ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλειστά τα χαρτιά του ο Μπέντο

Κλειστά τα χαρτιά του ο Μπέντο
Ολυμπιακός, Μπέντο, Σεμπά, Ελιουνούσι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο θα προχωρήσει την Τρίτη (14/2) στις πρώτες του δοκιμές ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής "μάχης" του Ολυμπιακού με την Οσμανλίσπορ. Τι είδαν οι Τούρκοι στις επισκέψεις τους στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Λέτε να κρατήσει ο Μπέντο κλειστά τα χαρτιά του όπως με την ΑΕΛ; Να προχωρήσει σε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής όπως στο ματς με τους Θεσσαλούς; Βλέπετε, τους Ρέτσο και Μπουχαλάκη εκτιμούσαν αρκετοί ότι θα ξεκινούσε το περασμένο Σάββατο (11/2), αλλά τελικά έβαλε τους Ρομαό και Ανδρούτσο.

Ενόψει Οσμανλίσπορ δεν έδειξε απολύτως τίποτα στην προπόνηση της Δευτέρας (13/2) που περισσότερο έμοιαζε με ένα χαλάρωμα. Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει ο Μπέντο σε κάποιες δοκιμές στην προπόνηση της Τρίτης (14/2), έτσι ώστε να γίνει λίγο «διαφωτιστικός» ως προς τις σκέψεις του για την ενδεκάδα.

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ο Ιντέγιε είναι στα… πιτς λόγω του προβλήματος στον ώμο και όλα δείχνουν ότι αν μπει στην αποστολή, θα μοιάζει με θαύμα. Αλλά ακόμα και να δει το όνομά του στη 18άδα, δεν θα είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να πάρει φανέλα βασικού. Τουλάχιστον αυτό ισχύει τώρα. Αύριο – μεθαύριο μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οπότε, ο Καρντόσο αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Τα ερωτηματικά όμως είναι αρκετά. Για παράδειγμα ο Ελιουνούσι ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Θέλει να τον τσεκάρει ο Μπέντο στις επόμενες δύο προπονήσεις, προτού πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Με μία πρόχειρη ματιά φαίνεται ότι σίγουροι είναι οι Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά και Καρντόσο. Στα γκολπόστ αναμένεται να ξαναδούμε τον Λεάλι, αλλά ακόμα και αυτό το θέμα δεν το έχει ξεκαθαρίσει ο Μπέντο.

Γενικότερα, υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα, ενώ τον έχει «πονοκεφαλιάσει» ευχάριστα και η εικόνα του Θανάση Ανδρούτσου στα τελευταία παιχνίδια. Τόσο με τον Ατρόμητο, όσο και με την ΑΕΛ, ο πιτσιρικάς ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου και όσο να ‘ναι, ο Μπέντο έχει αποδείξει εδώ και μήνες ότι επιβραβεύει όσους βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι».

Τον Σεμπά ξεχώρισαν οι Τούρκοι

Μία ματιά να ρίξει κανείς στα τουρκικά ΜΜΕ και στα ρεπορτάζ της Οσμανλίσπορ, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος που έχει εξελιχθεί σε παίκτη – βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό, φαίνεται πώς έχει περίοπτη θέση στις σημειώσεις των «κατασκόπων» της ομάδας της Άγκυρας. Μάλιστα, αρκετές αναφορές έχουν γίνει και για τον… Φιγκέιρας. Περισσότερες από τον Φορτούνη με λίγα λόγια ή από τον Ιντέγιε, άσχετα αν ο Νιγηριανός είναι τραυματίας.

Και το φοβερό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν έχουν γίνει και καμιά φοβερή ανάλυση για το γεγονός ότι ο Ιντέγιε πιθανότατα θα απουσιάσει από το πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη. Όλο για τον Σεμπά γράφουν οι γείτονες και προφανώς δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους. Προφανώς και κάποιος από την Οσμανλίσπορ θα τους έχει πει δύο λόγια για τον ρόλο του Βραζιλιάνου επιθετικού στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ