ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ για Μπεκενμπάουερ: "Ήταν φανταστικός άνθρωπος, ο κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών"

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Ο χαμός του Φραντς Μπεκενμπάουερ συγκλόνισε τον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ να αναφέρεται με εγκωμιαστικά λόγια για τον συμπατριώτη του για την τεράστια αξία του στο χορτάρι αλλά και το σπουδαίο χαρακτήρα του.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουγερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας σε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με όλους τους συμπατριώτες του και λάτρεις της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς να συγκλονίζονται από την απώλειά του.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον προπονητή της Λίβερπουλ να μιλάει για τον "Κάιζερ" μέσα από την ιστοσελίδα των κόκκινων και να στέκεται στο πόσο σημάδεψε τον ίδιο και τη διαδρομή του στα γήπεδα μέσα από τη γνωριμία τους.

"Tα γερμανικά μίντια μου ζήτησαν λίγη μόλις ώρα μετά από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του να πω μερικά λόγια αλλά δεν μπορούσα, έπρεπε να το επεξεργαστώ επειδή ο Φραντς ήταν ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.

Του είχα πει κάποτε "σε ξέρω πολύ καλύτερα από όσο θα με μάθεις εσύ επειδή σε ξέρω από τότε που μπορώ να σκέφτομαι" και τον αγάπησα από την πρώτη μέρα που τον είδα να παίζει επειδή ήταν τόσο διαφορετικός, τόσο ξεχωριστός.

Έπειτα είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2006 και του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2005 και συνειδητοποίησα μερικά πράγματα: πρώτο και κύριο ότι είναι το καλύτερο άτομο που έχω γνωρίσει ποτέ, ήταν πραγματικά καλή παρέα, αστείος, έξυπνος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάνω κάτω ήταν όλα όσα θέλει κάποιος να είναι. Και μου είπε κάτι που δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή που θα χρειαστώ στη ζωή μου: ότι μπορείς να είσαι διάσημος, μπορείς να είσαι πολλά στα μίντια, να μιλούν όλοι για σένα και να εξακολουθείς να είσαι ο εαυτός σου, και αυτός ήταν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ", δήλωσε αρχικά για τον "Κάιζερ" του γερμανικού ποδοσφαίρου ο προπονητής της Λίβερπουλ, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

"Ήταν ένα φανταστικο άτομο, ο καλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός χωρίς εκείνον και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να διαχειριστώ επειδή δεν ξέρω τον κόσμο χωρίς εκείνον. Θα μας λείψει και θα μου λείψει προσωπικά.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το περιγράψω αφού ήταν μακρινή για μένα εκείνη η εποχή, ήμουν 7 χρονών όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1974 και ήταν ήδη 29 χρονών τότε.

Έπαιζε με τραυματισμό στον ώμο, έκανε το παιχνίδι να φαίνεται τόσο εύκολο που ήταν απίστευτο. Νομίζω πως ο Τζέιμι Κάραγκερ είπε χθες ότι αν ήθελες να παίξεις ως παιδί και δεν μπορούσες να το κάνεις, όλοι έλεγαν, "Ω, νομίζεις ότι είσαι ο Μπεκενμπάουερ!" οπότε αυτό είναι κάτι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο".


TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ