ΙΤΑΛΙΑ

Κιελίνι: "Ικάρντι όπως Τρεζεγκέ, ασταμάτητος"

Κιελίνι: "Ικάρντι όπως Τρεζεγκέ, ασταμάτητος"
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποθέωσε τον Μάουρο Ικάρντι μέσω της αυτοβιογραφίας του και δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως η Ίντερ δεν τον κράτησε για να σχηματίσει τριάδα-φωτιά μαζί με τους Λουκακού και Μαρτίνες.

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έκρυψε πως μισεί την Ίντερ "("όπως ο Τζόρνταν τους Πίστονς") ενώ δεν δίστασε να "δείξει" τους Μάριο Μπαλοτέλι και Φελίπε Μέλο κάνοντας αρνητικά σχόλια για αυτούς (έστω και αν λίγες ημέρες μετά συμφιλιώθηκε με τον "Super Mario").

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο αρχηγός της Γιουβέντους αλλά συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ειλικρίνειας καθώς μέσα στους ανθρώπους που έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση είναι και ένας δηλωμένος "εχθρός": ο Μάουρο Ικάρντι.

Ο Αργεντινός στράικερ, που τη φετινή σεζόν αγωνίζεται δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν, μέτρησε 124 γκολ σε 219 παιχνίδια του με την Ίντερ, εκ των οποίων 8 απέναντι στην Γιουβέντους (σε 12 ματς), με τον Κιελίνι να εκφράζει τον αμέτρητο θαυμασμό του.

"Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει και τον οποίο σέβομαι πάρα πολύ είναι ο Ικάρντι, ένας φορ παγκόσμιας κλάσης αν και του λείπει κάτι στο ομαδικό κομμάτι.

Θυμίζει Τρεζεγκέ αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, φονικός εντός περιοχής και βελτιωμένος έξω από αυτήν. Είναι κλασικός εκτελεστής, πολύ διαφορετικός από στράικερ όπως ο Τζέκο, ο Μπενζεμά, ο Ιγκουαΐν, ο Λεβαντόβσκι.

Κιελίνι: "Ικάρντι όπως Τρεζεγκέ, ασταμάτητος"
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Είναι ασταμάτητος. Σκόραρε μάλιστα συχνά κόντρα στην Γιουβέντους και με πλήγωνε", αναφέρει ο Ιταλός στόπερ στην αυτοβιογραφία του, ενώ για το κομμάτι της αποχώρησής του από την Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι, έγραψε:

"Είμαι πεπεισμένος πως είναι καλό παιδί. Κάτι θα συνέβη και έφυγε ως δανεικός από την Ίντερ. Από αθλητική άποψη, αναρωτιέμαι πώς ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν έμεινε στους νερατζούρι για 15 χρόνια, για να βάλει άλλα 200 γκολ.

Ως παίκτης της Γιουβέντους θα πω ότι ευτυχώς δεν συνέβη αυτό. Μπορείτε όμως να φανταστείτε μαζί τον Ικάρντι με τους Ρομελού Λουκακού και Λαουτάρο Μαρτίνες;

Αν όμως οι Κόντε και Μαρότα αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς τον Ικάρντι, θα έχουν τους λόγους τους. Ήταν πιθανότατα η σωστή απόφαση, όμως ο Μαουρίτο είναι το Νο 9 που κάνει τη διαφορά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ