ΑΕΚ

Κιντής ο νέος πρόεδρος

Κιντής ο νέος πρόεδρος
Γιώργος Κιντής

Ο Γιώργος Κιντής θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ με (μόλις) 0,12% των μετοχών. Ανακοίνωση κατά εφημερίδας

Είναι ένας από τους ανθρώπους στους οποίους οφείλει η ΑΕΚ την ύπαρξή της από το 2004 κι εντεύθεν, όταν δηλαδή η νυν διοίκηση παρέλαβε ένα οικονομικό χάος. Και τούτο διότι είναι ο εμπνευστής της κίνησης-ματ μέσω της οποίας η ομάδα υπήχθη στο άρθρο 44 και πέτυχε την οικονομική εξυγίανσή της!
Όταν οι βασικοί μέτοχοι διαπίστωσαν ότι ο Νίκος Νοτιάς δεν πείθεται να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας του στις ΗΠΑ αλλά και την επιθυμία να παραμείνει αποστασιοποιημένος από την τριβή με τα Μ.Μ.Ε. επέλεξαν να εξετάσουν τις επιλογές ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί και παλαιότερα με τα διοικητικά της ομάδας.

Ο Γιώργος Κιντής υπήρξε στέλεχος της ΠΑΕ και την προ-Νικολαΐδη εποχή, καθώς έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ επί εποχής Πέτρου Στάθη (την περίοδο 2003-04). Ήταν από τους ανθρώπους που στήριξαν το όραμα Νικολαΐδη και δούλεψαν σκληρά για να βάλουν το νερό στα αυλάκι και να προετοιμάσουν την έλευση του Ντέμη όταν εκείνος ήταν ποδοσφαιριστής στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο ρόλος του ήταν ιδιαίτερα ενεργός κατά την πρώτη διετία της νυν διοίκησης, όμως στην πορεία διαπίστωσε διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα σε εκείνον και στον τέως πρόεδρο της ομάδας γι αυτό και αποφάσισε να αποχωρήσει δίχως τυμπανοκρουσίες. Όσοι γνώριζαν τότε πρόσωπα και καταστάσεις έκαναν λόγο για μεγάλη απώλεια από την ΠΑΕ. Η αποχώρηση ενός ανθρώπου με κοφτερό μυαλό και ξεκάθαρες ιδέες είναι πάντοτε επώδυνη δεν είναι πάντοτε εύκολο να αποκατασταθεί.

Η επιστροφή του έμπειρου οικονομολόγου Γιώργου Κιντή επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αλλαγή πλεύσης και φιλοσοφίας της ΠΑΕ η οποία επιστρατεύει σε καίρια πόστα ανθρώπους που δεν θα επέλεγε ποτέ ο απερχόμενος πρόεδρος. Απόδειξη του ότι οι βασικοί μέτοχοι είχαν δρομολογήσει τις εξελίξεις και ο Νικολαΐδης τους πρόλαβε με την προκαταβολική παραίτησή του διότι διαισθάνθηκε ότι δεν θα έχει τις ελευθερίες που απολάμβανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Γιώργος Κιντής αναλαμβάνει τις τύχες της ΑΕΚ, ως ο 40ος πρόεδρός της, ενώ οι Νίκος Νοτιάς, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης εξελέγησαν αντιπρόεδροι του ΔΣ.

Με αφορμή την εκλογή του Γιώργου Κιντή στην Προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Νίκος Νοτιάς, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: " Η ΑΕΚ συνεχίζει την ιστορική της πορεία ενωμένη, αρραγής και αποφασισμένη όσο ποτέ να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει. Έχω εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο, στα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ και στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι θα υλοποιήσουμε το όραμά μας με βασικούς άξονες τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, καθώς και τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου και του γηπέδου μας".

Aναλυτικά η ανακοίνωση

"

Ο κ. Γιώργος Κιντής εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση των μετόχων της ΠΑΕ, που πέντε χρόνια πριν ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξαναδώσουν στην ΑΕΚ την ευκαιρία να διακριθεί όπως αξίζει στην ιστορία της, βρίσκει σήμερα την ομάδα να λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των σύγχρονων Ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Στο εξής το Διοικητικό Συμβούλιο θα χαράσσει τη στρατηγική του Συλλόγου, τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση των υποδομών της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η υλοποίηση των ανωτέρω θα στηριχτεί στα επαγγελματικά μας στελέχη. Σε ό,τι αφορά στην καθημερινή λειτουργία της ΠΑΕ στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Θανόπουλο και σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα στον προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και στον Τεχνικό Διευθυντή κ. Στέλιο Μανωλά.

Ο κ. Νίκος Νοτιάς, ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος και ο κ. Νίκος Κούλης εξελέγησαν Αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, εξελέγησαν τρία νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Νίκος Θανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, η κα. Αλεξία Μπακογιάννη υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας, καθώς και ο κος Παντελής Αθηνής, σημαντικός μέτοχος της ΠΑΕ.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:

Κιντής Γεώργιος
Κανελλόπουλος Τάκης
Κούλης Νικόλαος
Νοτιάς Νικόλαος
Θανόπουλος Νικόλαος
Θανόπουλος Αναστάσιος
Μπακογιάννη Αλεξία
Αθηνής Παντελής
Γκούμας Γκίκας
Παππάς Πέτρος
Φαναράς Ευστράτιος
Κατρακάζης Ιωάννης
Χατζηχρήστος Δημήτριος











"

Ανακοίνωση κατά εφημερίδας

Ανακοίνωση για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News", στο οποίο γίνεται λόγος για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατέστησε σαφές πως θα κάνει ότι κρίνει απαραίτητο για να προφυλάξει τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά της.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

" Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε συνέχεια δημοσιεύματος της εβδομαδιαίας εφημερίδας Realnews, στο οποίο πραγματοποιούνται παραπλανητικές αναφορές σε δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2006 – 2007 γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Η ερμηνεία όλων των οικονομικών μεγεθών, τα οποία παρατίθενται στο άρθρο, έχει πραγματοποιηθεί λανθασμένα, με τρόπο που φανερώνει άγνοια για στοιχειώδεις αρχές οικονομικών και προφανή εμπάθεια απέναντι στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Επιπρόσθετα, είναι απορίας άξιον, για ποιο λόγο πραγματοποιείται σε αυτή τη χρονική στιγμή αναφορά σε έναν ισολογισμό που έχει δημοσιοποιηθεί προ ενός έτους.

Ο συντάκτης του άρθρου ξεκινά την ανάλυσή του αναφερόμενος στις ζημιές της ΠΑΕ ΑΕΚ διαλέγοντας να σχολιάσει επιλεκτικά το κονδύλι "Υπόλοιπο αποτελεσμάτων (ζημιών) προηγούμενων χρήσεων" ύψους 24,7 εκατ. ευρώ, τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία βιάζεται να αποδώσει στην τρέχουσα Διοίκηση της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα όμως ξεχνάει, ότι με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη, οι συνολικές λειτουργικές ζημιές των τελευταίων τριών δημοσιευμένων χρήσεων ανέρχονται σε περίπου 9,9 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο αφορά σε σωρευμένες ζημιές προηγούμενων χρήσεων.

Οι ανωτέρω δε ζημιές ποτέ δεν έμειναν κρυφές, καθώς η ανάλυση της προέλευσής τους περιγράφεται σχολαστικά στις οικονομικές παρουσιάσεις που σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ζημιές αυτές καλύπτονται συνεχώς από τους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι με την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έχουν διαθέσει συνολικά πάνω από 30 εκατ. ευρώ στην ομάδα.

Σχετικά με τις "Εγκαταστάσεις σε ακίνητα τρίτων", ο αρθρογράφος λανθασμένα εικάζει ότι αφορούν σε δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει η ΠΑΕ μέσα σε μια χρήση, αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό το κονδύλι αναφέρεται στην ιστορική αξία όλων σωρευτικά των σχετικών επενδύσεων που έχει κάνει η ΠΑΕ και πριν την υπαγωγή της στο άρθρο 44. Με βάση τον δημοσιευμένο ισολογισμό της χρήσης 2006-2007 οι "Εγκαταστάσεις σε ακίνητα τρίτων" ανέρχονται σε τρέχουσες αξίες σε 278 χιλ. ευρώ αντί 2,1 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται ο συντάκτης.

Η ίδια ακριβώς περίπτωση ισχύει και για τον λογαριασμό "Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός", όπου ο αρθρογράφος λανθασμένα αναφέρει και εδώ την ιστορική αξία όλων σωρευτικά των σχετικών επενδύσεων που έχει κάνει η ΠΑΕ και πριν την υπαγωγή της στο άρθρο 44 και έχει στην κατοχή της.

Με βάση, ωστόσο, τα δημοσιευμένα μεγέθη, η τρέχουσα αξία του λογαριασμού είναι 252 χιλ. ευρώ και όχι 3,6 εκατ. ευρώ όπως αφήνεται να εννοηθεί. Η διατύπωση δε κατηγοριών προς την Διοίκηση και τους Μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον τελικό προορισμό των επίπλων και η σύγκριση με προηγούμενες Διοικήσεις αγγίζει τα όρια του γραφικού, από τη στιγμή που ακόμη και μέρος της χρηματοδότησης της ομάδας πραγματοποιείται είτε από προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μετόχων, είτε από δάνεια τα οποία λαμβάνονται με προσωπικές και χρηματικές εγγυήσεις των μετόχων.

Σε ό,τι αφορά στις συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς, επίσης και την πρόθεση σύναψης νέου ομολογιακού δανείου για να λυθούν προβλήματα "λογιστικής υφής", ο συντάκτης του άρθρου αγνοεί ότι μια σύγχρονη επιχείρηση προκειμένου να λειτουργήσει είναι λογικό να έχει υποχρεώσεις. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, το μεγαλύτερο μέρος αυτών αποτελείται από το ομολογιακό δάνειο και τα συμβόλαια των παικτών. Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ελληνική τράπεζα, η οποία να είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει επιχείρηση για να λυθούν "λογιστικής υφής προβλήματα". Η ομάδα φυσικά και αναζητούσε και αναζητεί τρόπους χρηματοδότησης των λειτουργικών της αναγκών στο πλαίσιο της υγιούς λειτουργίας της, ωστόσο η αναφορά σε νέο δάνειο ύψους 14 εκατ. ευρώ δεν ευσταθεί.

Τέλος, ιδιαίτερης μνείας αξίζει η αναφορά σε οφειλές έναντι του ελληνικού δημοσίου, όπου ο αρθρογράφος κάνει λόγο για έλεγχο από την ΦΑΕΕ Νέας Φιλαδέλφειας, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία ελέγχεται από διαφορετική φορολογική υπηρεσία και όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις της έχουν ρυθμιστεί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ πληρώνει με συνέπεια όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων αξίζει να σημειωθεί ότι προέρχεται από αρκετά παλαιότερες χρήσεις, ανεξάρτητες με την τρέχουσα Διοίκηση.

Η αβάσιμη επίθεση με ανυπόστατα επιχειρήματα μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει, ειδικά μάλιστα για την περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την τελευταία τετραετία έχει υιοθετήσει πρακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων σε ό,τι αφορά στη διαχείριση και τη διαφάνεια των οικονομικών της μεγεθών. Αποτελεί δε, τη μοναδική ΠΑΕ στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιεί σε ετήσια βάση οικονομικό απολογισμό, ο οποίος παρουσιάζεται απο τ η Διοίκηση προκειμένου να πληροφορήσει το κοινό και να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση της ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποιεί ότι επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προφυλάξει τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά της

".

Προπόνηση και φιλικό

Σε δυο γκρουπ βρέθηκαν στους Θρακομακεδόνες οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σήμερα Δευτέρα. Όσοι αγωνίστηκαν έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας στις 11.00.

Στις 13.00, οι Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Γεωργέας, Ζεράλδο, Χουανφράν, Ταχτσίδης, Μαντούκα, Πελετιέρι, Ζορμπάς, Χετεμάι, Εντίνιο, Παυλής έπαιξαν σε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα U-21. Η ομάδα επικράτησε 4 - 0 και τα γκολ σημείωσαν ο Edinho (3) και ο Πελετιέρι.

O Jurgen Macho έκανε ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος έκανε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Ελαφριές ασκήσεις στο γυμναστήριο έκανε και ο Σάββας Γκέντσογλου που ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα. Πρόγραμμα αποκατάστασης συνεχίζει ο Αντώνης Ρίκκα.

Tα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ - Πανθρακικός

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, τίθενται στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SuperLeague ΑΕΚ – Πανθρακικός (Κυριακή 7/12, 20:00μ.μ.). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210 - 8064210
• aekshop 2: (Empire cafe): Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210 - 2525759
• aekshop 3: Αιόλου 7, Πλάκα τηλ. 210 - 3236750
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210 - 5317482
• aekshop 7: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210 - 9735470

Παράλληλα εισιτήρια θα πωλούνται και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (σταθμ. ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης 11:00 - 18:00).

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

Θύρες 1, 2, 15, 16 : 20€
Θύρες 3, 4, 5, 13, 14, 31, 33 : 25€
Θύρες 7, 8, 9, 10, 11, : 35€
Θύρα 29 : 50€
Θύρες P1, P2 : 130€

Παιδικά εισιτήρια θα εκδοθούν σε όλες τις θύρες η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 30€. Τα παιδικά εισιτήρια, καθώς και τα εισιτήρια ΑΜΕΑ στην θύρα 13, τα οποία κοστίζουν 10€ θα προπωλούνται στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.




















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ