυτό γνωρίζω εγώ και αυτό γνωρίζει και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Δεν έχει κάποια άλλη ενημέρωση. Για τον Ντούντα τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί ο παίχτης αυτός δεν έχει αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα.

Υπήρξαν επικοινωνίες προκειμένου ο παίκτης να πειστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα κλαμπ προδιαγραφών Τσάμπιονς Λιγκ και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναβαθμισμένο. Δεν έχει καταστεί δυνατό να πειστεί ο παίχτης. Προφανώς όταν περνάνε 8-9 μέρες υπάρχει αυτή η αρνητική στάση και οι πιθανότητες σίγουρα μειώνονται".









Το Plan b στη συγκεκριμένη περίπτωση;


"Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι ευχάριστο για αυτούς αλλά δεν μπορεί και ο Ολυμπιακός δημόσια να τα δημοσιοποιεί και να ακούει ο μεγάλος αντίπαλός μας και να μπαίνει σφήνα όπως είπατε, μεταξύ αστείου και σοβαρού".



Υπάρχει το θέμα του Εθκέρο, ενώ έχουν ακουστεί και κάποια άλλα ονόματα...


"Είναι πράγματι μέσα στη λίστα την ευρύτερη για τη θέση αυτή που έδωσε ο προπονητής στη διοίκηση. Είναι ένας παίχτης τον οποίο ο προπονητής τον εμπιστεύεται. Δεν είναι όμως νομίζω η μοναδική επιλογή, ούτε αν θέλετε η πρώτη επιλογή. Για τον Ολυμπιακό αυτό που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω είναι αν θέλετε μια ηρεμία για τους φιλάθλους και τον κόσμο μας.

Υπάρχει μια στρατηγική, υπάρχει ένα πλάνο και plan b όπως είπατε. Και πλάνο γάμα αν χρειαστεί. Δεν νιώθουμε ότι έχουμε πάρα πολύ καθυστερήσει, πέρυσι αν θυμάστε οι μεταγραφές ήταν πιο πολλές και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο και παίζουμε νωρίτερα φέτος".





Δεν είναι, πάντως, κακό να κάνεις μεταγραφές τον Αύγουστο, όπως στην Ιταλία ή την Ισπανία. Ειδικά αν έχεις πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχεις το περιθώριο να κάνεις τη μεταγραφή την τελευταία στιγμή.



"Ο Ολυμπιακός αρχίζει τα προκριματικά τον Αύγουστο και θα έπρεπε η ομάδα να είναι πλήρης. Νομίζω πως ότι θα είμαστε πλήρεις στα προκριματικά και δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα".



Κάτι τελευταίο. Υπάρχει το θέμα του σέντερ μπακ που ακούγεται το όνομα του Κυριάκου. Και το θέμα του σέντερ φορ, που υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση του Κλάσνιτς...


"Προτάσεις από μάνατζερ έχουν έρθει δεκάδες για όλες τις θέσεις. Είναι διαφορετικό να κάνει ένας μάνατζερ μια πρόταση και ο ίδιος να τη διοχετεύει στον τύπο. Οι προτάσεις πράγματι είναι πολλές. Με τον Κλάσνιτς μας ήρθε μια πρόταση, δεν ασχολείται ο Ολυμπιακός. Δεν είναι στις προτεραιότητές του. Ο Κλάσνιτς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή ψάχνει ο Ολυμπιακός. Με τον σέντερ μπακ όπως είπατε είναι ανοικτές οι υποθέσεις, κυρίως του Αβραάμ που είναι δεδηλωμένη η πρόταση του Ολυμπιακού. Για τον Κυργιάκο σίγουρα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν επαφές. Υπάρχουν και άλλοι ξένοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να καλύψουν σε ενδεχόμενη άρνηση της ΠΑΕ Άρης τη θέση αυτή".



Με βάση τα τωρινά δεδομένα πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός από δω και πέρα;


"Νομίζω ότι εκτός του Όσκαρ, για να μην χρεώνουμε χειμωνιάτικες μεταγραφές του Γκαλίτσιο και του Παπαδόπουλου γιατί το ότι κίνησε τόσο νωρίς δύο ελπιδοφόρους νέους παίχτες είναι και αυτό κάτι. Παλιά η κατηγορία του Ολυμπιακού δεν προγραμμάτιζε.

Τώρα προγραμματίζει και λέτε ότι έχει κάνει μόνο μια. Δεν έχουμε κάνει μόνο μια. Έχουμε κάνει του Γκαλίστιου, του Παπαδόπουλου και του Κόβατς και πιστεύω πλέον αυτών θα υπάρξουν τέσσερεις μεταγραφές. Σέντερ μπακ, σέντερ φορ, ένα αριστερό εξτρέμ και ένα αμυντικό χαφ. Αυτό είναι το πλάνο τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν ο προπονητής με το που βλέπει την ομάδα και τη ζει τώρα καθημερινά θα διαφοροποιήσει κάτι. Αυτό είναι το πλάνο όμως".




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ