ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τιμωρία τριών αγωνιστικών στον Καβάνι για το ποστάρισμα στο Instagram

Ο Έντινσον Καβάνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι για την Premier League
Ο Έντινσον Καβάνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι για την Premier League OLI SCARFF/POOL VIA AP

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι ο Έντινσον Καβάνι τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για το σχόλιο το οποίο είχε κάνει στα social media που θεωρήθηκε ρατσιστικό.

Τελικά η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να τιμωρήσει τον Έντινσον Καβάνι με τρεις αγωνιστικές. Η FA είχε βάλει στο μικροσκόπιο τον Ουρουγουανό στράικερ από τις 17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 λιρών, ενώ θα παρακολουθήσει και ειδική εκπαίδευση.

Ο λόγος είναι ότι ο Matador αμέσως μετά από τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σαουθάμπτον με 2-3, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο "negrito" (μαύρος) απευθυνόμενος σε κάποιο φίλο του, με τον χαρακτηρισμό ωστόσο αυτό να θεωρείται ρατσιστικός και να δέχεται έντονες επικρίσεις για τη συμπεριφορά του στα social media.

Ακολούθως, ο 33χρονος φορ έσβησε το συγκεκριμένο ποστάρισμα και απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά του τονίζοντας πως δεν είχε την παραμικρή ρατσιστική διάθεση.

H Αγγλική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η επιλογή των λέξεων ήταν προσβλητική και ακατάλληλη, ενώ υποστηρίχθηκε ότι το σχόλιο περιλάμβανε αναφορά, είτε σε χρώμα, σε φυλή ή και εθνοτική καταγωγή.

Έτσι ο Καβάνι θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Άστον Βίλα (1/1, 22:00) για την Premier League, απ' τον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι για το Carabao Vup και απ' τον τρίτο γύρο του FA Cup κόντρα στην Γουότφορντ, όλα στα Όλντ Τράφορντ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ