ΚΙΝΑ

Κίνα: Ψαλίδι στους μισθούς των ποδοσφαιριστών για να μειωθούν τα έξοδα

Oπαδοί της Shandong Luneng επευφημούν την ομάδα τους μετά από αγώνα για το κινεζικό πρωτάθλημα με την Beijing Guoan
Oπαδοί της Shandong Luneng επευφημούν την ομάδα τους μετά από αγώνα για το κινεζικό πρωτάθλημα με την Beijing Guoan XU CHANG/XINHUA VIA AP

Η κινεζική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε ψαλίδισμα των αμοιβών των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της χώρας, ως έναν τρόπο περιορισμού των εξόδων των ομάδων.

Για αρκετά χρόνια το χρήμα έρεε άφθονο στην ποδοσφαιρική Κίνα και το γεγονός αυτό ώθησε αρκετούς παίκτες να επιλέξουν να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους αποδεχόμενοι μυθικές προτάσεις για να αφήσουν τη λάμψη της Ευρώπης.

Τώρα όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε ανάλογο βαθμό και για αυτό ευθύνεται η ίδια η Κίνα. Ουσιαστικά η κυβέρνησή της, που έκανε γνωστό πως σε μία προσπάθεια περιορισμού των εξόδων, θα προχωρήσει σε ψαλίδι των μισθών των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία για τις σεζόν από το 2021 μέχρι το 2023.

Ένας Κινέζος ποδοσφαιριστης δεν θα μπορεί να κερδίζει παραπάνω από 5 εκατομμύρια γιουάν (630.000 ευρώ περίπου) ενώ μέχρι πρότινος μπορούσε να βγάζει μέχρι και 10 εκατομμύρια γιουάν ετησίως ενώ το ταβάνι για έναν ξένο ποδοσφαιριστή που παίζει στην πρώτη κατηγορία του κινεζικού πρωταθλήματος είναι τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ποδοσφαιρική ομσπονδία της Κίνας (Cfa) έκανε γνωστό πως θα τιμωρήσει "οποιοδήποτε σύλλογο ή παίκτη παραβιάσει τους κανόνες, όσο διάσημος ή σημαντικός είναι", ενώ πλέον κάθε σύλλογος δεν θα μπορεί να έχει συνολικά έξοδα που να υπερβαίνουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, στα ονόματα των ομάδων δεν θα μπορούν πλέον να μπαίνουν δίπλα τα ονόματα επιχειρήσεων ως χορηγοί, κάτι που συνέβαινε ως τώρα, ενώ το όνομα κάθε ομάδας, που θα πρέπει να αποτελείται μόνο από κινεζικούς χαρακτήρες, θα πρέπει να δείχνει το όνομα του συλλόγου και τίποτα άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΚΙΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ