FOOTBALL ANALYSIS

Κηφισιά: Ο κορυφαίος ντριμπλέρ Σάντος και ο killer Οζέγκοβιτς τής δίνουν ανάσα ζωής

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο ένας ντριμπλάρει (Ματέους Σάντος) κι ο άλλος σκοράρει (Όγκνιεν Οζέγκοβιτς). Η Κηφισιά πήρε το ντέρμπι των ουραγών, βάζοντας τέσσερα γκολ, κάτι που οφείλει εν πολλοίς σε δύο παίκτες που ξεχωρίζουν εδώ και καιρό στη Stoiximan Super League, σύμφωνα με τα στοιχεία της OPTA.

Η Κηφισιά πήρε μεγάλη ανάσα. Επικράτησε 4-2 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα σ' ένα ματς που χαρακτηριζόταν "τελικός" για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ανέβηκε στους 11 πόντους πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, στο ντεμπούτο του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο.

Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς. Ήταν εκείνος που στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ στο 90' νίκησε τον Κλέιμαν διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Σέρβος στράικερ έφτασε τα έξι γκολ, όσα έχει και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές να είναι πίσω από Ελ Κααμπί και Μορόν που έχουν σκοράρει επτά φορές στο πρωτάθλημα. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα xGoals του Οζέγκοβιτς φέτος.

Οι τελικές και τα xGoals του Οζέγκοβιτς στην Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Οζέγκοβιτς στην Stoiximan Super League

Ο Οζέγκοβιτς έχει συνολικά στο πρωτάθλημα 35 τελικές, οι οποίες αξίζουν 4.81xG. Με λίγα λόγια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στις προσπάθειές του. Μάλιστα, είναι ο τρίτος πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος με 0.43xG ανά 90λεπτο.

Στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σέρβος επιθετικός είχε τις περισσότερες τελικές στην αναμέτρηση (5), ενώ ήταν δεύτερος μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Κηφισιάς σε ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή (5).

Ματέους Σάντος, ο κορυφαίος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος

Η Κηφισιά δεν είχε μονάχα έναν πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ. Για παράδειγμα ο 18χρονος Κωνσταντακόπουλος, στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο του ματς ως βασικός, έχοντας μία ασίστ και τρεις key passes. Εκπληκτικός ήταν και ο Ματέους Σάντος.

Ο 24χρονος εξτρέμ τροφοδότησε τον Οζέγκοβιτς για το 1-0, ενώ με εξαιρετική ενέργεια και εκτέλεση στο 11ο λεπτό έκανε το 2-1 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες του τις ενέργειες.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ματέους Σάντος στο Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ματέους Σάντος στο Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

Συνολικά είχε τρεις τελικές και με την κεφαλιά του στο 55' θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ. Επιπλέον στα 66 λεπτά που έπαιξε είχε 39 ενέργειες, με τις έξι να είναι στην περιοχή του ΠΑΣ, τις περισσότερες στο παιχνίδι.

Επίσης είχε 3/6 πετυχημένες ντρίμπλες. Μάλιστα, ο Ματέους Σάντος είναι ο κορυφαίος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος με 2.91 πετυχημένες ανά 90λεπτο, καταφέρνοντας να περάσει πάνω από Φορτούνη (2.85) και Ροντινέι (2.63).

Το πρώτο δείγμα του Ντέιβιντ Νίλσεν ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Αρκετοί ήταν οι παίκτες που βγήκαν μπροστά και επέτρεψαν στην Κηφισιά να ανασάνει και να δει τη συνέχεια της Stoiximan Super League με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ